Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně dlouhodobého zánětu močových cest. Už čtyři měsíce trpím na močové cesty a nic mi na to nepomáhá. Navštívila jsem praktického lékaře i urologii. Dohromady jsem měla čtyři druhy antibiotik, urivac, femannose, lichořeřišnici, brusinkové čaje a všemožné produkty z brusinek.
Během té doby jsem měla dva akutní stavy, kdy jsem měla v moči krev, bolest při močení a silné bolesti v podbřišku. Když tyto stavy po užití antibiotik odezněly tak jsem stále pociťovala a pociťuji lehkou bolest při domočování a lehkou bolest v podbřišku. Během tohoto období neustále pociťuji i lehkou bolest v dolní oblasti zad, ale to si nejsem jistá zda by s tím mohlo souviset, jelikož je to mimo ledviny…
Chtěla bych se zeptat zda se také někdo setkal s něčím takovým a co Vám prosím pomohlo? Jsem již zoufalá, předem děkuji moc za odpovědi ![]()
@JancaS84 Podle všech lékařů mám ledviny v pořádku takže mě nikam neposlali. Drží se to jen „dole“.
Pomohlo mi delší přeléčení atb. Brala jsem je asi měsíc a od té doby mám klid. Zánět se objeví jednou za pár let a po běžném užívání atb je všechno v pořádku.
Problémy v pánvi jsou často způsobený špatným prokrvením. Chce to cvičit cviky na pánevní dno, zjistit, jestli nepotřebuješ mobilizaci kostrče, celkově tu pánev uvolnit a rozpohybovat.
@misa2503 píše:
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně dlouhodobého zánětu močových cest. Už čtyři měsíce trpím na močové cesty a nic mi na to nepomáhá. Navštívila jsem praktického lékaře i urologii. Dohromady jsem měla čtyři druhy antibiotik, urivac, femannose, lichořeřišnici, brusinkové čaje a všemožné produkty z brusinek.
Během té doby jsem měla dva akutní stavy, kdy jsem měla v moči krev, bolest při močení a silné bolesti v podbřišku. Když tyto stavy po užití antibiotik odezněly tak jsem stále pociťovala a pociťuji lehkou bolest při domočování a lehkou bolest v podbřišku. Během tohoto období neustále pociťuji i lehkou bolest v dolní oblasti zad, ale to si nejsem jistá zda by s tím mohlo souviset, jelikož je to mimo ledviny…
Chtěla bych se zeptat zda se také někdo setkal s něčím takovým a co Vám prosím pomohlo? Jsem již zoufalá, předem děkuji moc za odpovědi
Ahoj, taky jsem jednou měla asi 4 měsíce pořád záněty, brala jsem taky všemožná ATB. Nakonec mi v moči našli i Pseudomonádu a musela jsem brát fluorochinolonová ATB, která bych normálně nechtěla kvůli možným NÚ, ale je fakt, že prý nic jiného by mi na to nezabralo. Pak jsem ještě dlouhodobě brala Furolin. Ale od té doby se mi rozjel hyperaktivní močový měchýř a nic mi na něj nepomáhá. Ale myslím, že by to chtělo ještě navštívit urologa a pořádně to s ním probrat, klidně si najít i nějakého jiného, pokud tě ten tvůj nějak odbyl.
Jinak já na záněty trpím hodně, jen vloni jsem ho měla 5-krát, ale dobře se to vždycky přeléčilo už a letos jsem ho měla v lednu, ale klasika E.coli, tak stačil zas Furolin.
Držím palce, ať se ti podaří se toho zbavit.
Zkus brát ještě dlouhodobě blokurimu. Mohla by pomoct. Ale viděla bych to na další antibiotika. Dělali ti pokaždé kultivaci? Před léčbou i po léčbě? Asi se ti to už dostalo do chronického stavu.
Jestli jsi měla e-coli, tak vřele doporučuji Utipro plus. A k tomu Gynella cystilab. Pokud ten močák po vyléčení zůstane hyperaktivní, dá se zkusit i Millgama na dohojení nervů.
Už jsem to zde někdy psala, ale prošla jsem si obdobím, kdy jsem měla zánět snad 6× za rok včetně antibiotik. Nikdy žádný dlouhý efekt a po tolika antibiotikach šlo cele telo dost do pryč, nefungovalo zažívání, časté nevolnosti atd
Pak jsem na to šla přes protizánětlivou dietu - žádný cukr, mléko, mouku, kafe, alkohol, sladké nápoje atd K tomu jsem pila čaj lapacho, brala tinkturu z grepovych jader a dračí krev, doplněné o wobenzym. Zařadit hodně zelených potravin, čistou vodu. Dodržovat hygienu, ale nepoužívat žádné intimní gely a nechodit na veřejné koupaliště / bazény. Vydržet aspoň 3 měsíce. U mě od roku 2017 žádný návrat zánětu, ač dietu už dávno nedodržuji.
Já bojovala s infekcí močáku několik let. Doktorka mi stále dokola předepisovala nějaká antibiotika, jedla jsem je 6× do roka. Svědění a pálení. Testy co posílala do laboratoře byly stále negativní. nakonec jsem si našla laboratoř www.e-gene.cz, kde výsledky nebyly negativní, zjistili mi přesně co mi je - E. coli, co nebyla citlivá na antibiotika co mi předepsala doktorka a měla jsem gardnerelu, kterou zistili metodou PCR. Doporučili mi správná antibiotika podle citlivosti a trvali na tom, že se musí přeléčit i můj manžel, i když mu nic není. Příjemný pan profesor z laboratoře věděl přesně co a jak. Od té doby jsem ok a pokud by se vyskytl problém, vím kam jít. Problém je, že laboratoř je jen v Brně a je třeba se tam objednat a osobně tam zajet a za vyšetření se platí, protože tak komplexní vyšetření by zdravotní pojišťovna mé gynekoložce prej nezaplatila, jak jsem se pak od ní dozvěděla. Napsala mi léky dle doporučení laboratoře. Pro mě to byla ale nejlepší investice za ty roky, co jsem se zbytečně trápila a i manžel je ted spokojenej, že na něj už nevrčím.