CA 15-3 - strach

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.2.24 11:35

CA 15-3 - strach

Ahoj holky, docela dlouho mám nějaké střevní potíže, kdy kolonoskopie a další vyšetření neodhalily příčinu, je možné, že mi vše zpusobuje endometrioza a harpovani hormonů, kdy tělo úplně nedava hormonální antikoncepci, kterou kvuli endometrioze beru.

V květnu jsem byla odeslána do konziliární ambulance na onkologii, protože se na CT objevil nález a vzhledem ke špatné rodinné anamneze k posouzení, zda by nebylo lepší genetické vyšetření. Nález byl vyvrácen MR, lékařka odebrala krev na onko markery, vše v normě. CA 15-3 bylo cca 22 jednotek. Nyní mi nechal gastroenterolog opět udělat vyšetření na markery, kdy opět vše v normě, ovšem CA 15-3 stouplo na 25,2, což už v některých laboratořích je hodnota nad hranicí. Vím, že rozhodující jsou meze dané laboratoře, tady byla horní mez 31,3. Přesto mi to nedá spát, ostatní hodnoty byly u spodní hranice. Prsa mám vyšetřena v září sonem bez nálezu, utz celého břicha ok před pár týdny. Rozhodilo by vás to? Mám to nechat plavat nebo být ostražitá? Moc děkuji!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
454
16.2.24 14:34

Kolik ti je let? Jak dlouho potize trvaji a jak se projevuji? Co tva endometrioza? Z jednoho markeru nelze usuzovat, vidim to spis na nejaky problem s endometriozou pokud nejses stara, zijes rozumne, nekouris, atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.24 14:51
@lucyk90 píše:
Kolik ti je let? Jak dlouho potize trvaji a jak se projevuji? Co tva endometrioza? Z jednoho markeru nelze usuzovat, vidim to spis na nejaky problem s endometriozou pokud nejses stara, zijes rozumne, nekouris, atp.

Je mi 38, rozumně žiji. Bolí mě pravý podbřišek, je tam i problém s výraznou peristaltikou, střevo vždy zabolí při průchodu stolice/plynu, trvá to 2,5 roku. Vypadá to na něco s apendixem, který je v těsné blízkosti céka. Endometriózu mám v děloze, k tomu asi dva myomy. Tak nevím, jestli mám jít za pár měsíců do laboratoře na nový odběr na ca 15-3 :nevim: Byl to asi náhodný nález, nejspíš nesouvisí s problémem, jehož příčinu se snaží lékaři objasnit.

• Citovat
  • Upravit
454
16.2.24 16:09

Sledovala bych to, ale rozhodne to neni neco ceho by ses mela obavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.24 16:18
@lucyk90 píše:
Sledovala bych to, ale rozhodne to neni neco ceho by ses mela obavat.

Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí