Operace srdíčka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
66
14.12.11 21:03

operace srdíčka

Dobrý večer,asi se potřebuji spíš vypovídat.Na 5leté prohlídce naší slečny mi doktorka řekla že slyší asi šelest tak nás poslala do kardio.poradny,já blázen šla že nic,prostě pohoda a bum rána má vrozenou vadu ,operace nutná,Jsem tak paf ,sama doma jen bulim a bulim,pořád si říkám že jsou horší veci na světě a až si to v sobě přeberu tak vím že vše není tak černé jak to teď vypadá.Jen to byla strašná rána tak nečekaná…díky že aspoň můžu napsat sem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanzlici
14.12.11 21:07

Tak to určitě není dobrá zpráva, nicméně je dobře, že je to venku a dá se s tim něco dělat. Malá to zvládne a bude zdravoučká jak rybka. Moc vám oběma držim palce a přeji obrovskou hromadu štěstí a zdravíčka! :*

• Citovat
  • Upravit
8935
14.12.11 21:09

Maminko-nic není tak černé jak to na první pohled vypadá.Byla jsi zatím u spádového kardiologa,nebo už i na konzultaci v Motole?Záleží o jakou srdeční vadu se jedná.To konečné a rozhodující stanovisko mají v Motole-ti co operují a vidí to chir.očima.
Jsou vady kritické,které se projeví hned po porodu a bez včasné operace není šance na přežití.Potom je spousta vad,na které se přijde později.Ale pokud dcera prospívá,nezadýchává se víc než vrstevníci,nepromodrává,tak se většinou nejedná o vadu kritickou.A defekty mezi komorami nebo síněmi se často zacelí sami.I když u větších defektů se konzultuje vada s Motolem,aby oni navrhli,zda operovat hned,nebo vyčkat.Může jít i o nějakou chlopenní vadu…nevím,jakou dg. dcera má.
Ale každopádně máme super kardio,jedno z nejlepších v Evropě,jsou to machři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.11 21:18

Ahoj.
Zažila jsem něco podobnýho v dceřiných cca sedmi měsících.
Taky jsme zjistili, že operace bude nutná, dokonce okamžitá. Tím, že manžel je po operaci srdce (byl operován již v roce 1975, coby 2-leté dítě), tak jsem to zvládala celkem v pohodě. Vnímala jsem jen tu vadu, co měla stejnou s manželem (překvapivě nedědičná), víc jsem nebyla schopná zpracovat (další vady).
V každém případě, vše dobře dopadlo a naše cácorka je zase čilá.
Předpokládám, že brzy pojedete do Motola (pokud už jste tam nebyli) a tam Vám dají termín podle závažnosti.
Vím že to zní děsivě, ale nebála bych se toho, v Motole jsou fakt machři.

B.

• Citovat
  • Upravit
66
14.12.11 21:21

Jde o nedomykavost chlopňě víc zatím nevím vše nás teprve čeká,já si to uvědomuji i to že nemoci jsou sakra horší a toto má řešení(díkybohu),ale přesto pecka to byla veliká vůbec jsem to nečekala,moooc děkuji za podporu..vím že zítra bude líp :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
14.12.11 21:31

Držím Vám palce ať je vše brzy v pořádku, hlavně buď ráda že na to přišli děti se hodně rychle po operaci většinou zotaví… Chápu tvůj strach, byla bych na tom úplně stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
14.12.11 21:34

Maminko-záleží jak závažná nedomykavost to je.Je také možné,že se vada bude zatím jen sledovat a růstem se uvidí co dál.Protože jak roste srdíčko,tak chlopně někdy rostou nesouměrně s ním,jakoby zaostávají v růstu,takže jednu chvíli to může být nedomykavost a až zase dohoní velikost srdce,tak stav může být jiný,lepší.Tzn. nyní to může vypadat špatně a za rok to může být lepší.Nebo je vada přímo chlopní?Třeba že u trojcípé chybí jeden cíp a proto nedomyká?A kardiolog mluvil o tom,že by se měla dát umělá chlopeň?To už by byl závažnější stav-i když dětí s umělou chlopní je také dost.Ale určitě to konečné rozhodnutí padne v Motole-odeslal vás tam kardiolog,nebo zatím vyčká a pozval si vás s odstupem na další kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.12.11 21:43

V Motole jsou opravdu špičky. U bráchy dosáhli opravdu zázraku, nikdo mu nedával ani den života, ale v Motole ho neodepsali, operovali hned jak to šlo a letos oslavil 18té narozeniny a nebere žádné léky. Takže hlavu vzhůru, zítra bude líp, až budeš mít více informací a konzultaci s doktory z kardia, tak uvidíš, že to nebude tak děsivé. Nejhorší je nedostatek informací, když to s tebou pořádně rozeberou, co to je, proč se to stalo a jak a kdy se to nejlíp spraví, tak se ti bude zase líp spát :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
15.12.11 12:38

Ahoj, moc mě mrzí, co vás potkalo. Doporučuji stránky http://www.srdickari.wz.cz/ Starší dcera podstoupila operaci srdíčka v 7mi měsících, takže chápu, jak se cítíš. V Motole budete v těch nejlepších rukách :palec: Moc držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.8.21 17:04

Před měsícem se nám narodil syn..Během těhotenství po vyšetrenich bylo vše v pořádku..žádný zdravotní problém…Narodil se skoro o tři týdny dříve než jsem měla termín a po narození nám v porodnici řekly že má šelest na srdicku…(ale že by to mělo časem zmizet.)I já jsem se narodila s šelesti srdce a s věkem mě to vymizelo.Tak nás poslaly na kardiologicke vyšetření…včera jsme byly na kontrole a bohužel je tam problém a vypadá to na operaci…teprve čekáme na objednání do Motole…ale byla to nečekaná informace a dost ne to vzalo…takže jsem ráda že je tu spousta maminek co mají operaci srdicka u dítěte už ta sebou a jsem trošku klidnější když vím že máte s kardiologii v Motole jen dobre názory…hlavně držím palce všem co to mají vše před sebou jak my…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
11.8.21 03:58

@8721 a jakou vadu srdíčka vám zjistili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.8.21 09:28

@lasička1 úplně přesně teď nedokážu vysvětlit…pan doktor na kardiu nám to vysvětlil dost odborně…takže já mám zítra schůzku s naší pediatrickou a ta nám to vysvětlí česky. Ale co jsem pochopila tak mezi pravou a levou srdeční komorou je nějaká chlopen nebo tak něco a ta se nám neviviji a měla by se rozšiřovat ale zůstává pořád stejná. vice budu do podrobna vědět zítra abych to uměla vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4940
29.9.25 19:07

Ahojky, jsme v Motole se 7 měsíčním synkem po operaci zúžené plicnici a zalatali mu dírku v komůrce Fallotova tetralogie, malý dnes vypil málo mého mlíčka z hrnečku a přisál se na vteřinu Povedlo se vám někomu rozkojit? Odpoledne mu dali nutrilon sondičkou. Nevím jak přikladat, aby pil, ještě se s ním bojím manipulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí