Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer,asi se potřebuji spíš vypovídat.Na 5leté prohlídce naší slečny mi doktorka řekla že slyší asi šelest tak nás poslala do kardio.poradny,já blázen šla že nic,prostě pohoda a bum rána má vrozenou vadu ,operace nutná,Jsem tak paf ,sama doma jen bulim a bulim,pořád si říkám že jsou horší veci na světě a až si to v sobě přeberu tak vím že vše není tak černé jak to teď vypadá.Jen to byla strašná rána tak nečekaná…díky že aspoň můžu napsat sem
Tak to určitě není dobrá zpráva, nicméně je dobře, že je to venku a dá se s tim něco dělat. Malá to zvládne a bude zdravoučká jak rybka. Moc vám oběma držim palce a přeji obrovskou hromadu štěstí a zdravíčka! ![]()
Maminko-nic není tak černé jak to na první pohled vypadá.Byla jsi zatím u spádového kardiologa,nebo už i na konzultaci v Motole?Záleží o jakou srdeční vadu se jedná.To konečné a rozhodující stanovisko mají v Motole-ti co operují a vidí to chir.očima.
Jsou vady kritické,které se projeví hned po porodu a bez včasné operace není šance na přežití.Potom je spousta vad,na které se přijde později.Ale pokud dcera prospívá,nezadýchává se víc než vrstevníci,nepromodrává,tak se většinou nejedná o vadu kritickou.A defekty mezi komorami nebo síněmi se často zacelí sami.I když u větších defektů se konzultuje vada s Motolem,aby oni navrhli,zda operovat hned,nebo vyčkat.Může jít i o nějakou chlopenní vadu…nevím,jakou dg. dcera má.
Ale každopádně máme super kardio,jedno z nejlepších v Evropě,jsou to machři.
Ahoj.
Zažila jsem něco podobnýho v dceřiných cca sedmi měsících.
Taky jsme zjistili, že operace bude nutná, dokonce okamžitá. Tím, že manžel je po operaci srdce (byl operován již v roce 1975, coby 2-leté dítě), tak jsem to zvládala celkem v pohodě. Vnímala jsem jen tu vadu, co měla stejnou s manželem (překvapivě nedědičná), víc jsem nebyla schopná zpracovat (další vady).
V každém případě, vše dobře dopadlo a naše cácorka je zase čilá.
Předpokládám, že brzy pojedete do Motola (pokud už jste tam nebyli) a tam Vám dají termín podle závažnosti.
Vím že to zní děsivě, ale nebála bych se toho, v Motole jsou fakt machři.
B.
Jde o nedomykavost chlopňě víc zatím nevím vše nás teprve čeká,já si to uvědomuji i to že nemoci jsou sakra horší a toto má řešení(díkybohu),ale přesto pecka to byla veliká vůbec jsem to nečekala,moooc děkuji za podporu..vím že zítra bude líp ![]()
Držím Vám palce ať je vše brzy v pořádku, hlavně buď ráda že na to přišli děti se hodně rychle po operaci většinou zotaví… Chápu tvůj strach, byla bych na tom úplně stejně
Maminko-záleží jak závažná nedomykavost to je.Je také možné,že se vada bude zatím jen sledovat a růstem se uvidí co dál.Protože jak roste srdíčko,tak chlopně někdy rostou nesouměrně s ním,jakoby zaostávají v růstu,takže jednu chvíli to může být nedomykavost a až zase dohoní velikost srdce,tak stav může být jiný,lepší.Tzn. nyní to může vypadat špatně a za rok to může být lepší.Nebo je vada přímo chlopní?Třeba že u trojcípé chybí jeden cíp a proto nedomyká?A kardiolog mluvil o tom,že by se měla dát umělá chlopeň?To už by byl závažnější stav-i když dětí s umělou chlopní je také dost.Ale určitě to konečné rozhodnutí padne v Motole-odeslal vás tam kardiolog,nebo zatím vyčká a pozval si vás s odstupem na další kontrolu?
V Motole jsou opravdu špičky. U bráchy dosáhli opravdu zázraku, nikdo mu nedával ani den života, ale v Motole ho neodepsali, operovali hned jak to šlo a letos oslavil 18té narozeniny a nebere žádné léky. Takže hlavu vzhůru, zítra bude líp, až budeš mít více informací a konzultaci s doktory z kardia, tak uvidíš, že to nebude tak děsivé. Nejhorší je nedostatek informací, když to s tebou pořádně rozeberou, co to je, proč se to stalo a jak a kdy se to nejlíp spraví, tak se ti bude zase líp spát ![]()
Ahoj, moc mě mrzí, co vás potkalo. Doporučuji stránky http://www.srdickari.wz.cz/ Starší dcera podstoupila operaci srdíčka v 7mi měsících, takže chápu, jak se cítíš. V Motole budete v těch nejlepších rukách
Moc držím palečky ![]()
Před měsícem se nám narodil syn..Během těhotenství po vyšetrenich bylo vše v pořádku..žádný zdravotní problém…Narodil se skoro o tři týdny dříve než jsem měla termín a po narození nám v porodnici řekly že má šelest na srdicku…(ale že by to mělo časem zmizet.)I já jsem se narodila s šelesti srdce a s věkem mě to vymizelo.Tak nás poslaly na kardiologicke vyšetření…včera jsme byly na kontrole a bohužel je tam problém a vypadá to na operaci…teprve čekáme na objednání do Motole…ale byla to nečekaná informace a dost ne to vzalo…takže jsem ráda že je tu spousta maminek co mají operaci srdicka u dítěte už ta sebou a jsem trošku klidnější když vím že máte s kardiologii v Motole jen dobre názory…hlavně držím palce všem co to mají vše před sebou jak my…
@lasička1 úplně přesně teď nedokážu vysvětlit…pan doktor na kardiu nám to vysvětlil dost odborně…takže já mám zítra schůzku s naší pediatrickou a ta nám to vysvětlí česky. Ale co jsem pochopila tak mezi pravou a levou srdeční komorou je nějaká chlopen nebo tak něco a ta se nám neviviji a měla by se rozšiřovat ale zůstává pořád stejná. vice budu do podrobna vědět zítra abych to uměla vysvětlit.
Ahojky, jsme v Motole se 7 měsíčním synkem po operaci zúžené plicnici a zalatali mu dírku v komůrce Fallotova tetralogie, malý dnes vypil málo mého mlíčka z hrnečku a přisál se na vteřinu Povedlo se vám někomu rozkojit? Odpoledne mu dali nutrilon sondičkou. Nevím jak přikladat, aby pil, ještě se s ním bojím manipulovat.