Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přeji hezký večer všem…chci se poradit, malá má od včerejška rýmu a začala nám kašlat…takový suchý kašel. Občas když se rozkašle tak to pak přejde i v takový hýpák
předcházela tomu zácpa a zelená stolička..což jsem tady už písala, ale netušila jsem, že je to předzvěst virózy, což doktorka měla pravdu
nevíte, co by se mohlo u tak malého miminka dát na rýmičku nebo nějakou babskou radu na kašel…nechci s ní k paní doktorce, aby tam ještě něco nechytla horšího…kdyby to bylo horší tak samozřejmě vyrazíme..nechci nic zanedbat, ale zkouším, co se dá..díky moc ![]()
Určitě jdi k doktorce ! U tak malého miminka…
My měli rýmu a kašel v 1měsíci a malý musel brát antibiotika.
U dr. se můžeš objednat - domluvit, abyste v čekárně neseděli a něco horšího nechytli. Vše se dá domluvit. Ať jste brzy zdraví ![]()
To je fakt hrozná představa u tak malého miminka mít antibiotika
ach jo..je mi jí chudinky tak líto!
rýmičku už máme lepší…včera jí to teklo a dneska už tolik ani nepšíká…a hlavně jsem to tak nějak vždycky vysály…tak z toho mám alespoň malou radost…uvidíme zda do rána bude kašlat víc…kdyžtak vyrazíme k Dr. ona říkala, že je to z rýmy…jak jí to stíká tak kašle..tak uvidíme zda to bude horší či ne… ![]()
Mě u holek na rýmu stačilo při kojení stříknout mlíčko do každé nosní dírky při kojení.Zní to divně,ale opravdu to vždy pomohlo a poradil mi to sám pan primář na dětském oddělení,kde jsem s mladší ležela při zánětu ledvin.Takže pokud kojíš,tak to zkus.
Aha tak to jsem ještě neslyšela…a čím jsi jim to tam stříkla? Nějak si to nedokáži představit… Ona nekašle pořád..jen když se probudí..tak jak to má asi usazený..a pak když jí zaskočí rýmička…šplícháme tu mořskou vodu…a odsáváme…tak snad se ten kašílek zlepší…
zkus koupit nasivin, ten nám na rýmu vždycky pomohl..
ale určitě bych stejnak zašla radši k dr..ať něco nezanedbáš a nemusíš si to pak zbytečně vyčítat..
Vždy když jsem kojila tak mi stříkalo mlíko z bradavek,tak jsem malou nasměrovala a stříkla mlíčko přímo do nosíku.
Ahoj, malá má 7týdnů, a od včerejška pokaslava a rymicku má také už několik dní, před 10dny jsme byli u mudry, a ta mi řekla že to nemusí být rýma ale mlíko z častého ublinkavani''..A prý ji mák odsavat přes krk, to mi přijde postavené na hlavu..tak že odsavam jen nosik když slyším ze tam něco má, a taky když teď začala pokaslavat, tak někdy jakoby pisti, to předtím nedělala, nemám radejizajit po víkendu k dr? Amame vzorekLibenaru takové ampulky, mám to vyzkoušet? Jinak kapeme do nosiku kapičky Nasivin ale mám pocit že moc nepomohaji..díky za odpověď. ![]()
Pokud se pridal kasel u tak maleho mimca, sla bych. Mela bych strach, aby z toho nebyl zapal plic. Jinak do nosiku morskou vodu, pak odsat a potom kapky. Muj maly to mel uz ve 4 tydnech…
@misssiska no, já bych spíš zašla už dnes. Buď se to zhorší, tak abyste pak nemuseli zbytečně na pohotovost, nebo se to zlepší a jestli opravdu jen pokašlává, tak bude asi zbytečné někam chodit po těch 3 dnech. Libenar určitě zkus, jinak podle naší dr. je pro miminka lepší do nosu mořská voda (třeba Sterimar), než Nasivin, určitě odsávej. Pokud ji dráždí kašel ve spaní, dávej ji do vyvýšené polohy (podložit hlavu a zádíčka polštářem, nebo podložit matraci klínem), v případě nutnosti můžeš dát Stoptussin kapky (ne sirup), ale nedávala bych to zbytečně. Mě se při nočním záchvatu kašle osvědčilo taky vzít si miminko do šátku do svislé polohy, malý sevyspal do růžova i bez léků, já už o něco hůř, ale lepší, než kdyby se měl dusit.