Operace vaginálních polypů - hojení

Anonymní
17.3.25 13:49

operace vaginálních polypů - hojení

Dobrý den,
minulý týden jsem byla na odstranění vaginálních polypů, které mí zůstaly u vchodu do vagíny po porodu, měla jsem tam 3 malé vaginální polypy a doktor mi odstranil i nějaké přebytky sliznice, kde to bylo takové zvrásněné. Ptala jsme se na to, kdy můžu začít normálně fungovat a řekl mi, že mám dodržet šesti nedělí :nevim: což mi přijde divné, když jsem nerodila a vnitřek mám v pořádku :think: byla jste některá na podobném zákroku? taky jste nemohly 6 týdnů sportovat, mít sex atd? já tak nějak mylslela že stehy vypadají a budu normálně fungovat :nevim: max 3 týdny klid :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
800
17.3.25 14:06
@Anonymní píše: Více

Měl na mysli, abys dala čas organismu na zahojení.. Ale je jen na tobě, kdy do toho práskneš.. maximálně si potrháš rány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 14:14

@MartinL45 tak po 3 týdnech to přece musí být všechno srostlé, to bylo povrchové šití, ne na vrstvy, prakticky, odstřihnuti kousku kůže a jeden steh, o kousek dál opět kousek kůže pryč a jeden steh… :nevim: to není šití na vrstvy

• Citovat
  • Upravit
131
17.3.25 14:25

Mně teď taky brali sliznici a říkali týden až dva. Ale pociťovala jsem problémy až tři týdny. Ono ti tělo řekne samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 14:28

@Altta a kolik máš stehů? já cca 8,ale drobné ranky, prostě jak jsem se při porodu potrhala a pak mě šili a vrátilo se to tam pak do normálu, tak jsem tam měla několik takových cancourků a ty mi odstříhávali

• Citovat
  • Upravit
131
17.3.25 14:43

Ale já nebyla na odstranění polypů. Mě brali sliznici zevnitř. U těchto menších zákroků je to vždy stejné, doporučují klid jako u šestinedělí. To mi řekla moje doktorka. Na klinice mi řekli jen dva týdny. Takže se neshodnou ani doktoři, natož tady na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 14:48
@Altta píše: Více

jo taaak tak to je trochu jiná situace, já ji mám okolo pozašívanou :mrgreen: ty si byla na „výškrab“

• Citovat
  • Upravit
800
17.3.25 14:57

No když myslíš.. tak na co se ptáš, když jsi chytřejší než lékař?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
17.3.25 18:29

To je úplně normální ano 6 neděli se má dodržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
18.3.25 04:57

Hojení je individuální, ale šestinedělí se doporučuje hlavně kvůli regeneraci tkáně a snížení rizika infekce. Některé ženy se cítí dobře už po pár týdnech, ale pokud máš pochybnosti, zkus se ještě doptat lékaře, jestli by nebylo možné dřívější zatížení. Stehy sice vypadnou, ale vnitřní hojení může trvat déle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.25 11:06

@ruzzicka příští týden jdu na kontrolu, tak se zeptám :nevim: šití po porodu jsem neměla jen povrchové a po vypadnutí stehů jsem si ty jizvy každý den masírovala olejíčkem na hráz a třetí týden jsem byla úplně happy :nevim: :think: takže mě to 6 nedělí právě dost zarazilo, chápu že po porodu je tam všechno uvnitř povolené, rozbité, otevřené… ale toto prostě vidím jako úplně jinou situaci hlavně uvnitř nemám nic, stehy mám jen kolem dokolo u vchodu dovnitř

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa