Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ženy, projížděla jsem spoustu podobných témat, ale nenarazila jsem na to co jsem potřebovala vědět. Je mi 26 let pro představu. Po létě někdy koncem srpna jsem přestala brát antikoncepci po 10 letech, čekala jsem, že mohou nastat problémy, ale 3 cykly to bylo víceméně pravidelné max týden zpoždění. Bohužel nastal ten problém potom, bolesti v podbřišku, bolavá prsa, ale nic nepřicházelo. Navštívila jsem gynekologa, který mě prohlédl a řekl, že do týdne už to určitě přijde, nechtěl mi píchnout vyvolávačku, že je ještě čas a dal mi papír na odběry krve na prolaktin, až to dostanu tak skočit na krev. Čekala jsem další měsíc a po měsíci dnes 3 den po 85 dnech to přišlo, ale ne úplně normálně, hodně slabounké růžové krvácení, občasné bolení břicha. Je to normální? Mám to nějak řešit? Vím, že je složité srovnání hormonů, ještě k tomu mám štítnou žlázu.
Budu ráda když budete mít nějaké rady co vám pomohlo vrátit menstruaci.
No abych tě trochu uklidnila, ja vsadila prášky v září a ted jedu 7.mesic uplne bez menstruace - proste to nenaskočilo a cekam, jestli neco naskočí. Držím palce aby se vše srovnalo a sla bych možná ještě jednou k doktorce ![]()
Příspěvek upraven 16.03.25 v 22:16
@Barččaa děkuju uklidnilo mě to, já to teď dostala po 85 dnech jak jsem psala. Už se to konečně začalo rozjíždět. Ale ty bolesti si teda vybírám za všechny měsíce, nikdy jsem takhle netrpěla jako teď, ale prášky naštěstí zabírají. Objednám se tam hned zítra, děkuju ![]()
Po vysazení HA to může trvat i rok, než se cyklus srovná, obzvlášť pokud máš problémy se štítnou žlázou. Pomáhá pravidelný pohyb, dostatek zdravých tuků (avokádo, ořechy) a bylinky jako kontryhel. Určitě ale sleduj, jestli se cyklus postupně upravuje, jinak to dál řeš s gynekologem.