Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, omlouvám se, že znovu tohle téma, pročetla jsem o tom už dost, ale všichni píšou, že děti u toho měly pupínky nebo puchýřky…syn to měl před měsícem jak vyšité - teploty a hned i pupínky na nožkách i rukách a hodně bolavou pusu. a teď po měsíci to vypadá, že znovu…teploty, akorát že místo pupínků má červené fleky - ale jen na dlaních a zespoda na nožkách..a te´d 2. den si stěžuje i na bolavou pusu, ale asi to není tak hrozné jako poprvé, protože normálně pije. Měli jste to někdo z vás taky s fleky? A ještě prosím - vám, kterým to pojmenoval přímo doktor - z čeho říkal že to je a fakt se to takhle může vracet? hrozně mě překvapilo, že skoro přesně po měsíci to má syn znovu…
Tak já to chytla v 18. Doktorka tomu říkala stejně - ruce, nohy, ústa. A když jsem se jí ptala, kde jsem to mohla vzít, tak mi říkala, že stačilo, že jsem se třeba někde v MHD dotkla tyče…
Podle ní je to docela nakažlivé, zvláštní ale je, že přítel ani nikdo z okolí to nechytil…
Jinak mi nic o vracení neříkala, ale pokud se syn dostal do kontaktu s tím, co to způsobuje, tak se to mohl opět nakazit.
A můžu se zeptat na ty fleky. že prostě on má na rukách a nožkách takové spíš skvrnky než puchýřky.. a mamka mě taky vyblbla s meningitidou.. ale u toho jsem vyčetla, že jsou spíš jako modřiny a třeba i zvracení a ten ztuhlý krk a to on nemá a už ani teplotu dneska skoro neměl…
Našim sousedům se to po měsíci také vrátilo, pak to chytly i naše děti. Ale měly pupínky, fleky ne
Ahoj deti to chytly min.leto.Mely skvrnky mna nohou a obcaAs nejaky pupinek.Byli jdsme na navsteve u kamosky a „byli zdravi“.:-( Chytli jsme to nasledovne doma vsichni a behem roku si dali jeste jednou znova.
Fleky jsem tedy neměla… Raději vezmi zítra syna a jdi s ním k doktorce.
Nase deti mely pupinky a teplotu v rozmezi rokapul az dva - kazde ditko tedy jednou, fleky jsme taky meli - ruce, nohy, oblicej - hlavne tvare- synovi bylo 5 let, dceri v te dobe 7. Pupinky byly sesta nemoc, fleky pata nemoc -popsala nam to pani doktorka, typicke jdou pry fleky v obliceji ve tvaru motyla. Jestli se to muze opakovat nevim…preji brzke uzdraveni