Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky moc prosim o rady ohledne diety a navratu k normalni strave po rotavirech. Prcek mi v 17ti mesicich prodelal rotaviry, kdy musel byt na infusich v nemocnici. Je to asi 3 tydny co zacaly problemy a prujmy nema cca 14 dni. Ze zacatku jsme dle dr dietovali a postupne jsem zkousela zavadet mlecne veci. Zacala jsme jogurty a nasledne jsme rano zacl davat um, kdy jsme kazdy den zvedali o jednu lopaticku davku. Ted je na 150ml mlika a jednom jogurtu denne a mam pocit, ze se mu zhorsilo traveni, proto nechci zvedat davku laktozy na den. Nevim, jestli davku i nesnizit. Kdyz byl jen na beztucne a bezmlecne diete, tak mel ukazkove bobky, ale co davam mlecne veci, tak sice nema prujem, ale stolice je citit kysele a neprijde mi uplne stravena. V nemocnici me upozornovali na kratkou dobu intolerance laktozy, dr mi do zpravy napsala nabeh na normalni stravu do 5 dnu, coz mi prijde hrozne unahlene. Snazim se postupovat opatrneji a presto to neni uplne ok. Mate tu nektera zkusenosti, jak to probihalo u vas? Prcek byl zvykly jist hodne mlecne veci a ted je to porad to same dokola. Davam jeste probiotika biopron, predtim mel nutrolin, ale to nema na traveni laktozy vliv… Dekuji za vase prispevky
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!