Nemocné 7týdenní miminko

109
4.1.14 09:34

nemocne 7 tydeni miminko

Ahojte chtela jsem se zeptat jestli Vam nekomu onemocnelo tak male miminko. Malej ma rymu a kasle, teplotu ma ok. Vcera byl jeste dobrej jen trochu mel rymu ale ted behem noci se to uplne otocilo. Premyslim jestli jen a pohotovost ale uz vidim ze tam budu za hysterku ze tam lezu s nachlazenym ditetem. No ale do pondelka je daleko a on je jeste tak malinkej. Jake mate zkusenosti? Jeli by jste? Je to moje prvni dite a chce se mi uplne brecet ;(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
4.1.14 09:38

Jestli nemá horečku, nejela bych nikam. Zvlhčuj vzduch okolo postýlky - dej tam namočené pleny. Zvyš stranu postýlky, kde má hlavičku (podlož postýlku třeba knihami, klidně až 15-20cm, odsávej rýmu, příp. kapej do nosu - co, to ti poradí v lékárně. Už si nepamatuju, co jsme dávala miminu a počítej s probdělýma nocema - většinou jsem seděla na gauči, mimino měla opřené o rameno a tak jsme spali - rýma nezatékala a mimčo mohlo lépe dýchat. Kdyby přišla horečka, na pohotovost bych sjela, přeci jenom je to ještě prcek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
4.1.14 09:41

No já jsem možná taky trochu hysterka, ale u tak malýho dítěte bych na tu pohotovost aspoň zavolala a poradila se. Přece jen je moc malinkej. Buď vás budou chtít vidět nebo vám poradí, co mu dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
4.1.14 09:42

Na rymu u malyho kup libenar a nasivin pro miminka, nakapnes libenar a odsajes a pak kapnes nasivin, nam to pomohlo, malej mel loni ale 2,5mesice kdyz dostal hnusnou rymu, zvednout pod hlavickou miminka, ja dala klin. Jinak na teplotu kup si bud paralenovy nebo nurofenovy cipky, jeden cipek ja na 7kg, dala bych pulku cipku az pokud by melo miminko nad 38teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
4.1.14 09:44

Já mám 8 týdenního prcka, taky dostal ods nás rýmu a kašel. Dávám Mucosolvan 2 ml ráno a v poledne na odkašlání, na noc Tusin na zklidnění kašle, na rýmu Olynth 0,5% nebo Pinosol. Pokud nemá teplotu, tak Ti stejně nic jiného neporadí. Zvedni mu postýlku u hlavičky, odsávej, nepřetápěj místnosti, případně zvlhčuj vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
4.1.14 09:47

Souhlasím s @ynax . Pokud se nezvýší teplota, šla bych až v po k dětské. Malá měla v 6 týdnech taky rýmu, ale nekašlala a začlo to taky o víkendu. OdsávaLa jsem, zvlhčovala mořskou vodou, vyzvedla matraci pod hlavou a ládovala se céčkem, jestli teda kojíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.1.14 09:49

Ja bych sjela takhle malim miminkam to casto seda na prudusky. A to mam dve deti. Malej byl nemocny ve 3 tydnech a v 7 tydnech a k dr jsem sla i kdyz nemel teplotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
4.1.14 09:51

@barbarossa
Přesně, ještě odsávat těsně před kojením(krmením). Je možné, že bude míň pít, ale neboj.
Je fakt, že se ještě pár nocí nevyspíš, Je to záhul, ale zvládnete to. Pokud nebude vyloženě hnusně, vyraz na chviličku ven. Chladný vlhký vzduch udělá prckovi dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
4.1.14 09:56

Záhul to bude, ale nic proti tomu, když je blbě tobě, dvoletému dítěti, které od spolykané rýmy až zvrací, miminku a ani manža se necítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.1.14 10:05
@barbarossa píše:
Záhul to bude, ale nic proti tomu, když je blbě tobě, dvoletému dítěti, které od spolykané rýmy až zvrací, miminku a ani manža se necítí.

Nejak nerozumin. A navic si myslim ze 7 tydennimu bych navic sama leky bez porady a aby se na nej nekdo nekouknul nepodavala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
4.1.14 10:09

Ahoj kočko, malá měla v pěti týdnech rýmu a kašel, bez teploty, k dr.jsem šla, dost kašlala, dávali jsme prospan na kašel a na rýmu nasivin, ještě jsem jí nosík vytírala libenarem a zabralo to, v pondělí zajdi k dr. když se ti nebude zdát, aspoň budeš mít klid, že to nemá na průduškách, taky trošku podlož matraci pod hlavou, bude to ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
4.1.14 10:13
@barbarossa píše:
Já mám 8 týdenního prcka, taky dostal ods nás rýmu a kašel. Dávám Mucosolvan 2 ml ráno a v poledne na odkašlání, na noc Tusin na zklidnění kašle, na rýmu Olynth 0,5% nebo Pinosol. Pokud nemá teplotu, tak Ti stejně nic jiného neporadí. Zvedni mu postýlku u hlavičky, odsávej, nepřetápěj místnosti, případně zvlhčuj vzduch.

No, já taky s rýmou a kašlem k dr. nejezdím, ale tedy třeba zrovna ten Olynth je od 2 let, takže to mi přijde pro 8 týdenní dost nevhodné, ostatní nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
4.1.14 10:17

Moje mladší dcera se narodila v lednu přímo do chřipkové epidemie, v šesti týdnech dostala rýmu, k doktorce jsem šla…za hysterku nebudeš, mě tehdy doktorka říkala, že u takhle malinkého dítěte je i rýma velká nemoc. Zajeď tam, řekni, že je to tvé první dítě a nevíš, jak postupovat, jaké kapičky atd. mu můžeš dát, oni ti poradí, hlavně ho poslechnou, jestli to není na průduškách. Je sobota ráno, do pondělka jsou to ještě dva dny, ať se ti malej zbytečně nezhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
4.1.14 10:25

Dcera mela 10 tydnu kdyz poprve onemocnela. Taky ryma, trvala tri dny, potom se zahlenila cela, zacala byt dusna a sedlo ji to na prudusky. Dr nas poslala do nemocnice, bala se aby z toho nebyl zapal plic. Byli jsme tam pet dni, davali ji inhalatory a ty hodne pomohly. Taky nemrla zadne teploty. Sledovala bych jak dycha a kasle a kdyby odkaslavala tak dat amprobene a na noc fenistil;) tak snad to u vas skonci jen rymou;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
4.1.14 10:27

@j.a.n.i1 Pardon, ja myslela Otrivin, špatně jsem to napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí