Oprava pračky v záruce

2929
9.6.12 10:38

Oprava pračky v záruce

Ahoj. mám pračku asi 5 měsíců, ještě ji splácíme a přestala prát.. jak to probíhá když je ještě v záruce? Mám zavolat přímo na Ariston, nebo jakéhokoliv opraváře? A jak to probíhá a platbou? Já zaplatím a účet dám komu? Nebo neplatím a zařídí si to opravář? A nebo kdyby přijeli z aristonu, platím něco? Nebo se tam musí pračka dovést?
Já vážně vůbec nevím, nikdy jsem to neřešila a tak budu ráda za radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12272
9.6.12 10:42

Tak především pokud se vada projeví do 6 měsíců od koupě, máš nárok na výměnu za jiný kus! Mi to tak měli, já si vydupala pračku novou, ale nám zlobila hned od začátku, máme taky Ariston :roll: Teď, půl roku od konce záruky se podělalo topný tělísko a platila jsem za opravu tři tisíce. :poblion: Do toho jejich servisního centra nebylo možné se dovolat, tak jsem to řešila přes prodejce. Pokud se jedná o záruční opravu, nehradíš vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
9.6.12 10:43

@kolozubka Děkuju moc.. tak mám zavolat tam,k de jsem ji koupila, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.6.12 10:44

Zavolej si na prodejnu, nebo infolinku prodejny, ať ti dají kontakt na opraváře, tomu předložíš účtenku, záručák (třeba Zanussi má takové kuponky k záručáku, takže když jsem tu měla opraváře na sporák, tak si odtrhl jeden ten kuponek), platit bys mu nic neměla, on už si to vyřídí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
9.6.12 10:45

@Raduš.ka44 Ok, tak v pondělí tam zavolám.. děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
9.6.12 11:20

Ahoj, dělam na reklamačním oddělení, pokud maš oražený záručak, stači si nalezt nejbližší autorizovaný servis, třeba najdiservis.cz , zavolaš si tam a domluviš si návštěvu. Nikdy nic neplatiš, vše je zdarma, pokud nemaš ZL řeš přez prodejce, některe značky již ani ZL nemají, nevim přesně jak to je u aristonu. Jak už výše psali pokud to je do 6 měsícu maš nárok na novou, musiš jen říct že uplatňuješ rozpor s kupní smlouvou u prodejce ale. Kdes to kupovala?

• Citovat
  • Upravit
2929
9.6.12 11:38

@Bohemund Ahoj, kupovala jsem to v OK. elektro, ted jsem tam volala a řekli mi, že si mám zavolat na servis co mám v záručním listu, jenže ten je v cizím jazyce, je tam polština, ruština a plno různých jazyků.. ale cz ne. Tak jsem si našla na internetu a tam mi automat řekl at volám po-pá.. a řekli mi na tom OK, že mají přijet opravit a nic platit nebudu.. kupovala jsem ji 18.1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
9.6.12 11:39

@Bohemund okay elektro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
9.6.12 11:52

Ahoj ja jsem taky kupovala pracku v OK a ja jim volala na prodejnu a tammi dali cislo na ten jejich servis (Elvis elektro servis)a ti pak prijeli chlapik to opravil a u zarucaku byli stitky jeden si vzal a dal mi papir ze tu byl.mam na ne cislo ale ja jsem z Cb mozna kdyby jsi na to cislo zavolala tak by ti dali opravare v tvem okresu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
9.6.12 12:07

@barca.hrosik Jé to by jsi byla moc hodná.. děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
9.6.12 12:09

http://www.elviscb.cz/
je to ono? nevidím tam ariston, tak možná proto mi v tym okay řekli at zavolám na ten ariston přímo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
9.6.12 13:00

to mas jedno zaden servis nefunguje pres vikend :D na tom najdiservis.cz si najdi pro ariston v tvem okrese a v pondeli tam zavolej a nahlas opravu

• Citovat
  • Upravit
2929
9.6.12 13:30

@Bohemund ok ještě jednou dík a hezký víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
11.6.12 09:16

Ahoj, tak jsem se do toho jejich servisu dovolala, jenže je problém, že mám záruční list v cizím jazyce… takže zas volat na Elektro, tam mi řekli, že mám přijít, dají mi ten záručák v cz.. a pak zas volat na ten ariston a zas mi tam půlhodiny bude hrát hudba než to vezme operátor.. teda to je hrůza :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
11.6.12 09:31
@Eleanora1988 píše:
Ahoj, tak jsem se do toho jejich servisu dovolala, jenže je problém, že mám záruční list v cizím jazyce… takže zas volat na Elektro, tam mi řekli, že mám přijít, dají mi ten záručák v cz.. a pak zas volat na ten ariston a zas mi tam půlhodiny bude hrát hudba než to vezme operátor.. teda to je hrůza :pocitac:

jj to je normální, s tím nic neuděláš :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max