Opravář pečící trouby?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Opravář pečící trouby?
Dobrý večer, prosím o pomoc. Už týden sháním někoho, kdo mi opraví troubu Wirpool. Bez trouby je to hrůza a nemůžu se nikam dovolat. Kupovat nová se mi nechce ![]()
Nevíte prosím o někom v okolí Olomouce, Přerova? Klidně ji přivezeme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Popište mi závadu, troubu Vám na dálku opravím. Respektive Vám řeknu jak nato. Na 40 procent je to spatne těleso, na 30 termostat a na 30 je to neopravitelné. Obě vymeny zaberou průměrnému člověku 30 minut. Je v okolí někdo aspoň průměrný?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ještěceknešamašji píše:@Ještěceknešamašji
Popište mi závadu, troubu Vám na dálku opravím. Respektive Vám řeknu jak nato. Na 40 procent je to spatne těleso, na 30 termostat a na 30 je to neopravitelné. Obě vymeny zaberou průměrnému člověku 30 minut. Je v okolí někdo aspoň průměrný?
Děkuji vám za ochotu.
Troubu zapnu, normálně svítí světlo a nahřívá se. Za nějakou dobu se vypne. Světlo nesvítí a nenahřívá. Když ale přepnu jen na světlo, tak svítí. Nechám ji zapnutou a za nějakou dobu se buď znovu začne nahřívat nebo ne. Soused důchodce byl elektrikář, všechno zkusil poměřit, všude prej el. jde, tělesa by taky prej měla fungovat. Závadu nenašel. Někdo mi říkal, že asi čidlo termostatu, ale nevím jak to zjistit, mám chlapa antiopraváře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Světlo by při pečení mělo svítí furt. Pak je tam ještě indikace nahřívání. Takový malý světýlko. Pokud to nemá elektroniku, tak je to termostat. Objednejte a soused ho vymění. Dají se sehnat na eshopech podle značky a typu trouby. Když to nepomůže, tak do 14 dnů vrátíte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ještěceknešamašji
Dobrý den, vím že už je to nějaká doba tady od toho příspěvku ale neporadil byste mi prosím také? Chtěla bych Vás poprosit o radu jestli je potřeba na tohle volat opraváře nebo zda je to normální a musím se s tou troubou nějak naučit. Mám troubu Whirlpool v novém bytě a potřebuji v ní péct makronky. Ovšem mi připadne že hrozně v ní litá teplota. Když tam dám plech teplota v ní klesne i o 20-25 stupňů a hrozně dlouho trvá než se to nahřeje na tu původní nastavenou teplotu. Ona ani hned jakoby nesepne že tam klesla ta teplota. Když dám horkovzduch tak peče nerovnoměrně vzadu je to upečené spíše prepecene, na bocích to taky pece dost a na kraji skoro vůbec. Když dám horní a dolní pečení tak plech peče celkem rovnoměrně (vzadu zase trošku více ale ne tolik jak u horkovzduchu). Akorát i když tam mám jen 140 stupňů tak se mi to hned pálí. Když dám nižší teplotu tak se to zas nepeče. Když jsem zkusila dát nahoru další plech aby se to tolik nepeklo tak i přes ten druhý plech se stejně spálily. Už opravdu nevím jak to mám nastavit. Navíc je tam nějaký čudlík kde nastavuji teplotu ovšem na tom cudliku fakt netuším co nastavuji. Mám i teploměr v troubě ale ten prostě litá. Posílám foto trouby. Myslím si že je to tato: https://www.siko.cz/…h/p/AKP745WH
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemáte ventilátor vzadu, kterej vzduch honí pořád dokola, ta teplota bude kolísat pořád.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ještěceknešamašji no je tam ventilátor. Je tam jako na horkovzduch ale i ten peče blbě
a hlavně nevím jak to dělat aby mi to nepeklo jako tolik že to hned hnědne. Už při 140 stupních.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono ty stupně trouba měří dost nepřímo, to může být klidně o 20c úplně blbě. Buď menší teplota nebo kratší doba. Ale popravdě o tom moc nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ještěceknešamašji aha a myslíte že je na tohle lepší pozvat servis ať to zkontroluje nebo myslíte že bude vše v pořádku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že servis řekne, že se nejedná o chybu, ale o vlastnost výrobku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit