Opravdu dobrý teplomĕr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
596
4.2.16 17:13

Opravdu dobrý teplomĕr

Zdravím.
Mohli byste mi, prosím, doporučit kvalitní teploměr? Aby měřil rychle a spolehlivě? Potřebuji ho pro syna (1, 5r). Digitální u babičky mu naměřil 38, 4 a náš Thermoval Duo Scan 36,5. Thermovalu už vůbec nevěřím.
Už nĕkolik hodin hledám na internetu, ale všechny jsou podle popisku úžasné. Radĕji dám na zkušenosti opravdových lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
4.2.16 17:24

Mně přijde, že to je prašť jak uhoď, jen prostě ty digitální teploměry nemůžou měřit jen do toho prvního zapípání, prostě neměří „zázračně rychle“, ale jsou konstruovaný tak, že pokud teplota v nějakým intervalu nevzroste, pípají… Přitom když ho podržíš dýl, teplota většinou ještě o kus vyleze…

Prošlo nám jich domácností víc a u všech to bylo stejný. Takže je používám, ale ne pro měření do deseti sekund, ale kluci ho drží poctivých pět… Což u úplnýho mrňouse asi nebude úplně jednoduchý… :think:

Hlavně mi pro tu základní orientaci má x nemá teplotu stačí dát klukům pusu na čelo a mám jasno… :oops: Měřím jen hoooodně málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3667
4.2.16 17:26

@mili_h No tak já používala u syna od malinka rtuťovou rychloběžku do zadečku. Ta je spolehlivá!! Jak rostl, tak už teploměr do zadečku samozřejmě nechtěl a rovnou jsme ho naučili na rtuťový teploměr do podpaží. Oboje teď už ale bohužel v obchodech neseženeš, my to vydražili na Aukru. Tam se to občas ukáže :think: Taky jsem koupila digi a po pár použití letěl do koše :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
4.2.16 17:31

Pouzivam micro life a za me super. Pokud je teplota nizka, tak ano tam ty hodnoty litaj 36,7 pak 36,9 ale jak se teplota vysplha tak meri presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
4.2.16 17:45

@kate02 Já si právĕ takhle jen na dotek nejsem vůbec jistá. Když sahnu na čělíčko, zdá se teplejší. Ale nevim, jestli už nejsem jen vyplasena z toho měření u babičky. :nevim:
Babička má ten digitální teploměr starší a měřil snad 2minuty, to byla zkouška pro nás oba. Prcek se vzpíral jako kdyby mu šlo o život. :cert:
@Tardulka Zlatá rtuť, opravdu. Nechápu ten systém, že všechny dobré věci se přestávají vyrábět a nahrazují je nefunkční krámy. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
4.2.16 18:02

Mam pocit, ze neexistuje dobrý teploměr. Ty rtuťové měří přesně, ale dnes ho skoro neseženeš. Ja měřim rychlobezkou i pod paždí. Mam jeste ze starých dob. Jinak jsem jich měla snad dvacet. Ty bezdotykove mi přijdou na nic všechny. Mam jeden digi, není to ten rychlý. Nějaký úplný smejd, mamka ho dostala k nějakým vitaminum a ten měří fakt přesně. Ale jinak hrůza!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3667
4.2.16 18:03
@mili_h píše:
@kate02 Já si právĕ takhle jen na dotek nejsem vůbec jistá. Když sahnu na čělíčko, zdá se teplejší. Ale nevim, jestli už nejsem jen vyplasena z toho měření u babičky. :nevim:
Babička má ten digitální teploměr starší a měřil snad 2minuty, to byla zkouška pro nás oba. Prcek se vzpíral jako kdyby mu šlo o život. :cert:
@Tardulka Zlatá rtuť, opravdu. Nechápu ten systém, že všechny dobré věci se přestávají vyrábět a nahrazují je nefunkční krámy. :think:

Dá se sehnat zde
http://www.bazos.cz/search.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
4.2.16 18:07
@mili_h píše:
@Tardulka Zlatá rtuť, opravdu. Nechápu ten systém, že všechny dobré věci se přestávají vyrábět a nahrazují je nefunkční krámy. :think:

Já rukou taky ne, ale když jim dám pusu na čelo, tak prostě cítím, jestli fakt „pálí“ nebo ne… :oops: Pak už kdyžtak měříme, no…

Ono i ten rtuťovej by musel držet dlouho, takže tam už je jedno, jestli podržíte těch x minut digitální nebo rtuťovej… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
4.2.16 18:08

Mame Thermofocus uz 4 roky a prijde mi, ze funguje spolehlive. Samozrejme po par merenich se hodnoty o par desetinek lisi, ale nikdy ne o moc, z teplomeru co jsme kdy meli my i znami je fakt nejlepsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
4.2.16 18:11

@mili_h Měli jsme Thermoval duo scan a ten je opravdu na nic, museli bysme být všichni podchlazení :) Pak jsme dostali Thermoval baby sense a ten měří rychle a spolehlivě. Takže za mě tento. Je hodně zvláštní, že jedna firma dokáže vyprodukovat tak rozdílné teploměry :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
4.2.16 18:19

Taky jsem spokojena s Microlife. nemeri na desetinu presne (jednou ukaze 37,4, podruhe 37,6), ale vetsin odchylku ani uplnou blbost jsem za 3 roky nevidela.
a nas pediatr ho mel taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4503
4.2.16 18:19

Mám doma asi šest digi teploměrů různých značek a kvalit a když zkouším jaká je teplota tak teploměry se od sebe dokáží lišit i o tři celé stupně 8o :cert: od 36,5 -39,5 8o tak jsem pořídila z Lidlu bezdotykový a ten používám jen jako orientační místo třech měření pípnu asi 10× zprůměruji a vyhodnocuji dle stavu a schvácenosti dítka..(stačí najet na žílu a to jsou potom hodně vysoká čísla).Pro holku co je starší používám rtutový..
Njn evropská unie má vždy pravdu rtut je velice nebezpečná :roll: a co je v teploměru by jsme asi otrávili celé lidstvo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
4.2.16 18:27

Skleněný od firmy Geratherm. Srovnatelný s rtuťovým, sklepat jde o něco tíž než rtuťový ale jde to, zvládne to i můj šestiletý syn. Meří teda cca 5min. jestli je to dostatečně rychlé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.2.16 19:12

To nejde říct, dle mých zkušeností je to kus od kusu. stejný teploměry, a jeden kus měří dobře, a druhej za chvíli tragédie. já momentálně mám nějaký z aliexpresu ani ne za dolar, a přijde mi že měří dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
4.2.16 19:43

@mili_h ahoj, máme tento https://www.mall.cz/…t-visiofocus?… a nedám na něj dopustit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí