Opravdu viróza 10měsíčního?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5679
26.5.14 03:55

Opravdu viroza??

Ahoj holky, nemuzu spat a tak jsem se rozhodla pisnout i sem zda mely vase deti neco podobneho..
Je to 5noc co ma maly horecky..zacalo to teplotkama ve stredu, ve ctvrtek jsme byli u dr, crp negativni, poslech čistý, jen lehce zahleneny..
Od patku zahleneny hodne, hodne odsavam, zacne pokaslavat a teploty jsou vyssi, davam i cipek 39v zadecku bez odectu..takhle to slo az do nedele a stav se zhorsoval, kasel hrozny, dalo by se rici i apaticky,, vypadal fakt hrozne :( nemohla jsem se na nej divat a jeli jsme do nemocnice. Orl v poradku, moc taky v poradku, delali odbery v poradku, crp 21, na atb to pry neni..
Stav je porad stejny :( vecer 39, 5 v zadecku bez odectu, podan sirup. 4h rano a zase horeckuje, dala jsem cipek.. je pondeli, je to 6den a ja prestavam verit ze by to mohla byt opravdu jen viroza..kasel ma porad stejny, i kdyz kasle malo tak je i tak hrozny, az se nadavi, po jidle vyblinka :(
Je mozny tak dlouho horecky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5679
26.5.14 04:06

Malemu je 10m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
26.5.14 07:16

No není to úplně k tématu u dítěte, ale k tomu kašli… já měla před pár lety něco podobnyho, silenej kašel, neskutečně jsem se zadýchávala i při chůzi… horečky i 41, když mi zrovna došel ibalgin… a podle mojí dětský to byla viróza… podle ní totiž je všechno virózka… naštěstí jsem zrovna prechazela k normální doktorce (pro dospělé)… dělala mi krevní obraz a predepsala atb a to říkala, že tam mám něco TROCHU zvýšený (ale nevím, kolik to bylo)… a po atb se to začalo zlepšovat… takže po mých zkušenostech si myslím, že to viróza nebude… asi jsem moc nepomohla, ale tak aspoň přispěla zkušenosti s dětskou doktorkou…
přeju, ať se malýmu udělá líp i bez atb :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
26.5.14 07:54

No sousedi maji cerny kasel.ale na to mi dr rekla ze 100% neni. Tu hodinku co jsme tam stravili zakaslal dvakrat..on kasle v dlouhych intervalech ale hodne..
Pak manzel ma plicni chlamidie, uz dlouho, nekasle nic..to si myslím ze by chytil uz driv..ale v tu chvili me to na te pohotovosti nenapadlo kdyz mu delali odbery, at mu udelaji i na tohle :( a znova ho pichat nechci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
26.5.14 07:56

Mala marodila v 5ti mesicich - horecky temer tyden, ryma, kasel, desne chraptila. Dr. odmitla udelat aspon crp pro klid duse. Nastesti to po tydnu preslo, taky nam bylo receno, ze je to jen viroza. A kdyz se nam pristup mudry nezdal a volali jsme jinymu dr., tak nam tvrdil, ze skvrnata muzou horeckovat i dva tejdny a nevadi to :roll: jsem si tenkrat prisla jak hysterka, ale neprislo mi to normalni teda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
26.5.14 08:21

Dva týdny? To bych neřekla teda :(
Me vcera na pohotovosti rekla ze 4-5 dni je jeste horecka v norme..ale 14? To bych si teda vydupala podrobnejsi testy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
26.5.14 08:29

@MišelkaX jo ja uz byla tenkrat zoufala a fakt si pripadala jak hysterka, chlap porad ze kdyz to rikaj doktori, tak to bude dobry :roll: asi tu v de maj jinej pristup, pac nam mudra tcrdila, ze by takhle maly dite vubec nemelo mit nurofen, ze je to az pro starsi na bolest :lol: pritom ji to chytlo v patek vecer a v nedeli jsme jeli na pohotovost, kde nam dr. rekl stridat klasicky paracetakol a nurofen a hlavne hodne pit :lol: Ale byla jsem opravdu rada, kdyz po tydnu teploty zmizely, bylo hrozny koukat jak byla ruda, hrala jak kaminka a ty skreky co se snazila vydavat. Nastesti od ty doby nemarodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.5.14 08:36

@MišelkaX
JAK dr. poznala, že to stopro není černý kašel? dělala krevní test (ten se stejně musí dělat dvakrát, aby byly hodnoty v čase..) nebo stěr drátěnou kličkou??
protože já osobně bych si tipla tu pertusi. příznaky by totiž seděly.. ale dr. nejsem. ale asi bych v tom smyslu otravovala dr.,… :think:

jinak horečka u dítěte se bere jinak, než u dospělého. náš mlaďoch teda horečky nemá, ale s kašlem mám bohaté zkušenosti, jelikož od 10m do 1r10m kašlal v podstatě v kuse. :roll:

je to tak, že viroza to rozhodně být může!! CRP není všemocné, ale pokud je 21, na antb to fakt není. ale taky je důležité dělat ho v čase.. zda stoupá, stagnuje nebo roste - takže by byl pomalu čas ho nabrat znovu..
Antb na virozu fakt nezaberou. co se stává ale často je to, že nejprve je to viroza, ale vlivem oslabení na ní sedne bakteriální suprainfekce. a pak už jsou samozřejmě na místě antb.
pak taky ještě třeba Klacid má celkově protizánětlivé účinky a může pomoct některé viry likvidovat.

dostali jste nějaké léky na ten kašel:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
26.5.14 08:48

@Nataša koupila jsem prospan na vykaslavani, to mi rekla at ho bereme dal..a davam mu i fenistil kapicky.
Zítra jdeme na kontrolu k dr. tak uvidim pak vic. Zda vezme znova crp, poslechove, atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
26.5.14 08:57

V první fázi černého kašle nemusí moc kašlat, může se projevit jako chřipka..já bych nechala vzít odběry už proto, že by mohl být vysoce nakažlivý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.5.14 13:36

@MišelkaX fakt jinak nic?? 8o valím oči a to doslova.
Jako s kašlem si užíváme bohatě, děti v podstatě jiné nemoci nemají.. a prospan vím, že je docela na dvě věci, pokud chytí vydatného vira.. totéž hedelix, mucosolvan, apod.
u nás na vlhký kašel jedině erdomed. nic jiného už nedávám.
(pravda, u nás jede ještě singulair, na astma a hlavně inhalace vincentky, což je taky důležité.. )

fenistil je dobrý. vždycky když kašlou přecházím z aeriusu na fenistil. je lepší. akorát opruz je dávkování 3× denně.

u toho č. kašle je trochu blbá diagnostika, nejspolehlivější je dodnes ta drátěná klička,.. prý..

asi bych to nenechala jen tak, že je to viroza, zvlášť, pokud máte č. k. u sousedů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
26.5.14 16:01

Dnes zacal chrcet, takze si myslím ze mu to slo na prudusky.. ted se probudil a zase 39v zadecku.. :(
At uz je zitrek a domluvim se s dr..ale chci vedet co mu je a nejakou poradnou lecbu kdyz z toho co mu davam mu nic nezabira :cert:
Clovek aby si tu diagnozu delal sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
29.5.14 08:24

Tak sem jen napíši jak jsme dopadli.. kdyby zkusenosti potrebovaly i jine maminky..
V pondeli tedy zacal strasne chrcet, i pri dychani..tak uz jsem vedela, ze mu to sedlo na prudusky.
V utery jsme byli u dr. Crp se uz snizovalo, ale nasadil nam atb. opravdu tyden v horeckach je uz na miminko asi dost :( a poslal nas na rtg pro podezreni na zapal plic.
Tak jsme tam hned vyrazili..
Potkala jsem tam maminku s 5m chlapeckem, jeji starsi syn chodi s mou starsi dcerou do skolky, to oni pritahli ze skolky nějakého bacila..ten maly chudacek taky tyden horecky, kasel a celkove vycerpany :( jen on mel crp 145, coz je hodne..
Nam se to tedy asi zastavilo vcas-oboustranne zaskření bez viditelnych lozisek(ani moc nevim co to znamena) ale dr rikal ze vysledky dopadly vcelku dobre, ze nejhorsi mame za sebou.
Dostali jsme klacid a velke zlepseni uz po druhe davce..
Maly chlapecek ten lehky zapal plic prodelaval, taky na klacidu a uz je mu taky lip..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí