Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o radu. Malá na opruzeniny netrpěla nikdy, jen sem tam zarudnutí. Dnes ale na procházce se pokakala, ale nevšimli jsme si, ani nebyla cítit, tak to tam bylo asi dýl. Zadeček má zarudlý a na jednom místě bílý jakoby puchýř. Bude stačit bepanthen nebo sebamed? Mám to potřít heřmánkem nebo černým čajem
? Díky.
Hlavně bych větrala a plenu dala až na noc, nám zabral vždy bepanthen ![]()
Taky bych větrala, plenu dala až na noc, jinak bych ji nachala na podložce. Mladší to takhle měla ve třech týdnech, ale nic nám nepomáhalo a málem jsme skončily v nemocnici, protože se to nehojilo a malá to měla až do krve.Ale co pomáhá, tak je namazat obyčejným máslem. A nebo v nemocnici jsme na to dostaly Pytiol.
To je individualni, nam se takhle mala oprudila trikrat, vzdy do hodiny - dvou az do masa, fakt hnus
nezabralo rozhodne nic, co jsme bezne pouzivali a musela jsem zmenit krem, nechala jsem ji bez pleny co to jen slo, treba lezela na podlozce nahatoucka a cerny caj je taky vyborny, uvarila jsem treba ctyri sacky v salku caje a pomazavala i temi sacky, nevyhazovala jsem je. No a nejvic nam zabiral Imazol a Sudokrem. Drzim palce, at ma brzy prdelku ruzovouckou a zahojenou
![]()
Děkuju, tak po koupání puchýř hodně splaskl, není skoro vidět. Zkusím teda sudokrem. Na podložce ji už neudržím, ale vypadá to fakt líp, tak snad to bude ok. Děkuju ![]()
Na ten sudokrem jsem zapomněla, mám ještě doma vzorek z porodnice, tak ho hned namažem. Děkuju!
Imazol zabere 100%, kdybyste měli cestu kolem lékárny, tak ho opravdu moc doporučuju ![]()
@kokomo píše:
Imazol zabere 100%, kdybyste měli cestu kolem lékárny, tak ho opravdu moc doporučuju
Tohle musím potvrdit!!! Malý se mi jednou pokakal v noci a zaspal to. Ráno už měl zadeček úplně nateklý a úplně rudý. Jednu velkou skvrnu, nemohl skoro chodit a doktorka nám předepsala imazol. Dělají se dva druhy - jeden se roztírá líp, v těch nejhorších začátcích jsem to patlala na gázu a přikládala a pak, když už si na to nechal sáhnout, tak opatrně mazala. Zabralo to velice rychle ![]()
Dámy moc vám děkuju, jste úžasné
. Manžel jel do Obi pro kompresor, tak se staví i v lékárně pro ten Imazol a v jedenáct jak budu kojit, tak ji výjimečně ještě přebalím a hned jí to máznu.
Ahoj, my opruzeninama trpěli dva měsíce. Hrůza děs, když si na to vzpomenu. Malá to měla do krve a do masa. Nezabíralo nic, ani pak už kortikoidy. Imazol vůbec. Jediné co zabralo definitivně a už napořád, bylo větrání a pityol. Pityol je jednička mezi vším…fakt! Je nej! A myj jen vodou a osuš přikládáním…popř. heřmánkem, ten nám taky pomáhal k hojení. Tak ať to brzy zmizí!
@kabab Pytiol si nechám jako nejkrajnější možnost, mám pocit, že je povolený snad až od 10 let. Je ale jasné, že vám nic jiného nezbylo, chudinka malá!