ORČ - doba péče o dítě

4019
17.3.20 16:12

ORČ - doba péče o dítě

Ahojte vespolek,
dnes manžel nastoupil na ORČ se starším dítkem z důvodu zavření škol. Řešíme ale dilema co napsat do řádku „O VÝŠE UVEDENÉ DÍTĚ JSEM PEČOVAL VE DNECH“. Od je nám jasné, ale DO??? Zvláště když dnes schválili ošetřovné po celou dobu uzavření škol. Nevíte náhodou někdo, co se tam má napsat? Nebo to nemáme vypisovat vůbec a nechat tam jen dnešní datum (OD)? Vím, že se na to někdo cca 2 - 3 dny zpět někde v diskusi ptal, ale vůbec to nemůžu dohledat. Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9880
17.3.20 16:29

Já vypisovala včera a napsala jsem tam jednom od.. protoože to nevím, a jak to skončí, tak prostě člvoěk pak půjde do práce a sami pak ví, do kdy to bylo..
Já teda vypisovala školku, ale tam bylo napsané, důvod uzavření škol-ky, z duvodu… platí do odvolání… tak to odvolání valstně nemůžeme vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
17.3.20 16:35

@werajsik to vám tam napíšou asi v práci, až to budou posilat, jinak se tam dá napsat „do odvolání“. tady je správně vyplněný vzor:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
17.3.20 16:38

@petanah my to rovnou měli napsané ode školky, že z důvodu toho a onoho je karanténa, a školka je zavřena, a to do odvolání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.20 16:44

A zaměstnavatel to posílá na sociálku až když ošetřovné skončí, tzn., že budu teba 2 měsíce bez peněz?

• Citovat
  • Upravit
1047
17.3.20 16:52
@Anonymní píše:
A zaměstnavatel to posílá na sociálku až když ošetřovné skončí, tzn., že budu teba 2 měsíce bez peněz?

to nevím, klasické očr se odesílá až se ukončí a od doby, kdy sociálka přijme podklady, tak mají 30 dní na vyplácení. ale počítám že ty dva měsíce budem bez peněz všichni, protože už tak trvá měsíc než přijde nemocenská nebo paragraf, takže při tomto momentálním náporu neschopenek a OCR to bude ještě horší.. me. min. tyden přišly teprve peníze z neschopenky za leden! :pocitac: proto vláda jedná o odložení hypoték, exekucí atd. protože s tím určitě počítají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
17.3.20 16:53

Holky děkuji za odpovědi. Necháme tam jen od, manžel to zítra zanese do práce. Díky :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
17.3.20 16:54

No anonymní má docela dobrý dotaz. Těžko říci, jestli to funguje jako nemocenská, že je nějaký papír na peníze na konci měsíce. Jinak já půjdu na očr asi od příštího pondělí a protože máme 2 děti s nárokem očr tak to asi rozdělím dle toho jak to bude dlouho trvat. Třeba 14 dní na jedno a pak na druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
17.3.20 16:55

Já bych řekla, je to jenom názor, že on to normálně tam pošle oni ví, kdo prostě je doma s tím dítětem a ke konci měsíce prostě vyplatí ošetřovéné.. A další měsíc se pojede dál, jak u neshcopenek :nevim: teda snad no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
17.3.20 16:57

@jopo já si zase říkám, že oni ví přesně, kdy to skončí u neschopenek neví, takže je logické, dokud to je tak je tak, ty maminky jsou doma. Jenom kdyby některá chtěla dřív, tak asi si zase zajde do školky, potvrzení o ukončení a nebo zaměstanvatel dá věte, těžko říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
18.3.20 13:11

No ono ani OD není jasné. Každý není doma od prvního dne. Stejně jako u klasické OČR píšete do jednoho řádku dny které ošetřujete a pak je další řádek dny, které jste v práci. OČR posíláte na sociálku až máte oba dva díly, právě proto, že nevíte kdy se ošetřovalo. Mě už se na stole v účtárně také hromadí nevyplněné žádosti, ale jestli bude možnost nějaké platby z OSSZ už za březen zatím nevím. Budu zjišťovat koncem měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
18.3.20 14:26

@Cidre tak pak dej info. Já budu mít očr asi od pondělí a tím, že mám dvě děti tak to když tak plánuji rozdělit a to právě kvůli tomu, abych nečekala bůh ví do kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
18.3.20 19:21

Dnes jsme se snažila asi 1,5 hodiny dovolat na OSSZ, ale marně. Nicméně i podle toho návodu co mají na stránkách a co sem někdo dával, tak to chápu tak, že by šlo papír nakopírovat a na jeden napíšu ošetřovaní třeba 13-31.3., nástup do práce ne, trvá OČR a na tu kopii bych pak napsala ošetřování 1.4.-třeba 15.4. Uvidíme, třeba vydají ještě nějaké instrukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
19.3.20 13:44
@Cidre píše:
Dnes jsme se snažila asi 1,5 hodiny dovolat na OSSZ, ale marně. Nicméně i podle toho návodu co mají na stránkách a co sem někdo dával, tak to chápu tak, že by šlo papír nakopírovat a na jeden napíšu ošetřovaní třeba 13-31.3., nástup do práce ne, trvá OČR a na tu kopii bych pak napsala ošetřování 1.4.-třeba 15.4. Uvidíme, třeba vydají ještě nějaké instrukce.

Díky za info, zkusím ke konci měsíce zavolat personální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8520
19.3.20 15:13

Taky to řeším. I jako matka i jako mzdovka. Zatím co bylo na některých fórech - do se má psát,, odvolání,,. A ukončení se bude ještě upravovat. Do konce března by to mělo být upřesněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat