Očr pro tatínka
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Takže manžel měl mít OČR na vás, jestli to chápu správně. To mu v nemocnici vystavit určitě můžou. Na dceru nevím, když ani jeden z nich není pacient. Každopádně z mojí zkušenosti nemá smysl řešit tahle pochybení s lékaři. Mě to taky lékařka na ambulanci zvrtala a omluvu mi pak volala ze soukromého čísla, zřejmě aby to nikde nebylo zaznamenané. Dokumenty mi pomohla spravit paní z kanceláře toho daného oddělení. Prošvihla jsem tam lhůty, ne mou vinou. Ukázalo se, že pokud to schválí nějaký posudkový lékař ze sociálky, tak věci jdou vypsat i víc dní zpětně, než je standard. Takže bych to ještě zkusila… Nicméně si pohlídejte, že na té neschopence budete mít vycházky naplánované na časy, kdy budete vozit děti do školy. Protože pokud ne, tak je tam stejně odvézt nemůžete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Grety píše: Více
Ne nemáme, máme to pořešeno jinak. A nesmysl to neni. Takto je to normálně možné a zcela legální.
Jak jinak bys to jako chtěla řešit, kdyz jeden z rodičů onemocní a ten druhy neni schopný aktuálně skloubit práci a děti? Na to je OČR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč by to měl být nesmysl? Pokud nemají nikoho, kdo by logistiku apod. děti zajistil, tak co mají dělat? Čerpat dovolenou kvůli tomu přece nebudou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vidis tam nekde podminku, ze by musela byt samozivitelka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andiedvorakova tyjo tak to je skoda, ze jsem o tom zpetne nevedela driv
. Nam uteklo dlouhodobe osetrovne, protoze o nem nevedela a nestihla o nej pozadat po propusteni z nemocnice vcas. Ja byla tehdy na RD, manzel prestal pracovat na 2 mesice a ocr placenych 9 dni. Dal mel ocr jako omluvenku z prace. Byl to masakr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 vidim tam to „sama“
hele ok ok nechci se hadat. Nejspis to mate vyzkousene a opravdu to takhle funguje. Velice me to prekvapilo, ale je teda mozne ze to fakt resi tu akutni nouzo kdy si clovek ze dne na den nemuze zmenit pracovni dobu atd.
Ok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale zase dlouhodobé se nevztahuje na to, že ty nemůžeš pečovat o děti, to fakt musíš potřebovat, aby někdo pečoval o tebe.
Příspěvek upraven 24.09.26 v 15:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 tady, odkaz ze stranek cssz (druhy odstavec, posledni veta)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 no manzel o me pecoval, mela jsem opravdu blbou operacne resenou zlomeninu. Ale hlavne bylo potreba zajistit i to mladsi dvoulete dite se kterym jsem prvnich 14 dni nemohla byt ani par minut sama. Kdyby ho nikdo nehlidal, vyslo by to na stejno. A i pozdeji bych treba nemohla zabranit nejakemu jeho urazu, padu z neceho, prebalit ho atd. To az pozdeji.. No zustali jsme uplne bez prijmu, ale postarat se musel. Nastesti jsme meli rezervy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je škoda, že se o tom nezmínili například v nemocnici, že nějaké ošetřovné existuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to jsou pouze „kecy“, zavazny je zakon… Plus tady tedy spis někdo neumí carky ve vetach, neb to ma byt, ze osoba, ktera pecuje, sama onemocněla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, to je prave otazka, jestli jako dospela, jinak zdrava osoba, potrebujes osetrovat se zlomenou nohou, i když blbě. Protože v principu jsi schopna chodit o berlich a obstarat se. To ze je problem to batole prave u dlouhodobého osetrovneho nikdo neřeší, resis se pouze ty, jako kdybys byla bezdětná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 hele nevim, doufam ze uz to nebudu muset nikdy zjistovat. Minimalne deti uz by byly o dost starsi a tim padem zivot snadnejsi
. Pokud to maji na cssz.gov blbe tak je to dost napovazenou. Vladni web a oficialni zdroj informaci. Spatne vlozena carka zmeni smysl cele vety. Nicmene zakony pro lidi nejsou oficialni vladni web. Souhlasim ze nejdulezitejsi info bude primo v zakone.
Zakladatelko omlouvam se jestli jsem te uvedla v omyl a mate na to ve vasem pripade narok. Urcite si oficialni info dohledej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Čisté ze zvědavosti, je ten taky nějaký věkový limit, jako u klasického OCR, kdy už se předpokládá, že se ty děti jsou schopné ze školy a do školy dohrabat samy?
Příklad: matka s nechodici sádrou. Sama to doma nějak po dobu mužovi prac. doby překlepe, ale nemůže vodit skolkacka a prvnaka do vzdělávacích institucí.
Pokud by ta samá žena měla doma třeba 11 létě dítě, předpokládá se, že to už se do školy doručí samo s OCR v tomto případě lékař nevystavi? Nebo pak záleží i na dalších okolnostech typu- bydlí ve městě v docházkové vzdálenosti školy vs bydlí na samotě u lesa a děti je potřeba vozit do školy, dokud si neudělají daný řidičák? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit