Očr pro tatínka
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Svistice píše: Více
U OČR neni zadny limit. Do 10 let ditete ti ho vystaví doktor automaticky. Nad 10 let může taky, ale to už je na posouzení lékaře. To bude asi podobně, záleží na konkrétní situaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Grety píše: Více
Zakony pro lidi je web, kde je platné znění zakona. Jasně, teoreticky tam muze byt chyba, ale prakticky se jeji pravdepodonost limitně blíží nule.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 dohledala jsem si to dlouhodobe osetrovne a musim ti dát za pravdu. Opravdu to neresi zajisteni ditete. Uf to jsem celkem rada, ze to vim a muzu si prestat vycitat, ze jsem si to mela tehdy zjistit vic a nemuselo by to byt takove, jake to tehdy bylo. Dopadlo by to uplne stejne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je tam ta hranice 10 let, je to v to obrazku obe me.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak máš velké děti? Třeba nad 10 let už to čerpat nelze
jinak OCR musí vystavit na tebe no, to mají správně, na děti ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše: VíceČerpat lze, ale ne na rymicku. Na mě měla máma OCR ještě v osmnácti, když jsem měla čtyřicítky a nešlo to dolů a sama jsem sotva dolezla na zachod. To si mě fakt netroufal nechat samotnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na tebe, ale ne na dítě z důvodu, že o něj druhý rodič nemůže pečovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše: Více
OČR lze čerpat na kohokoliv, žádné věkové omezení tam neni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bavíme se ocividne každá o jiné situaci.
Na nemocné dítě starší 10 let (i jakéhokoliv jiného člena rodiny) dostane člověk OCR, pokud doktor usoudí, že to zdravotní stav pacienta vyžaduje. Bez ohledu na věk nemocného.
OCR na nemocnou pečující osobu, že z důvodu nemoci, tato pečující osoba není schopna z důvodu svého zdravotního stavu zajišťovat péči o děti, dostane člověk pouze pokud je dětem do těch deseti let, viz. příspěvek @j.a.n.i1
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
Ale my se bavime o sitiaci, kdy je dite zdravé a tan to jde pouze do 10 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
To vím, píšu ale o tom případě, že si bere rodič ocr na dítě z důvodu, že o něj nemůže pečovat druhý rodič. Tam to omezené je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše: Více
Ale tam si nebere rodic OCR na dítě, ale na toho druhého rodiče…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice ale z duvodu, že ona nemůže o dítě pečovat. OCR na dobu kdy je ona v nemocnici ji nevystavi, když on o ní v té době nepečuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit