Usychající orchideje

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1318
9.2.11 12:05

Orchideje

Ahojte,máme doma orchideje,celou tu dobu krásně kvetou,odkvetou,rozkvetou zas,spoutu nových šlahounů s poupaty…Ale poslední týden mi strašně rychle odkvetli a šlahouny s poupaty - ty nové i ty staré - usychají. Nevíte někdo prosím co s nimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
346
9.2.11 12:07

Ahoj, není blízko topení? Nebo taky může vadit ostré sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
9.2.11 12:12

Jo jo,sluníčko a topení by mohly být příčinou a nebo taky studený vzduch,otevřené okno přímo na ně a nebo nedostatečná zálivka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.2.11 12:19

staci jednou trochu prelit a je to…me to pravidelne dela mama nebo babicka kdyz tu hlidaji barak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
9.2.11 12:32

Holky, tak jsem nadšenou „pěstitelkou“ orchidejek kupodivu mi od doby, kdy stojí ve vodě krásně kvetou a řekla bych že čím dál víc, myslím si ale, a to doufám, že mi buď potvrdíte nebo vyvrátíte, stojí mi na parapetu nad topením, tzn. že se voda nejspíš topením vypařuje a to vlhko ve vzduchu jim také dělá dobře???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
9.2.11 12:35

holky já vám tak závidím že vám orchideje kvetou, at delám co dělám tak porád ne a ne vyrazit výhon :cry: asi máme špatné svetlo nebo co já vím :-(

• Citovat
  • Upravit
4880
9.2.11 12:48
llena píše:
Holky, tak jsem nadšenou „pěstitelkou“ orchidejek kupodivu mi od doby, kdy stojí ve vodě krásně kvetou a řekla bych že čím dál víc, myslím si ale, a to doufám, že mi buď potvrdíte nebo vyvrátíte, stojí mi na parapetu nad topením, tzn. že se voda nejspíš topením vypařuje a to vlhko ve vzduchu jim také dělá dobře???

Joo tak to máme taky. Máme velkou nizkou misku na topení, v tom máme kamínky a pořád je tam voda a na nich stojí asi 3 květináče. Tak to má být :palec: Taky se zalívá spíš jen dešťovkou, takže chytáme na balkóně. Jinak to přímý slunce taky není dobrý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.2.11 13:11

My máme orchideje na parapetu nad topením a kvetou krásně nepřetržitě. Ve vodě nestojí !!!
Tak jednou za cca 5 dní je vezmem z obalu, napustíme do dřezu vodu a ponoříme obal do ní. Kytka si nasákne vody kolik potřebuje. Jinak nezaléváme.

• Citovat
  • Upravit
3115
9.2.11 13:13

Já je mám na východní stranu a přímé slunce na ně jde pouze po ránu v létě max do 11.00 a to si myslím, že jim nevadí. Taky se snažím na ně přímo nevětrat, ale v létě klidně okno otevřu celé…:) resp. druhé křídlo… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
9.2.11 13:19

Já mám orchideje na parapetu nad oknem (východní strana). Zalívám tak 1× za 14dní (u mě přežije jen ten nejodolnější :oops: ), každé ráno a večer přímo na ně otevírám okno a kvetou pořád.
Máma je má stejně, na parapetu nad topením - na jižní stranu, a kvetou jí parádně :palec: Ona, na rozdíl ode mě, sem tam přihnojuje.
Takže slunce, topení, průvan, sucho - jim nevadí :nevim:
Takže jsem ti neporadila. Jen mě napadlo, nemáš na nich nějaký breberky? Já kdysi likvidovala bílý chlupatý cosi - potíráním slivovicí. Taky mi prvně oschly šlahouny s květy, potom jsem objevila potvůrky, co mi požírají listy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
9.2.11 13:20

I já děkuji za rady :palec: A zeptám se - černá skvrnka uprostřed listu je nějaká choroba-plíseň? Mám ten list zkrátit o postižené místo nebo celý odstranit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petule.jel
9.2.11 13:40

Teda holky já vám závidím! já jich mám 5. Vykvetly mrchy jen 2. Jinak mám ale krásný zelený listy. :oops:

• Citovat
  • Upravit
1318
9.2.11 17:00

Teda holky,tak asi dělám všechno špatně :oops:
Mám je na parapetu nad topením,větrám přímo na ně a máme dost vlhkej vzduch kůli Karolínce…
Mikitko:A vzpamatovali se ještě když Ti uschli?Já mám jednu,ta byla původně bílá,šlahoun uschnul,ale vylezli jí nádherný 3 listy.Tak jestli jí mám ještě nějakým způsobem křísit,nebo se na ní vy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
9.2.11 20:24

Petruse: Podle mě, pokud rostou listy, ještě vykvete.
Jedna mi odkvetla, šlahoun uschnul a další vyrostl za víc jak půl roku - ten jsem samozřejmě ulomila, ještě než stačil vykvést :roll:
Myslím, že orchideje čas od času jakoby „odpočívají“.
A neděláš všechno špatně. Mám úplně stejný podmínky a krásně kvetou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
9.2.11 21:07

Ywet:Tak já jí teda zatracovat nebudu a ty z ložnice zkusím přesunout do obýváku,přece jen je tu malinko chladněji,teda přes noc.Přes den jsme s malou v obýváku,tak se topí… :hug: děkuju moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný