Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ja si ho pichala pred opu, aby foliky nepraskly driv
ale fakt nevim, kdyz mas min. stimulaci, je mozne, ze to neni treba
Aby nám však folikuly nedospěly k ovulaci již před odběrem vajíček, podávají se ještě další léky, a to buď agonisté gonadotropin releasing hormonů (Synarel, Zoladex, Decapeptyl aj.) nebo antagonisté gonadotropin releasing hormonů (Cetrotide, Orgalutran aj.) v různých protokolech. Oba tyto typy léků zabraňují uvolňování vlastních gonadotropinů v hypofýze ženy a cyklus se tak dostává plně pod kontrolu. Uvolnění oocytu od stěny folikulu a jeho konečné dozrání se provádí opět HCG (Pregnylem). Jeho aplikace a správné časování je v cyklech s agonisty a antagonisty GnRH naprosto nezbytné, bez něho nezískáme při punkci folikulů žádné vajíčko.
orgalutran má jiné účinky než pregnyl
ale poslala jsem dotaz doktorovi a ten mi odepsal, že Orgalutran nepotřebuji, tak jen doufám, že bude v pondělí OPU úspěšná
jana32 píše:
A nemáš místo Orgalutranu ten Pregnyl??
Já měla Orgalutran a neměla jsem Pregnyl…záleží i na stimulce a protokolu ![]()
beru to tak, že doktoři ví, co dělají a já jim musím věřit ![]()
Ahoj holky, prosím vás, poslala jsem chlapa do ledničky, ať mi nachystá pichanec, a on mi donesl místo Puregonu rozdělaný Orgalutran ![]()
Co teď? Vydrží v ledničce?? Použiju ho až za týden… Jehly se nikdo nedotkl.
Nechce se mi volat do CARu a dělat že sebe debila ![]()
Ahoj holky, je vás tu spousta, co máte IVF za sebou, proto se chci zeptat a poradit.
Právě podstupuji IVF s minimální stimulací, od 2DC jsem brala 3× denně Clostilbegyt a připíchavala jsem 75 jednotek Fostimonu. Po kontrole na UTZ mám dopíchávat Fostimon ještě do 11DC a ten 11tý den večer píchnout Pregnyl.13DC je OPU. Na netu jsem se dočetla, že se ještě také píchá Orgalutran. Je možné, že ho nepotřebuji nebo se na něco zapomnělo?