Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,nevíte kdy začít brát utrogestan?Dnes jsem byla na ultrazvuku,v pátek jdu na iui a dr,říkala že mám začít brát utrog.ale já si nějak nevybavuju jestli už dnes nebo až po iui.nemáte někdo zkušenost?Díky moc.
Ahoj kamarádka byla na iui v úterý a utrogestan měla začít brát v sobotu po iui.
Já byla na IUI v úterý a od středy jsem jej měla 2× denně zavádět. Tedy hned druhý den.
Hned po IUI se to nebere až tři či pět dní po IUI dle toho jak to dr. naordinuje.
taky mam zacit brat zitra Utrogestan protoze mam poruchu menses a nasledkem toho asi nemam ovulaci… ![]()
nepálko prosímte a proč až tolik dní po iui na první mse mmela zavádet hned druhý den..bylo neuspešné..nad ruhém sem taky mela zavádet druhý den..zavedla sem až za dva dny…ted v pátek sem taky byla..a mela sem zavest dnes..ale zavedu až zítra v nedeli večer…druhé bylo uspešné..končilo ale sp ![]()
Tak já byla na tý iui v pátek a utrogestan ode dneška ráno.Jen zas nevím do kdy
No asi až to dostanu tak to přestanu zavádět né?
![]()
nepalka píše:
Hned po IUI se to nebere až tři či pět dní po IUI dle toho jak to dr. naordinuje.
Vidíš to a já začala brát hned ten den po IUI a 3× denně. A teda né zavádět, ale polykat. Takže to každý doktor říká každému úplně jinak
Nechápu
Tak, jak víme, že to pro jak kterou je správně???
Mě se dr. ptala jestli chci polykat nebo zavádět.Ze prý to zavádění je učinější,A hodně jsem se tady dočetla že když ho ženský polykaj majnežádoucí účinky a to prý motání hlavy,je jim špatně atd.tak já rači zavádím.
![]()
Ahojky. Též si mám zavádět utrogestan vždy 16. den mestruačního cyklu ráno a večer. Celkově 9 dnů, pak by měl přijít menses. Ale radši si zavolej doktorovi, každý to říká jinak. ![]()
Lenulka333 píše:
Ahojky. Též si mám zavádět utrogestan vždy 16. den mestruačního cyklu ráno a večer. Celkově 9 dnů, pak by měl přijít menses. Ale radši si zavolej doktorovi, každý to říká jinak.
Ahoj Lenulko 333,prosimtě a může utrog.oddálit menzes:Píšeš že 9 den by měla přijít.Já už dnes 11 den zavádím a nic,ale na těhot,test je ještě brzy,13 den od iui?ale citím břicho že to dostanu a bojím se ho udělat abych nebyla zklamaná,nebo aby tam nebyl ještě pregnyl.Máte někdo zkušenosti?díky ![]()
Ahojky Hanulko. Já ho mám zavádět 16. den od začátku menses 9 dnů, tzn. do 24. dne menstruačního cyklu. No a pak by měl přijít menses, asi tak za 4 dny (ještě to nemám vybrané
), tak aby byl menstruační cyklus tak 28 dní.
No a jinak ti držím pěstičky, aby se zadařilo ![]()
Lenulko,aha já myslela že by menzes měla přijít ten 9 den
no tak musím ještě ty 2 dny vydržet
.
aha a ted mě neco napadlo,to jsem ho měla brát jen těch 9 dní?
já ho beru furt
tak ted nevím co dělat,přestat brát nebo pokračovat?????Mě to dr.asi neřekla kdy ho přestat,tak to jsem z toho jelen.
A vy se taky snažíte otěhotnět?Taky jsi byla na iui?tak zatím ![]()
No já se teprve snažím dát do pořádku po HA
(už 1 rok neberu antikoncepci), o miminko se chceme začít snažit po svatbě, tzn. v půlce příštího roku. Teď jsem změnila doktorku a ta mi nasadila utrogestan a snaží se dát do pořádku, co předchozí doktorka zanedbala. Ale pokud jsi byla na IUI, tak to se určitě bere jinak dlouho, kdyžtak si zítra brnkni k dr., ať máš jistotu, že to bereš správně
Já doufám, že se tělo dát během toho půl roku trochu do kupy a všechno půjde samo, snad
Tak ať se daří a na TT máš // ![]()
Lenulko,já tam zítra rači zavolám,taky jsem si to říkala.
no uvidíme zítra,asi jestli to nedostanu tak se zkusím testnout
ale říkám si jestli ten utrog,nebude mít na testování nákej vliv.no uvidíme! ![]()
tak doufám že až se začnete snažit že vám to pude hned,páč tohle čekání že to nejde je hrozný
a jak to tu čtu tak holek co podstupují vše možné aby otěhotněly je hodně,tak držím pěsti.papa ![]()