Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jo a u mladsiho syna jsem chodila 16 dní skoro na 5cm, bez děložní aktivity se prulez jaksi nezvetsi. ![]()
@Anonymní píše:
Holky, strávila jsem týden v nemocnici na gyndě kvůli podezření na preeklampsii. Teď už jsem doma, beru 1-1-1 dopegyt a tlak mám pořád vyšší (130 - 140/90). Kdyby cokoliv, mám dojet do porodnice na vyvolání.Chtěla bych se indukci vyhnout, tak mě zajímá, zda by porodu pomohl třeba orgasmus (jen ten klitoriální)??
Může a nemusí
Ale není to moc rozumné.
Ono hlavně při vysokém tlaku si ho ještě zvyšovat sexem moc rozumný teda není…Jak pro tebe, tak pro to mimčo, navíc jak tady ostatní píšou, vliv na urychlení porodu má sperma, nikoliv orgasmus…Sperma obsahuje prostaglandiny, tj. látky, které se dávají při vyvolávání…Samozřejmě ve spermatu jsou asi v menších koncentracích, ale v jakých, to fakt netuším, ani kolik je ho pak potřeba
. Nějak nechápu, proč jsi proti vyvolání porodu lékaři, ale ne babskými radami
![]()
Mně ve 40tt sex pomohl, po dvou hodinách přišy kontrakce, byla jsem 18 hodin v porodnici a mimi nikde. Druhý den jsem šla domů a vrátila jsem se po třech dnech s takovými kontrakcemi, že mě to do půl hodiny dostalo na kolena. Plných osm hodin nepřetržité bolesti a kontrakcí téměř po minutě. Podle doktorů to bylo právě proto, že už jsem jednou ty bolesti měla a pak prý přišly hned v prvopočátku už bolesti porodní. Takže dnes už bych čekala a nic nevyvolávala ![]()
@MaDoRaBe píše:
@terinka4444 hm, ale já v té době měla za sebou dva měsíce udržováni v nemocnici, infuze (litry infuzi), injekce na plíce plodu, celou dobu stahy po dvou až patnácti minutách, atd.![]()
Mimino tam viselo silou vůlí mnoha lékařů a to jsem už nechtěla.
@Lolllo píše:
Orgasmus ne, sex pomoct muze.. hlavne sperma v deloze
Něco jako, bráchové jsou za vraty, jdu s nima pokecat? ![]()
My si s manželem presne ve 37.tt parádně užili ve sprse, pak si dali dvojku vina, ráno mi praskla voda a po obede byl maly na svete ![]()
A taky si myslím, že to tak melo být, že to nebyl spouštěc. Spis malinikovy caj, co jsem pila.Opet mi hrozilo velke mimi, tak proto jsem ho pila:-)