Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nevím kde v dnešní době sehnat někoho kdo ty geopatogenní zóny měří, ale možná by to stálo za to. Pamatuju si, že jsme se přestěhovali do nového bytu když mi bylo sedm a obě jsme tam se sestrou špatně spávaly, pak naši přišli s nějakým člověkem co měřil tyhle zóny, po jeho měření nám naši přestěhovali pokojíček do ložnice, dali postele podle toho jak on určil a fakt se nám potom spávalo krásně.
Jinak co vím, tak píše se, že pro správné spaní má být posel postavená tak, aby z ní bylo vidět na dveře, to je prý důležité pro psychiku, a v místnosti by neměly být velká zrcadla (což má v dnešní době asi každý, viz. ty veliké zrcadlové šatní skříně)..
@Klementyna píše:
Jinak co vím, tak píše se, že pro správné spaní má být posel postavená tak, aby z ní bylo vidět na dveře, to je prý důležité pro psychiku, a v místnosti by neměly být velká zrcadla (což má v dnešní době asi každý, viz. ty veliké zrcadlové šatní skříně)..
Vybavuju si, že jsem to taky někde četla (snad něco o energii čchi, pokud se nepletu). Plus by neměla být přímo naproti dveřím a na přímce okno-dveře. My ji máme úplně blbě, ale jinak to udělat nelze (dvoje dveře v ložnici a velké okno na třetí stěně). Pokud se nepletu, tak to lze narušit např. nějakou skříní, paravanem nebo nějakým jiným předělem. Plus je ideální postel, která není v nohou rovná, ale má tam také „čelo“, mělo by to spícího víc chránit.
Jinak geopatogenní zóny netuším, kdo změří, aby to nebyl podvodník… Každopádně manžel trpěl na opakované bronchitidy a zápaly plic v dětství. Když na radu nějakého léčitele přemístili nábytek, tak by on i tchánovci přísahali, že už byl krom obyčejného nachlazení naprosto zdravý.
Jinak zrcadlo jsem měla v pokoji v pubertě, byl to takový starý kousek včetně šperkovnice atd., na noc jsem ho podvědomě přikrývala dekou, prostě mi s nepřikrytým zrcadlem nešlo usnout, měla jsem takový zvláštní pocit… až pak jsem se o té souvislosti někde doslechla.
Byla jsem se špatným spaním syna u léčitelky. Jedno z mnoha bylo, že má špatně postýlku, měl ji v rohu, mezi oknem a dveřmi. Správně to má být tak, že má vidět na okno i na dveře, ale nebýt mezi nimi, chápeš jak to myslím?
Postýlku jsme přesunuly, ale že by se konal zázrak.
![]()
Jinak by nemělo být ani nic pod postelí, ale to jde bohužel těžko. Dost se to využívá jako úložný prostor.
Ahoj, tak ja mam nacteno (ani uz nevim odkud) ze nejlepsi je hlavou k severu. Spime tak vsichni a OK. Naopak nejnevhodnejsi je pry vychod… ale zarucene to asi neni. Zkus zmenit polohu postele a uvidis…
No nám takový člověk taky byl u pratchýně ukazovat ty špatný zony a tvrdil že v patře to bude stejný jenom ještě silnější.
Měli jsme postel přímo na dím nejhorším místem. A ještě tvrdil že kočky si vždycky jdou lehnout do těch špatných zón. No mě spával kocour vždycky v nohách, když jsem si sedl do obýváku tak mi spával na klíně a tak jsem usoudil že ty špatný zóny vyzařuju já. Mě se tam tada vždycky spalo perfektně. Po dvaceti letech v paneláku bylo to noční ticho suprové.
V novém domě jsem ale také časem zjistil že se mi lépe spí hlavou ke dveřím ( ne u zdi)
@Klementyna @kve-tinka o těch zónách jsem slyšela jen něco málo. Třeba jak píšešete, přestěhovat postele jinam. Akorát netuším, jak je najít
Jestli je na to nějaká pomůcka jako na vodu proutek, který se ohýbá ![]()
Dveře máme k posteli zepředu, takže na ně normálně vidím. Dneska v noci si jen ze zvědavosti vyzkouším na posteli otočit alespoň peřiny a usnout obráceně-hlava východ. @Pé Tak uvidíme
Myslím, že volba orientace hlavy na západ není taky šťastná
-z doslechu kdysi od jedné paní.
@JayLee kdybych měla zvířata, hned bych to vyzkoušela. Ale nemáme nic
Určitě na tom má podíl i zvyk. V bytě se mi nebydlelo dobře kvůli hlučným sousedům, ale jinak bezva. Spánek taky normální. Tady máme sice klid od sousedů, ale spaní stojí za houby od samého začátku.
Jak bude chvilka času, pohledám o těch zónách a orieantacích nábytku v pokoji, něco po internetu. Nikdy jsem na to nedbala, ale už nevím, čím bych si tady přidala víc na klidu.
@jakanas To se zvířaty platí v případě prázdného pokoje
Pes i kočka se přitulí k člověku/lehnou si na pohodlný kus nábytku, zóna nezóna.
Dobrý večer, už delší dobou trpím nespavostí.
Uvažovala jsem krom bylin i o možnosti, že mám špatně otočenou postel. Celkově se mi v ní dobře neusíná. Bydlíme v novém domě 10 měsíců a jedna z věcí, která hraje velkou roli je, že jsem si stále nezvykla.
Rozumí někdo tomu, jak by měla být postel v místnosti natočena? Barák máme orientovaný na východ, i ložnici. Postel je hlavou západ.
Napadly mě i patogenní zóny, ale nevím s přesností co to je a jak se to dá změřit.
Předem děkuji za každou reakci.