Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, prosím mate někdo zaručený prostředek na čištění koberců, který sebere i pachy (např. od domácích mazlíčků) a nemusí se hned kupovat nový koberec?? a jak to udělat, když není možnost koberec někam odnést a dat uschnout a použije se mokré čištění?? nevadí, že zůstane chvíli vlhký?? Nezatuchne?? Prosim poraďte osvědčené tipy, díky ![]()
My si půjčujeme profesionální stroj na čištění koberců. Čistili jsme i celoplošné a problém nebyl. Teď máme jen kusové. Chce to ten profi stroj, protože ten právě nenechá koberce moc mokré, tak to nezatuchne. Čistila bych za pěkného počasí.
@čomaraky podle toho jaky ma koberec chlup… Mame vysoky, i kdyz jsme ho doma prevesili pres zidle po 2 hodinach zacal smrdet zatuchlinou. Cistili jsme strojem na mokro. Museli jsme ho dat na nas pidi balkon… 2 dny se tam susil. Pak jsem koupila v lidlu W5 osvezivac textilii a tim jsem strikala.
Jinak koberec malej poblindil a pak teda jeste zatuchl, je to 2 mesice a zapach je pryc. ![]()
Taky si půjčujeme Karcher a nedám na to dopustit. Předtím jsem porad kupovala ruzne vanishe, tepichy a já nevím co ještě, ale poradili si jen s běžnou skvrnou a někdy ani to ne. Pak se nám kocour několikrát vylil na světlý koberec a zůstali tam fleky. Pak jsme půjčili tenhle stroj a vzali jsme s tim rovnou i sedačku a super. Žádný pach, cca 2 hodiny to bylo vlhke. Ale vždy jsme to dělali v zimě, nebo na podzim, takže v létě by to bylo určitě dřív suché.
Taky čistíme i sedačku a chtěli jsme vyčistit i sedačky v autě, ale ty jsme zatím nezkoušeli.