Ošetřovatel x pracovnice v sociálních službách
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Na pss určitě být maturita nemusí (většinou dělají v domovech), ošetřovatelé (dřív to byl sanitářský kurz myslím) se pohybují víc v nemocnici. Každé má svoje, posle mě není domov jako domov a není nemocnice jako nemocnice (a taky záleží na oddělení).
poptej se asi přímo ve svém okolí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám kurz pps, maturita být nemusí, můžeš pak pracovat v domech pro seniory a v ústavech pro postizené
- Citovat
- Upravit
Taky mám kurz PSS, maturitu sice mám, ale určitě není podmínkou, pracuju v ústavu pro postižené a mám kolegyně i se základkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nastuduj si zákon o sociálních službách, tam je vše, co potřebuješ k pracovníkovi v sociálních službách, jsou tam vypsaná i zařízení, kde pak můžeš pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lepší je kurz ošetřovatele, protože s tím můžeš pracovat jak v nemocnici, tak v zařízeních sociálních služeb. Ošetřovatel, zdravotnický asistent, absolovent oboru sociální práce mají vyjímku ze zákona a kurz do sociálních služeb mít nemusí, uznává se jim jejich vzdělání. Jinak ošetřovatel nebyl dřív sanitář. Sanitář je prostě sanitář se 150ti hodinovým kurzem a ošetřovatel je učební obor a nebo kurz, který má ale o dost delší časovou dotaci než kurz sanitáře. Maturitu mít nemusíš ani na jeden z těchto kurzů. Takže za mě určitě kurz ošetřovatele - můžeš pak pracovat v nemocnici, LDN, ve všech zařízeních soc. péče nebo jako osobní asistent či terénní pečovatelka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký den slečny..
Měla bych pár otázek ohledně kurzů Pracovnice v sociálních službách a Ošetřovatelky.

Nevíte někdo, jaký je v těchto dvou kurzech rozdíl, popř. jaký je potom rozdím v pracích, kterou vykonávají?
Chci si dělat jeden z těchto kurzů a nevím, jaký by byl lepší.
Bohužel nemám maturitu, jenom výuční list a slyšela jsem, že na Pracovníka v soc. službách být maturita musí. Je to pravda?
Potom bych se chtěla zeptat, jestli je lepší se pak zaměřit spíš na domovy důchodců apod…, nebo nemocnice?..kde jsou lepší podmínky (i platové?)
Moc díky za rady.
Zatím jenom zjištuji informace, tak se možná ptám na základní věci, ale opravdu o tim nic nevím.. 
Mějte se..