Ošetřovné 2025
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ošetřovné 2025
Mám dotaz zda již některá z vás oznamovala v novém roce zaměstnavateli vznik potřeby ošetřování dítěte. Jakým způsobem jste zaměstnavateli předávali identifikátor a oznámení o potřebě ošetřování? Zajímá mě jak to u vašeho zaměstnavatele probíhá prakticky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zrovna včera jsme to probírali na poradě. Ředitel řekl, že mu stačí mail, nebo SMS.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, a kdo to vyplňuje když uprostřed osetrovneho mám směnu kterou odslouzim?
Normálně jsem si to dotoho papíru vyplnila já…kdo to bude delat teď?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proto píšu o tiskopisu pro zaměstnavatele tam ta možnost vyplnit dny kdy jsem o dítě pečovala je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jane 2 píše: Více
Už by mělo být vše elektronicky a toto pouze zaznamená zaměstnavatel při odeslání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímá mě praxe. Jak zaměstnavateli oznamujete skutečnosti o daném případu ošetřování. Že je to elektronicky od lékaře to všichni víme, ale doktor nebude oznamovat v žádosti skutečnosti rozhodné pro vyplacení dávky. To musí zaměstnanec oznámit zaměstnavateli a mě zajímá ten způsob předání informací od zaměstnance zaměstnavateli. Řešila jste to některá již tímto novým způsobem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě byl vystaven tiskopis. Sestra mi řekla, že to ještě není úplně funkční
. A ještě k tomu říkala, že dostali nové tiskopisy. V práci jsem to řekla vedoucí. Uvidím co se bude dít až půjdu ve čtvrtek do práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tajemnadama píše: Více
Netušíte někdo prosím? Kolegyni řekla doktorka i mzdová účetní, že přerušit nelze, ale je možný, že to zatím jen neumí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ajdind píše: Více
Takto je pěkně na p…ja dělám na směny, nepotrebuju být doma X dní za pár korun. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
Tak jsem dneska taky řešila ukončení osetrovneho a u mě v práci jsou z toho dost zmatený, co je teda potřeba vyplnit? Papír, který mi u nás v práci dali vypadá dost podivně a ze by ubylo bylo zjednoduseni, to se mi teda nezdá.
Nejlíp bych potřebovala zkušenost ze strany zaměstnavatele, kdo uz tohle vyřizoval zaměstnanci? Ja bohužel pracuju v malý firmě, kde jsem jediná ženská s detma, jinak všichni uz spíš vnoučata
a tady podle všeho moc neví, co s tím. Myslela jsem, že tim kódem v sms si to jen otevřou a tam uz všechno bude, ale asi ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Opravdu musíte zaměstnavateli vyplnit papír, aby se dozvěděl jak ošetřovačka probíhala, je to hodně podobné s tím papírovým způsobem, mzdová účetní spáruje a odesílá na OSSZ pod příslušným kódem, který jste dostala od lékaře. Takže to co Vám vypsala sestřička v ordinaci si teď musíte vypsat sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ano, vim, ze se má vyplnit to, co bylo předtím na zadní straně.. Ze nepobírám mateřskou, jaky dny jsem pracovala atd.
Ale na tom papíře to po mě chce i IČO skoly ![]()
Ze mi to přijde rozhodně složitější, než předtím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit