Oslava inženýra

Terulinka1998
28.5.21 01:40

Oslava inženýra

Ahoj, můj milovaný přítel brzy snad úspěšně dodělá titul ING. :kytka: Jak jste to slavili se svojí polovičkou vy? Kdy dát dárek a jaký? Ihned až udělá zkoušky? Či po promoci? Moc mně zajímají vaše názory. Děkuji :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3958
28.5.21 04:57

Otázkou je, zda promoce vůbec bude. Loni kvůli kovidu nebyly, letos to kamarádce taky zrušili. Některé školy ještě nejsou rozhodnuté, neví, jaká bude situace.

Jinak můj manžel má za 14 dní taky mgr. státnice. Když dodělal bc., šli jsme následující den spolu na večeři, ale dárek jsem mu nedávala.
Promoci měli až v září, pozval tam celou rodinu a po promoci se šlo na slavnostní oběd, tam od nich něco dostal.

Letos plánujeme po státnicích taky nějakou restauraci/respektive její zahrádku. A pokud by nebyla promoce, určitě zase pozve rodinu alespoň na oběd, až bude mít diplom.
Já mu dárek opět dávat nebudu, mým dárkem je obrovská trpělivost a péče o dceru, na kterou jsem díky jeho studiu sama (a ještě k tomu těhotná) :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.5.21 05:42

Můj muž kupoval den po mém bakaláři palačinkovač. Tak já si dělám srandu, že jsem za státnice dostala palačinkovač. Jsem praktická žena, která má tři děti :mrgreen:. Nee, dělám si srandu. Něco jsem dostala, ale v paměti zůstal palačinkovač :mrgreen:.
Letos končím magistra. Jestli to dám a budu mít konečně hotovo. Max. restaurace nebo klidně i doma budeme grilovat. Nechci žádný cirkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.5.21 06:22

@Terulinka1998 můj ex udělal oslavu a dostal dárek až s titulem v ruce.. Takže bych počkala, až to bude mít za sebou a pak něco nachystala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2843
28.5.21 07:00

Ja po svých Ing. státnicích každému něco koupila, cele nejbližší rodině, jako poděkování ze mě ta léta podporovali. Zároveň jsem na tom rozfofrovala svoji první skutečnou výplatu :D Na oplátku jsem pak dostala nějaký sperk, myslím ze to byl zlaty řetízek. Ale ja na každé významnější výročí dostávám šperk, u chlapa nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
28.5.21 07:03

Lepší než dárek je zážitek. Dárky jistě dostane od jinych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.21 07:03

Ja kdyz jsem udelala Bc. dostala jsem sperk od Swarovski, kdyz jsem udelala Ing. nedostala jsem nic a kdyz jsem udelala Mgr. taktez se to obeslo bez darku.
Nejvetsi euforie byla z prvniho uspechu, pak uz to clovek bral automaticky.
Ale pokazde byl obed s rodinou, jak po statnicich, tak po samotne promoci.

• Citovat
  • Upravit
18270
28.5.21 07:05

@Janee19 taky jsem děkovala především rodině, že mě vše umožnili a já mohla v klidu studovat, to co mě baví, jsem jim za vše i teď vděčná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.5.21 07:11

Ja dostala po dokončení VOŠ vynadano, ze jsem neporadala oslavu a nedala dárky ja. Za to, ze mi rodiče hlídali. Budiž mi omluvou, ze jsem hned nastupovala do práce a moje finanční situace byla neuspokojiva. Myslím, že jsem to potom vynahradila.
Ted me čekají Bc. statnice, pokud to dám, uděláme oslavu pro oboje rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
28.5.21 07:20

Já si ani nepamatuju, že bychom to nějak ve dvou slavili, hlavně asi proto, že jsme s tehdejším přítelem byli spolužáci, resp. jsme dělali státnice ve stejnou dobu. Pak jsme se šli všichni i s kamarádama ožrat :lol: K promoci jsem od našich asi něco dostala, ale už nevím co. Pozvala bych ho po státnicích na večeři a nic bych mu nedávala, studoval kvůli sobě :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8765
28.5.21 07:31

Mynjsme to ve dvou nijak neslavili. Na promoci po Bc jsem nešla, byla jsem u moře. Po Mgr promoci jsme celá rodina šli na oběd. Manžel na první promoci taky nešel, udělali jsme slavnostnejsi oběd doma, koupili jeho oblíbené zákusky atp. Druhou promoci asi nebude mít kvůli covidu, nějaká velká rodinná oslava teď asi taky nebude, takže to bude nejspíš stejně, jak minule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
28.5.21 08:17

Já svého muže potkala až rok po jeho promoci, takže jsem s ním jeho Ing. neslavila. A já jsem svého Ing. slavila ve větším až po promoci s rodinou. Nicméně s manželem jsme si to spolu oslavili po státnicích :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24844
28.5.21 08:22

Co si matně pamatuju svůj středověk, tak jsme po promoci šli s rodinou na slavnostní oběd a dostala jsem bílé zlato (náušnice) od manželových rodičů :srdce: jelikož jsem straka, tak mne to strašně moc potěšilo a bylo to dost nečekané :srdce:
pokud by můj manžel dostudoval Ing. tak bych mu koupila hodinky (on o tom už i déle mluví, že chce nové, potrpí si na ně) a udělal by bečku pro kámoše na chalupě - to je zcela jasný :lol: takže to bych mu pomohla nachystat oslavu, ale každý je jiný, někomu stačí ten oběd, někdo si potrpí na dárky, to musíš vědět ty, jaký tvůj přítel/manžel je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
28.5.21 09:35

Po promocich slavnostni obed v restauraci s ucastniky a nejaky darek. Tehdejsi pritel dostal ode me aktovku do prace a Da Vinciho kód (to uz je let :mrgreen: ) a ja dostala…nevim, zabte me :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
28.5.21 09:43

Ty jo, tak tohle šlo dost mimo nás. U nás se za to dárky nedávají. :nevim: Za první dva Mastery jsem si kupovala hodinky (sama sobě :lol:), pak už to netankovalo ani mě. :nevim: Jinak v okolí ty dary spíš obstarávali rodiče, co jsem tak vypozorovala, takže to záviselo na sociální situaci - někdo dostal šperk, jiný auto, byt, peníze (to celkem často, dost lidí se stěhovalo ze spolubydlení, tak se to hodilo na kauci a tak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný