Oslava narozenin

Anonymní
15.1.14 13:18

oslava narozenin

Ahoj, píšu radši anonymně, nevím kdo sem z rodiny chodí…
S manželem řešíme takový problém, týká se jeho kulatých narozenin. Chce si pozvat celou jeho rodinu na oslavu k nám domu. To já sice chápu, taky jsem si na moje narozky pozvala rodinu, ale já mám jen rodiče a jednoho svobodnýho bráchu a on má 4 sourozence, některý jsou ženatý a některý majíděti, takže jsem to tak zhruba počítala dobrých 15 dospělých + děti. Všichni bydlí strašně daleko, každý se bude chtít nacamrat, takže jediný řešení, že u nás všichni přespí. Jakože teda nevím kde, sice máme barák, ale s jedním rozkládacím gaučem, toť vše. Do toho 2 malé děti, což se mi teda vůbec nelíbí, ale ty by se když tak mohli dát k našim. Zkrátka když to shrnu, já měla oslavu za 1500 Kč, naši s bráchou tady taky spali, on chce tudíž to samé. Akorát s tím rozdílem, že to bude min. za 10 tis. a spát tady bude dobře 15 lidí. Za 1. tolik peněz dohromady ani nedáme, což mu nějak nemůžu vysvětlit a za 2. kvůli čemu se docela hádáme je, že si nepamatuju, že bysme jeho sourozencům nějakou oslavu dlužili, ani na jedny narozeniny nás v životě nepozvali, což třeba můj brácha zve každý rok…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
15.1.14 13:23

No je to jeho oslava a navíc kulaté narozeniny, chce si to užít. On přece nemůže za to, že ty máš méně příbuzných…

Jak jinak si to představuješ? Jako, že by neměl oslavu žádnou? Nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
15.1.14 13:23

Tak jestli chce oslavit narozeniny s rodinou, tak mu to dopřej. Na všem se dá přeci dohodnout. Např. se můžete dohodnout, že každý něco přiveze a rázem máš menší výdaje, nebo třeba ty nemusíš pít a můžeš je po oslavě odvést třeba k jeho rodičům, pokud by jim vadilo spaní na zemi (což u dětí asi bude vadit). Nebo si mohou taky zavolat taxi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.1.14 13:24

A co on chce dělat, když na to nejsou prachy? tak bych mu to řekla narovinu.. hele, nezlob se, ale to nedáme dokupy.. hotovo :nevim: pokud by na to byly prachy, tak mu tu radost udělam a oslavu i dopřeju :dance: mmchdm, co každému říct, ať něco donese? nějaké zobání atd? 10 tis tedy moc nechápu, za co to chceš dát :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
15.1.14 13:26

8o když jedu na oslavu tak nepiju abych mohla odjet domů, nebo vždy jeden nepil aby řídil, já jsem taková, že nikde nepřespávám, ale bohužel chce taky oslavu a on má víc lidí, ale když vidíte, že na to nemáte, tak nedělám takovou velkou oslavu za 10tisíc, myslím, že se dá udělat levnější :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
15.1.14 13:28

Jediny problem jsou penize. To at si nejak vyresi, napr ze rekne lidem, ze nechce darek, ale at prinesou neco sebou. Zbytek jsou malichernosti. Pokud ti jeho rodina vadi, jed i s detmi k vasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
15.1.14 13:28

Když chce slavit, proč né, ale v rámci vašich finančních možností. Spočítala bych, kolik můžete za oslavu dát, pozvala bych sourozence s tím, že pokud budou chtít u vás nocovat, tak si musí přivést spacák a hotovka.

Jednak v daném termínu nebudou moct všichni a pak spaní na zemi může také někoho odradit, takže vás nakonec může být polovina, jestli vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
900
15.1.14 13:29

A za co byste dali tolik pěněz? 8o Co kdybys udělala nějaké řízečky, sekanou, naložila hermelíny, upekla 3-4 buchty, připravila nějaké chlebíčky a jednohubky? K pití můžeš dávat obyčejnou vodu s citronem, pokud máš sodastream udělat vlastní limo, pár lahví tvrdýho a nealka pro děti. No 15 lidí mi zase nepřijde tak moc. A 10 tisíc bych za oslavu určitě nedala. Spát můžou ve vlastních spacácích na zemi. Zkus to nějak vymyslet, na čem by se dalo ušetřit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.1.14 13:37

@CokeLady já bych lidem řekla, že vstupenkou na párty je flaška :mrgreen: a je po problému. Co si přinesou, to si vypijou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.14 13:38

@Oter všichni od nás bydlí nejméně 200 km, takže bych si na ně asi musela pronajmout autobus.

Neříkám, že bych mu nechtěla udělat oslavu, ale tolik lidí mi zkrátka přijde moc, já na to prostě nejsem zvyklá. Neřeknu kdyby nás nějaký sourozenec někdy pozval, ale za 10 let se to fakt nestalo, tak nevím proč ze sebe dělat blbce

• Citovat
  • Upravit
5533
15.1.14 13:38

Zakladatelko, já být tebou, tak jsem trochu shovívavá a manžela pochopím. Přeci jen kulaté narozeniny jsou jednou za 10 let a on si to chce užít s vlastní rodinou. To mu chceš upírat? Moji rodiče na tom také nejsou finančně nějak extra dobře, ale když taťka slavil 50 a teď bude slavit 60, tak na obě oslavy se pronajímá restaurace a zve se komplet celá rodina - jak jeho, tak mamčina. Tj, 12 x tetička, 12 x strýček, 7 dětí, 13 vnoučat, sestřenice, bratranci… Prostě to vyšlo na cca 60 lidí - polovina rodiny je z Moravy, takže cca 250 km od nás, tzn, že se nestýkáme moc často. A že nejsou peníze? No bóže, jednou za X let se to taky nepo… Nehledě na to, že pokud to bude oslava doma, tak to zase tolik draho nevyjde. Já teď slavila třicetiny a kdybych si bývala nekoupila k narozeninám auto, tak bych také slavila v restauraci. Abych něco ušetřila, budu dělat obrovskou oslavu u nás doma pro cca 35 lidí - zvu svou i manželovu rodinu.
Já jsem z velké rodiny, můj muž z malé. Má on proto snad větší právo oslavit své kulatiny lépe než já? Nemá. Nikdo nemůže za to, že ty jsi z malé rodiny a tvůj muž z velké. Být tebou, tak to tolik nehrotím a snažím se, aby si to manžel užil, třeba právě proto, že svou rodinu má daleko a má po dlouhé době možnost se dobře pobavit s vlastními ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
15.1.14 13:41

Jako promin, ale tak, jak jsi to napsala, tak to vyznelo hrozne sobecky…ty mas malou rodinu a logicky byla oslava levnejsi…tohle jsou momenty, kdy by se mel clovek trosku prekonat pro toho druheho…dle meho nazoru nemas jeho rodinu prilis v lasce, tak proto ten povyk, ale chlapovi bych oslavu nezkazila :nevim:
my tchyni udelali velkou oslavu, kde jen za jidlo a piti padlo min.15-20tis. a to neberu velmi drahy darek, ktery jsme ji koupili…makala jsem tyden jak otrok, varila, pekla, nakladala a nikdo nerekl ani pul slova dekuji…naopak byla bych rada, kdybych mohla chlapovi udelat radost a ne se s nim jeste hadat..

• Citovat
  • Upravit
1.zizi
15.1.14 13:43

@tterka presne tak

• Citovat
  • Upravit
2259
15.1.14 13:44

Nedávno (v říjnu) jsme řešili něco podobného se svatební hostinou, 15 lidí a 4 děti. Pravda je, že to nemají daleko a všichni dorazili domů, takže přespání jsme neřešili. Nicméně příbuzní vždy něco přivezli, mamka vdolky, tchýně dort, švagrová naložila maso a jako sv. dar jsme dostali peníze. Nejhorší je spíš ta obsluha a dalo se sedět venku a grilovat, což byla výhoda. Takže se domluv, kdo co přiveze a máš to! Jednou to přežiješ a ukaž, že jsi dobrá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
15.1.14 13:45

A nebylo by tedy jednodušší vše doma připravit, nakoupit, sbalit a jet oslavit k nim? Možná je lepší přesunout 4lidi než ostatní k vám… Já mám rodinu na moravě, je nás dost, když jsem měla 30té narozeniny tak jsme to tak udělali, my 3 přijeli za nimi, já tam vše nakoupila, připravila a bylo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný