Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Předně na oslavě dítěte nepodávat dospělým alkohol a dítěti se věnovat i činnostmi, které se dospělým zrovna nelíbí. Jedno odpoledne snad příbuzní hrát aktivity apod vydrží, pokud ne, nezvala bych je a oslavila jen s vámi a jela třeba na nějaký dobrodružný výlet.
Tak dospělí mají dojet kvůli dítěti a né kvůli chlastu se ožrat. ![]()
Rozumím ti, mám dítě narozené 26.12., takže hrozně blbý čas, ani kamarádi, ani spolužáci na její oslavu prostě nepřijdou, je to na Vánoce, to jsou všichni se svými rodinami ( chápu to). Už je jí 9 let a je to stále stejné. Ten den narozenin, ani toho 27. nebo 28. většina nemůže, jsou s rodinami, takže jí dělám oslavu až v lednu a to už pro ni těžce není ono. V rodině má jen sestřenici, které jsou dva, takže nic parťák. A ano, je to přesně tak, dospělí se baví a ona si jde stejně do pokojíčku, ostatní dospělí nejsou máma, takže sedět půl odpoledne a hrát s jedním dítěte hry je fakt nebaví. Naproti její sestra je v létě, takže má vždy velkou zahradní párty, s kamarádkama, dělají se hry, griluje se, je to jiné. Naše mladší v zimě doma a ještě měsíc po narozkách a letos také vůbec kvůli covidu. Ach jo. Vím, ak se cítíš.
Tak pokud to má být pro syna, tak ať se mu dospělí věnují a něco s ním hrají apod. Co jeho baví. Že to nebude bavit dospělí je možné, ale tak snad dokážou pro něj něco udělat… Je potřeba najít nějaké aktivity, co syna baví. A aby se i ta návštěva zapojila, když už tam bude.
A alkohol bych vůbec nenalévala, pokud to takhle u vás dopadá.
Napadlo mě třeba si půjčit xbox, nebo něco podobného, pokud nemáte. To může bavit chvíli všechny ![]()
Presne, kdybyste meli konzoli nebo neco co ma vic ovladacu, muze to byt docela sranda pro vsechny. Urcite nenalevat alkohol. Udelat dort, treba i nejakou vyzdobu, oblibene jidlo ditete, nebo neco, co bezne nemiva. Hrat hry, ktere ho bavi (a nikoho by to nemelo otravovat, pokud ano, at radeji nechodi). Vse bych uzpusobila jemu, rodina to jeden den/odpoledne zvladne ![]()
Super, ožralý dospělý na dětské oslavě. Takhle to dělají známý. Chlastaji klidně do 4 do rána a děti tam mezi nima pobíhají a koukají, jak mají rodiče nakoupíno.
Ježíš ty ses hrozná chudinka, můj syn slaví pokaždé taky jen s námi, nemá sourozence ani kamarady
@quanavera píše:
Ježíš ty ses hrozná chudinka, můj syn slaví pokaždé taky jen s námi, nemá sourozence ani kamarady
chudák dítě, maminku jako ty a ani kamaráda
No já takovou zkušenost ještě nemám, ale napadá mě: nepodávat alkohol, nebo jenom velmi omezené množství a připravit třeba různé společenské hry, které vašeho syna budou bavit. Třeba dobble, člověče nezlob se, půjčit si xbox nebo PS a na to nějakou tu taneční hru - kde se musí tančit podle toho, co ukazuje hra.
Prostě kraviny u kterých se zabaví jak dospělí, tak hlavně to dítě. Třeba z toho udělat hru pro týmy, kdy se náhodně vylosují týmy po dvou a budou sbírat body za vyhrané soutěže a na konci se udělá ocenění a třeba nějaká maličká výhra v podobě diplomu a tak. Aby to prostě bavilo i dospělé.
Na internetu je určitě spousta nápadů na takové hry, které si můžou hrát děti i dospělí a vybrala bych ty „nejzábavnější“ - případně jich měla víc v zásobě, kdyby se náhodou nepozdávaly.
@quanavera píše:
Proc utocis? Proc ma byt chudinka?
Chudak dite bez kamaradu, ktere se na to tesilo. Ja ji rozumim.
Poradila bych vzít dítě ti zábavního parku nebo na nějaký fajn výlet (s rodinou nebo klidně bez), ale je všechno zavřeny
tak pak třeba ta herní konzole je taky dobrý nápad, já jsem si to chtěla zkusit jako dítě a pořád chci jako dospělá, ale ještě nebyla příležitost ![]()
Jinak omezit alkohol a příbuzní se budou muset kousnout a hrát s dítětem hry, které je třeba, až tak nebaví.
@LilyJane píše:
No já takovou zkušenost ještě nemám, ale napadá mě: nepodávat alkohol, nebo jenom velmi omezené množství a připravit třeba různé společenské hry, které vašeho syna budou bavit. Třeba dobble, člověče nezlob se, půjčit si xbox nebo PS a na to nějakou tu taneční hru - kde se musí tančit podle toho, co ukazuje hra.
Prostě kraviny u kterých se zabaví jak dospělí, tak hlavně to dítě. Třeba z toho udělat hru pro týmy, kdy se náhodně vylosují týmy po dvou a budou sbírat body za vyhrané soutěže a na konci se udělá ocenění a třeba nějaká maličká výhra v podobě diplomu a tak. Aby to prostě bavilo i dospělé.
Na internetu je určitě spousta nápadů na takové hry, které si můžou hrát děti i dospělí a vybrala bych ty „nejzábavnější“ - případně jich měla víc v zásobě, kdyby se náhodou nepozdávaly.
Souhlas, a hlavne bych to opravdu rodine rekla, ze dite mrzi ze nema oslavu s kamarady a at zkusi byt co nejvstricnejsi k zabave ktera tam bude. Nevim, jakou mate rodinu a jak to mate nastavene, ale nebude fajn, kdyz tam nekdo bude prevracet oci v sloup a prohlasovat “takovou kravinu ja hrat nebudu a jeste bez piva” ![]()
@Šáruší Kdyby neměl žádnou oslavu ani nic tak by si mohla stěžovat, ale takhle fakt ne. Ale tobě a podobným nemá cenu nic vysvětlovat.
Ahoj. Po precteni vsemoznych diskuzi jsem se rozhodla zalozit diskuzi novou. Resim ted totiz synovu oslavu narozenin (skolak). Syn se tesil na oslavu s kamarady, mela jsem v planu letos poprve delat detskou oslavu, jenze kvuli covidu se obavam ze by s tim mela vetsina rodicu problem, takze to je pase. A tak premyslim jak udelat oslavu rodinnou tak, aby si to syn opravdu uzil. Zveme jen nejblizsi, babicky a dedecky a me dva sourozence, jenze nemame v rodine jeste zadne dalsi deti, takze pro syna tyto oslavy a podobne posezeni jsou dost nudne. Obvykle to dopadne tak ze se dospeli opijou, bavi se mezi sebou, sedime, jime… proste nuda. Kdyby m
syn narozeniny v lete, udelame akci na zahrade, tam je vetsi moznost zabavy i pro nej, ale doma v zimnim mesici je to celkem o nicem. I kdyz se synovi snazime venovat, stejne spis kazdeho „otravuje“ stylem pojd si hrat, a me to pak moc mrzi. Proste mi to neprijde jako jeho den, ale prilezitost aby se dospeli pobavili a opili
Proto se chci zeptat jak tyto oslavy bez deti probihaji u vas? Poradili byste mi jak udelat oslavu tak aby byla opravdu pro dite? Napadlo me ze bychom zahrali nejakou hru, treba activity apod. ale vubec si nejsem jista zda by to zase nase bavilo, zda by se vubec chteli vsichni zapojit a zda by to zase i syna bavilo… Proste me to trapi