Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem, jsme od kamarádů pozvaní na oslavu dvojnásobných kulatých narozenin, která by měla být za 3 týdny. Původně to měla být akce cca o 50 lidech a zkrouhli ji na 10 nejbližších přátel - polovina je již očkovaná (profese) - zbytek buď týdně testovaní nebo po nedávném prodělání Covidu. Samozřejmě řešíme, zda jít nebo nejít. Byli jsme do nedávna jednoznační zastánci všech opatření, nikam zbytečně nelezeme, kromě nejbližší rodiny nikoho nevídáme. Tohle by byla první akce od léta, kdybychom se s kamarády viděli. Ve mně se to mele - ne, že by mě dralo, že Kůže vyhlásil zákaz scházení se - to je v téhle době opravdu již bezpředmětné, když to vidím kolem sebe, zvlášť, když jsme v širokém okolí fakt jediní, co to řeší, ale asi v sobě pořád mám nějakou západku a ta mi říká, že si to ještě moc neužiju
. Na druhou stranu, za 3 týdny se může ledacos změnit a čísla mohou výt zase úplně jinde, může už být všechno otevřené a i ten debilní zákaz nevídat se padne. Je mi jasné, že riziko bude, dokud bychom nebyli všichni ze skupiny očkování, což bohužel jen tak nenastane. Osobně bych hrozně chtěla zase všechny vidět a zapomenout na ty starosti a stres a aspoň jeden den žít jako před tou sviní, ale prostě nevím, nevím, nevím..jaký názor máte vy?
Žiješ s někým, kdo má vyšší riziko špatného průběhu?
Pokud ne, tak se prostě domluvte že tam všichni přijdete po té, co si zajdete na testy a ideálně to udělejte venku.
No a následující týden si holt dávejte velký pozor,,abyste příadně někoho nenakazili.
Já bych vzala v potaz, zda bude oslava venku nebo vevnitř. A taky zda nejsem sama z pohledu covidu riziková, případně koho bych mohla v době po oslavě nakazit…pokud bude oslava venku, bude tam 10 lidí (po prodělám covidu, po očkování nebo testovaných), tak bych se toho zas tak nebála, ale náhoda je blbec ![]()
Oslava bude jak vevnitř i venku - dle počasí - mají dům se zahradou, takže, pokud bude pěkně, venku pravděpodobně budeme. Teoreticky neohrozíme následně nikoho - s rodiči nebydlíme a navíc jsou očkovaní, v práci mám střídavý HO a den před tím, že bych šla stejně musím na test a manžel prakticky totéž. Vím, že je to o náhodě a také vím, že společensky korektní je tam nejít, ale mně už to tak hrozně chybí
![]()
A děkuji za reakce!
Tohle mi přijde prakticky bez rizika. Očkovaní, imunizovaní po infekci (plus nezapomínej, že zvýšené protilátky často mají i blízcí nemocných, kteří se nenakazili) a týdně testovaní.
To už by vám musel fakt vyrůst trpajzlík, abyste to chytli.