Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, mám dotaz mám 4lete ditko a dostali jsme ospen 400 ale máme po nem ridci stolici :/ uzivame uz 9 den, myslite ze je to normalni? Davam samozdrejme probiotika, dekuji za informaci
Já jsem synovi vždy dávala Ospen 10 dní, tak jak nám řekla lékařka. Probiotika jsem dávala po dobu podávání ATB a i pár dnů po té, tak to aspoň doporučují v lékárně. Nám se osvědčily Laktobacily Baby od Biopronu.
@Hamilos píše:
Já jsem synovi vždy dávala Ospen 10 dní, tak jak nám řekla lékařka. Probiotika jsem dávala po dobu podávání ATB a i pár dnů po té, tak to aspoň doporučují v lékárně. Nám se osvědčily Laktobacily Baby od Biopronu.
Ty mame take, ja kdyz jsme volala na usni tak rekli ze se musi brat 7 dni
Ahoj, po ospenu, 4 leta dcera mela take prujem. Laktobacily ji moc nepomahaly, trosku zabral enterol, ale uplne se stolice upravila par dni po dobrani atb. Nase dr.mi potvrdila, ze je to bezny vedlejsi ucinek techto atb. Dcerka pri ospenu ani nemela moc chut k jidlu.
Když bral syn Ospen minule, ty laktobacily jsem mu dávala jen pár dnů, průjem neměl, tak jsem mu laktobacily přestala dávat. A hned na to se průjem dostavil. Při dalším braní Ospenu jsem laktobacily dávala po celou dobu a pár dnů potom a průjem neměl. Tak jsme to měli my ![]()
Průjem je běžná komplikace do se týče délky braní tak záleží na bacilovi, obecně u soft bacilů s kterými si pomůže imunitní systém a ty mu jen pomocí ATB pomůžeš stačí 7 nebo 10 dní.
Jakakoli jina atb u nas v pohode, ale po ospenu dostala dcera takovy prujem, ze jsme je museli dfuhy den ihned vysadit (mela asi 20 stolic behem pul dne). Mudra nechapala, ze jina podobna atb v pohode a tyhle ne, ale uz je po teto zkusenosti odmitam ![]()
@LucieŘ píše:
Dobrý večer, mám dotaz mám 4lete ditko a dostali jsme ospen 400 ale máme po nem ridci stolici :/ uzivame uz 9 den, myslite ze je to normalni? Davam samozdrejme probiotika, dekuji za informaci
Ahoj, dcera 4r bere od pátku 3× denně Ospen, včera začala mít docela prujem - to byla jen 4×, ale od dnešní noci už byla asi 15×.. nestezuje si na bolest bříška, jen ji bolí zadeček při utirani
dr má zítra až odpoledne.. mam pokračovat v užívání? V úterý totiž neměla probiotika, měla je až dnes odpoledne, protože byla u prarodičů..
@mesiah rozhodne antibiotika dobrat. Zadek ji boli od utirani, doporucila bych spis vlhceny toaletak a po zachodu natrit bepanthenem. Probiotika pomuzou + jogurty, kefiry atp. Prujem u antibiotik je normalni. Hodne pit a pockala bych na vyjadreni doktora zitra.
@hospodki ok. Ona jist ani nechce, ji jen suché piskoty.. přijde mi, ze co sní, tak jde okamžitě ven.. během hodiny byla už 5×.
@mesiah píše:
@hospodki ok. Ona jist ani nechce, ji jen suché piskoty.. přijde mi, ze co sní, tak jde okamžitě ven.. během hodiny byla už 5×.
já bych antibiotika okamžitě přestala podávat, vždyť v ní beztak nic účinného nezůstane a dítě se zbytečně trápí,
zítra bych zavolala doktorce, ať ti pošle erecept na jiné atb,
průjem u atb není normální a probiotika tak zázračné zas nejsou, aby zastavily průjem 15× za den
@stinga píše:
já bych antibiotika okamžitě přestala podávat, vždyť v ní beztak nic účinného nezůstane a dítě se zbytečně trápí,
zítra bych zavolala doktorce, ať ti pošle erecept na jiné atb,
průjem u atb není normální a probiotika tak zázračné zas nejsou, aby zastavily průjem 15× za den
A ty si myslis, ze po jinych ATB ten prujem prestane? Jen vybije ten zbytek bakterii…