Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No tak toto chce co nejrychleji vyřezat s ochranným lemem, kdy jdeš na kožní?
@stinga zajdu si osobně zítra na kožní. Tak doufám že mě vezmou. Nevíte co by to mohlo být?
@Anonymní píše:
@stinga zajdu si osobně zítra na kožní. Tak doufám že mě vezmou. Nevíte co by to mohlo být?
no co by to mohlo být se zjistí až z histologie, uvidíš, co na to řekne kožní lékař, ale podezřele to vypadá - a tady si tykáme na diskusích
@Anonymní píše:
kdyby tě nevzali na tom kožním, tak k obvodnímu, nebo na chirurgii - u nás ve městě jsou chirurgie, kde berou bez objednání, ale to je asi všude jinak
@stinga píše:
kdyby tě nevzali na tom kožním, tak k obvodnímu, nebo na chirurgii - u nás ve městě jsou chirurgie, kde berou bez objednání, ale to je asi všude jinak
Na chirurgii podle me berou vsude bez objednani.
Muze to byt neco neskodneho krevniho, nebo takyne. Pidle fotky tezko soudit, hezky to nevypada…
A to se udělalo za dne na den, anebo jak?
@Konnny našla jsem to náhodně včera a jela na pohotovost a bylo mi řečeno že viz. obrazek zprávy z nemocnice.
@Anonymní píše:
@Konnny našla jsem to náhodně včera a jela na pohotovost a bylo mi řečeno že viz. obrazek zprávy z nemocnice.
Ja na to na mobilu nevidim, myslím ze pisou ze to je nevus? To je nezhoubny utvar.Tsk nemusus plasit.Nech si to odstranit.
@Konnny píše:
Ja na to na mobilu nevidim, myslím ze pisou ze to je nevus? To je nezhoubny utvar.Tsk nemusus plasit.Nech si to odstranit.
Jj, nevus
Nevus na stehně, dop. navštívit kožní
Névus tam je sice psáno, ale to doktor od stolu nepozná. Kožní doktor získá cca nějakou představu po prohlidnuti dermatoskopem a definitivně to rozhodně jen histologie.
U maligního melanomu, který je silný 13,8 mm s mitotickým indexem 17 na čtvereční mm. Ve vzorku excize byla přítomna mikrosatelita. BRAF byl negativní. Současně byla provedena biopsie sentinelové lymfatické uzliny, což bylo negativní. rány
Dobrý den prosím moc o radu jesli je to dobré nebo hodně špatně děkuji mocc za odpověď maligního melanomu, který je silný 13,8 mm s mitotickým indexem 17 na čtvereční mm. Ve vzorku excize byla přítomna mikrosatelita. BRAF byl negativní. Současně byla provedena biopsie sentinelové lymfatické uzliny, což bylo negativní. rány
@Kocanda233 píše:
Dobrý den prosím moc o radu jesli je to dobré nebo hodně špatně děkuji mocc za odpověď maligního melanomu, který je silný 13,8 mm s mitotickým indexem 17 na čtvereční mm. Ve vzorku excize byla přítomna mikrosatelita. BRAF byl negativní. Současně byla provedena biopsie sentinelové lymfatické uzliny, což bylo negativní. rány
Od července jsi nebyla u lékaře, aby ti ten nález vysvětlil?
Těch 13,8 mm je Breslow? Kde ten melanom byl? Ty parametry nejsou příliš povzbudivé. Zkuste na Facebooku napsat do skupiny Melanom - nebezpečné znaménko, tam je víc zkušených. I když nález by měl interpretovat vždy jen lékař.
Hezký den přeji, udělalo se mi na kůži takové kolečko. viz. fotografie. Mám strach že se jedná o Maligní melanom a ostatní nádory kůže. Měl to někdo podobné? A co následovalo? Nebo co si myslíte že to mám?. Samozřejmě na kožní jsem objednaná, ale do té doby jsem nervózní. Mám 30 let a nechci mít rakovinu kůže. Děkuji za odpověď a pomoc.