Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
třeba vyvařit a dát do lihu z lékárny,nebo jestli ti ještě zbyl po ošetřování pupíčku
,tak jsem to dělala já,šupla jsem to do zkumavky-čisté -s lihem ![]()
jinak to dělají pediatři,i váš-vaše MuDr.
naše jen píchá
na nastřelování jsou už pak odborníci v tom zaškolení
my máme ale píchnuté a měli jsme štěstí,nic nehnisalo
To by mě taky zajímalo jestli to ve Fakultce v Porubě píchají už v porodnici? U dcery mi to před rokem a půl teda nikdo nenabídl. ![]()
JJ, pediatři to sice dělají, ale většinou až po prvním očkování hexy. ![]()
Vím, že v některých porodnicích to píchají hned a měly by být namočené v lihu. Ale jestli to dělají ji v Porubě fakt nevím?
nevím,já bych tak malé miminečko,sotva vyklubané, píchat teda nenechala,hezky pak v domácím prostředí,nikdy nevíš co ve špitále lítá vzduchem,prádlo do postýlky leží kdovíkde všude.nechte to až na doma ![]()
A já jsem zase toho názoru, že čím dřív, tím líp. To malé mrňě to zaspí, kdežto když už to píchají cca 4 měsíčnímu (někdy i staršímu) prckovi, tak si na ta ouška sahá a víc už to vnímá ![]()
I když my naštěstí problém neměly. Malá měla nastřelené a bez problémů, i když to bylo až kolem 5. měsíce ![]()
V Porubě určitě náušničky novorozencům nepíchají. Uši píchají na ORL, lze se telefonicky domluvit, teď to nemůžu najít, ale myslím, že stojí 200kč píchnutí jednoho ucha.
První holčičku jsem rodila ve Zlíně, tam to píchli hned v porodnici. Malou odnesli a pak mi ji přinesli už nazdobenou
Teď budu rodit v Ostravě a ráda bych si Nelinku odnesla domů taky už s náušnicema.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli se ve FN Ostrava píchají náušničky, a jestli jo, do čeho je mám předtím namočit?