Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky… chci se zeptat zda nekdo nemaa nejakou zkušenost… pri prvnim tehotenství mi byl vyvolan porod v 38 tt kvuli zvyseným jaternim testum…ted jsem po druhé tehotná v 14tt a dr mi rekla ze mam posilovat jatra a navrhla čaj ostropestřec..jenže všude se pise ze neni pro tehotné tak ja nevim…dnes jsem si ho koupila a váhám jestli pít nebo ne ![]()
@irca.s Není na to dostatek studií, tak bych to neriskovala. Není to až tak nevinná bylinka, účinky má dost spolehlivé a široké použití.
@irca.s píše:
Tak to radsi nebudu riskovat… @AniNevim co je to ten hořec?
Kdyby si nasla chvilku @Bubiii, urcite by ti to priblizila odborne. Je to bylina a pouziva se jeji koren.
http://www.celostnimedicina.cz/…toxikace.htm
@irca.s jinak na netu se tez doctes, ze se nema pouzivat v tehotenstvi, ale to kvuli riziku predavkovani.
Hořec prave kvůli jatrum v těhotenství doporučuje užívat Jiří Janca ve sve knize Zdrave dítě a alternativní medicína. 3× denne aspoň pul hodky před jídlem, kdyz to nevyjde časově, muže se kdykoli.
Játra maji rada kysele a Hořké: dat si napr. čerstvý zeleninovy salát s umeoctem a pokrajet do nej lístky pampelišky
Každy den začít s půlkou svesticky umeboshi.
Hořec žlutý kořen je k dostání v lékárně, nebo zdravé výživě, namele se na k tomu vyhrazeném kafemlynku, nasype po troškách do tobolek a muže se užívat.
Mohu poslat knihu v PDF, přes SZ hodit mail.
V knize jsou velmi užitečné tipy!
Jo ten ostropestrec v tehu určitě ne! Maximalne po porodu a to krátce, raději hořec i pak, podporuje tvorbu MM.
Zdravím, vím že v těhotenství se ostropestřec nesmí. A co při kojení? Synovi je dva a půl roku. Kojím jen občas. Myslíte, že bych ten ostropestřec mohla? A raději tablety nbo čaj?
Tip na ozdravění jater: asi 20 minut před jídlem důkladně rozžvýkat lžičku semínek ostropestřce mariánského (semínka lze koupit jako čaj). Semínka je nutné žvýkat opravdu dlouho, nejdřív je chuť hořká, pak oříšková, pak žádná. Bez rozžvýkání je ostropestřec málo účinný. Případně semínka umlít, smíchat s olejem z ostropestřce (aby se zabránilo oxidaci) nebo jiného kvalitního a lžičku sníst 2× denně před jídlem. Ne večer, jen před snídaní a obědem. Velmi účinná kúra. Provádíme měsíc, pak vynecháme týden a zase měsíc. Lze opakovat několikrát do roka podle toho, jak potřebujeme játrům pomáhat. Nedivte se, pokud se první dny budete potit (játra vyplavují toxiny) a nebo budete vzteklí a podráždění (játra se čistí i přes emoce).