Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky, chtěla bych se zeptat kolik cca váží vaše miminko v 38. týdnu těhotenství. Nás straší hrozně malou váhou, ale podle mého názoru je jen nepřesný ultrazvuk. ![]()
A kolik ti rekli, ze vazi? Me ted delali odhad ve 37+5 a prcek mel 3kg
Já měla v termínu odhad 3kg aza 5 dnů mi dítě „přibralo“ kilo
Váhovým odhadům naprosto nevěřím, nestresuj se, pokud jsou monitory ok, případně měřili průtoky placentou, tak bych odhad váhy neřešila
Ahoj, co si pamatuji bylo to kolem 3400g. Nakonec jsem porodila až ve 42tt a malá měla 3660g. Jakou váhu vám odhadují? ![]()
@sawiznacka je to jenom odhad. kolikrát se pletou i o kilo.
a i kdyby mělo jenom 2 kila, co s tím naděláš?
Pokud nemá pod 2 kila tak se neboj
Dcerka se narodila 41+1 a vážila pouze 2950g.
Pokud nemáš problémy, tak se nestresuj, jsou to opravdu jen odhady. Mně ani nikdo váhu na konci těhotenství nezjišťoval, na posledním utz jsem byla někdy ve 30. týdnu.
Na poslední kontrole (ve čtvrtek nám řekli 2,5kg). Drželi nás pár dní i na rizikovém. Kontrolovali nás každý den. Vše máme ukázkové, srdíčko i průtoky. Nikdo mi nedokázal říct, proč je malej malej.
@sawiznacka : u obou děti odhad 2,6 kg a mala se narodila 40+1 a mela 2560 g a malý 39+5 a mel 2890 g. V tom 38tt to nikdo neřešil, akorát byli u male překvapení, ze je tam mala, ale my to máme v genech.
Kdyz kouknu do prukazky, tak v 37tt mela odhad 2,4kg, v 39tt 2,64kg, takze v 38tt dejme tomu 2,5kg. Vsechno bylo v pohode, dr. me teda pro jistotu poslal do spitalu na kontrolu, aby to zkoukli svym utz, ze se mu zdalo, ze moc nepovyrostla a taky pry cekal prumerny dite, kdyz ja jsem prcek a chlap vysokej, jinak by to vubec neresil
mala se pak narodila 40+2, 2,68kg, 50cm
Já teď rodila 38+5, odhad 2500 a malá měla 2700. Je naprosto v pořádku. Dvě a půl kila není málo, ještě může přibrat a je to stále jen odhad. Hlavně klid, nekaž si poslední chvilky s bříškem ![]()
Starší ve 37+3 3670, to se akorát narodil. a starší měl ve 37+0 odhad 3600, a ve 39+1 se narodil s 3890.
Prcky tiše závidím, já měla teď na začátku 38tt 4000g (plus mínus 200g)…většinou je to o genetice (pokud teda vyloženě není problém s plackou nebo pupečníkem, ale to by kontrolovali průtoky, kdyby se něco nezdálo + CTG). Biometrii mého mimča hlídají teď každý týden vzhledem k velikosti předešlého synátora, poraněním, zaseknutím ramének a tak…Jinak u těch dvou předešlých mi váhu říkali vždy akorát při příjmu na porod. V porodnici bylo zdravých, 2,5 kilových dětí porozených v termínu dost, raritka jsou spíš ty přes 4 kila.