OSVČ a mateřská?

699
30.8.13 11:01

OSVČ a mateřská?

Ahoj, vím že tyto témata tady jsou ale nikde jsem se nedověděla to co zajmá mě. Chtěla bych vědět jak je to s placením záloh a z pozastavením živnosti. Nechce se mi při mateřské s toho mála platit zálohy a navíc se určitě dřív jak za tři roky vracet do práce nebudu a v nevím jestli bych na RD nemusela platit zálohy celé. Prosím maminky kdo o tom něco víte poraďte. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
30.8.13 11:03

Já mám OSVČ jako vedlejší a platím cca 900 za oboje.

• Citovat
  • Upravit
3347
30.8.13 11:03

Proc bys je mela platit kdyz si zivnost pozastavila? To za tebe plati stat po dobu co jsi doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
30.8.13 11:06

Jo aha, tys nepozastavila… Blbe jsem to pochopila. V tom pripade neporadim. Nevim. Ja radeji pozastavila. Pro me to byla nejlepsi moznost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
30.8.13 11:07

@Vrtul Promiň ale nepochopily sme se, mě zajmá jestli je lepší pozastavit živnost a kolik se platí záloh když to neudělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
30.8.13 11:08

@Vrtul Promiň ale nepochopily sme se, mě zajmá jestli je lepší pozastavit živnost a kolik se platí záloh když to neudělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
30.8.13 11:09

@Vrtul A kdy si ji pozastavila, před mateřskou a nebo později a musela si se hlásit na pracák, jak je to potom s mateřskou a rodičovskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101635
30.8.13 11:10

@misicka 149 Začnu jinak, máš nárok na mateřskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
30.8.13 11:10

@misicka 149 uz to ctu, tohle vazne nevim ale tusim ze pokud nemas jen jako vedlejsi cinnost tak normalne cely. Uz si to nepamatuji. Snad ti nekdo poradi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
30.8.13 11:12

@j.a.n.i1 Ano mám nárok na mateřskoou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
30.8.13 11:14

@misicka 149 ja jsem to udelala uplne jinak. Narok na materskou jsem nemela. Takze jsem cca. Tri mesice pred porodem sla na pracak, a tam jsem byla do porodu kdy jsem dostala hned rodicak. Platis si nemocenskou? Pokud ne na materskou nemas narok, mozna nejak pres muze ale ten je na tom u nas stejne jako ja tak tohle nevim jak probiha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
30.8.13 11:16

Ano platím si nemocenskou, na mateřskou nárok mám, ale nevím jak je to stím placením záloh. Nechce se mi ze 3000,– mateřské ještě něco platit státu. Proto ta otázka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101635
30.8.13 11:18

@misicka 149 Tak v tom případě po dobu mateřské zálohy neplatíš (tedy vím, že někdo měl občas problém se zdravotním, ale přijde mi to nelogické) a po skončení PPM to můžeš převést na vedlejší činnost z titulu pobírání rodičáku. A zálohy se řeší s ohledem na předchozí příjmy, pokud si je měla celkem vysoké, tak zálohy budeš platit nejspíš i tak, pokud příjmy nebyli nic extra, tak se dá na OSSZ a ZP domluvit snížení nebo úplné zrušení záloh. Jinak pokud bys je platila a nic si nevydělala, tak při vedlejší činnosti ti je vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
30.8.13 11:18

článek

Doporučila bych ti přerušit žl na živnostenském uřadě ti to automaticky preposlou na zdravotní poj. i soc. a fin. a tím odpadá placení záloh… pomuže ti možna članek http://finance.idnes.cz/…dnikani.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
30.8.13 11:20

Ahoj je lepší pozastavit si živnost. Já pravidelně pozastavuji na půl roku a pak zase na další půl roku… nevím kdy se totiž lehce vrátím do práce :) Takže je lepší pozastavit, za to nic neplatíš. Navíc živnosťák dá vědět finančáku, sociálce i zdravotce. Jsi bez práce.
A když nepozastavíš tak dle mně, jen podáváš daňové přiznání na konci roku. Vše by za tebe mněl platit stát. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat