Příspěvek při škole?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Poptej se na studijním, určitě existují sociální stipendia (dřív to bylo asi 500,– měsíčně). No bohužel já musela zaplatit i s 2 dětmi plné školné (sice za jeden semestr)-aspoň jsem měla motivaci rychle dopsat diplomku
jo a ještě bylo ubytovací stipendium - mohl o něj zažádat každý v určené vzdálenosti od školy- a byly to peníze na dopravu. Tak třeba je to pořád.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jdeš na denní? Já dostávala ubytovací (na koleji jsem nebydlela, bylo to závislé na TP) a prospěchové stipendium, bylo možnost i sociálního stipendia. Obrať se na studijní oddělení tvé školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micelinka ne denni ne, mam posledni rocnik a umozni mi individual. Ptala jsem se akorat zastupkyne skoly jak to je jestli mam na neco narok a pry ze nevi ![]()
- Citovat
- Upravit
@axaxa ja prave budu dojizdet, mam to tak cca 30km. Nemuzu byt na intru kvuli male, nikdo nechce hlidat tak to bude slozite ![]()
- Citovat
- Upravit
@micelinka no akorat zari musim chodit co nejvic a kdyz mi to pujde tak pry staci chodit 1× 2× za tyden
- Citovat
- Upravit
@Niky7 No, pokud zástupkyně neví, tak škola evidentně žádné stipendium nedává a na něco od sociálky pochybuji, že bys měla na něco nárok… maximálně tak možná na žákovské jízdné, ale to zas nevím, jestli není problém ten individuál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 tak to jizdne si vyridim, to mi ve skole urcite potvrdi, ja jen myslela nejake minimum, ptz vim ze na socialce rikala, ze kdyz budu mit po rodicaku a pujdu do skoly tak mam pravo na to ziv. minimum. Ale takhle? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Niky7 Nojo, ale životní minimum se počítá na celou domácnost a z toho cos napsala jsem pochopila, že žiješ s mámou, tedy se budou počítat i její příjmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 ja vim, ale mati davam 1400, jestli mala pujde do skolky tak to bude 1000kc mesicne, takze mi zbyva na cely mesic 2000kc, z toho musim zivit nas tri(matka dcera ja) a jeste platit bus. Ale to je asi nebude zajimat ze?
- Citovat
- Upravit
@Niky7 Nějak jsem nepochopila ty dáváš tvojí mámě 1400,– a ještě ji živíš? A ona žádný příjem nemá? A co otec dítěte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 ano prijem ma, ale plati si sve dluhy atd. takze ano, zivim ji. Omlouvam se, zapomnela jsem zminit, ano otec plati alimenty, dava 2tis, ale vetsinou to padne na prasky a hlavne to jidlo a obleceni pro malou a botky.
- Citovat
- Upravit
@Niky7 Aha, tak v tom případě je to opravdu zajímat nebude, protože se pro životní minimum budou počítat všechny příjmy, to že platí dluhy, už nikdo neřeší. Ale myslím, že byste mohli mít příspěvek na bydlení, pokud tam máte trvalé bydliště, ale o něj musí požádat mamka, neb tipuju, že je byt na ní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, chci se zeptat, ted v pondeli nastupuji do skoly po dvou letech, rodicak mam na 4 roky 3800 + 500 pridavek na dite. Je nejaka moznost ze by mi prispely na skolu nebo proplacely aspon autobus? Nevim jak to zvladnout financne, ptz z toho vseho matce davam 1400,– a jestli malou vemou do skolky tak mesicne 1000kc. Je nejaka moznost ze by mi dali nejaky prispevek? Dekuji za info.