Zvýšení částky - rodičovský příspěvek

407
28.8.13 12:21

Zvýšení částky - rodičovský příspěvek

Dobrý den maminky, mám normální rodičovský příspěvek - 7600 Kč, pak zbylé 3 roky 3800 Kč. Na mateřskou jsem neměla nárok. Chci se zeptat, je pro mě hrozné vědět, že další 3 roky bych měla jen 3800Kč, manžel si ted našel dobře placenou práci a má normálně smlouvu na Hpp, nešlo by to nějak tu částku RP zvýšit? Třeba i na něj přepsat, nebo co je potřeba, jen aby to nebylo těch 3800 Kč, záleží zda to teda vůbec jde.

Děkuji předem za odpověd. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1171
28.8.13 12:24

Jde to bez problému počítat podle příjmu manžela. Může se to měnit každé tři měsíce. Taky mám rodičák napsaný na muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
28.8.13 12:24

@milen.mm Zdravím jj jde to přepsat na manžela zajděte na socku a tam vám dají papír o vyměřovacím základě muž to potvrdí v prácí odevzdáte na socce a tam se dohodnete na jaké výši to bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
28.8.13 12:26

Je k tomu potřeba potvrzení o příjmu manžela a potvrzení o denním vyměřovacím základu z MSSZ. Na základě toho si můžete zvolit délku čerpání i výši příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
28.8.13 12:28

Teď si teda nejsem jistá, ale není to náhodou podle toho, jestli byl manžel zaměstnaný v době porodu? Podle mě, pokud je zaměstnaný až teď, tak to nic neřeší, pokud nebyl změstnaný v době porodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.8.13 12:28

JDE TO, POKUD JSI NERODILA V DOBĚ, KDY TO JEŠTĚ NEŠLO (TUŠÍM DO R. 2011). Jaj, sorry za caps :zed: Normálně si zajdete na úřad a že chceš změnit výši pobírání RP - jde to v případě, že manžel ke dni narození potomka splňoval zákonné podmínky pro volbu výše RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
28.8.13 12:40

@Daduka Presne,myslim si totez.
Rozhodna doba byla k narozeni ditka. Anebo je to jinak?? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
28.8.13 12:56

@farska Není to jinak, splnění podmínek se zjišťuje k datu narození dítka bez ohledu na to, kdy se o změnu žádá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
28.8.13 12:58

On pracoval celou dobu na špatný smlouvy a nebo bez smlouvy, brigády apod a dlouho bohužel nemohl najít stabilní práci a hlavně s normální klasickou smlouvou. Dcera se mi narodila 26.11.2012 a k tomu dni nebyl v zaměstnání, ale nezaměstnanej. Chodil jen na brigády a to povrdit nemůže. Ale právě chci vyzjistit něco, když tedka minulý týden konečně nastoupil do práce, kde má dobrej plat, a hlavně mlouvu na Hpp a já mám mít tedka od října už 3800 a z toho je mi fakt blbě, tak chci najít něco, čím by to šlo zvednout, abych neměla tak málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
28.8.13 12:58

Pokud v dobe porodu tatinek splnoval rozhodne prijmy, muzete zmenit, pokud ne, tak nynejsi prijem neni rozhodny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
28.8.13 12:59
@milen.mm píše:
On pracoval celou dobu na špatný smlouvy a nebo bez smlouvy, brigády apod a dlouho bohužel nemohl najít stabilní práci a hlavně s normální klasickou smlouvou. Dcera se mi narodila 26.11.2012 a k tomu dni nebyl v zaměstnání, ale nezaměstnanej. Chodil jen na brigády a to povrdit nemůže. Ale právě chci vyzjistit něco, když tedka minulý týden konečně nastoupil do práce, kde má dobrej plat, a hlavně mlouvu na Hpp a já mám mít tedka od října už 3800 a z toho je mi fakt blbě, tak chci najít něco, čím by to šlo zvednout, abych neměla tak málo.

V tom pripade to nelze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
28.8.13 13:01

Aha tak to je super :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
28.8.13 13:01

To mě teda štve :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
28.8.13 13:08

A jak to funguje, když je manžel OSVČ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
28.8.13 13:10

@roomci Musí si 270 dní před porodem platit nemocenské a ke dni porodu ho mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat