OSVČ na RD - jak s placením kvůli další PPM?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Musíš zase splnit 270 dní za poslední 2 roky, takže pokud bys měla děti hodně rychle za sebou, tak se ti nějaké dny mohou započítat z té první.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj oživuju - už je to u nás aktuální. Vyzná se tu někdo prosím v tom jak se vypočítá PPM u OSVČ?
Činnost jsem měla vedlejší, nemocenskou jsem si platila celý rok 2010 a pak až do března 2011 (tedy i se zálohami na sociální, jak se musí od 1.1.2011) a to 100kč měsíčně. Rodit mám za 235 dní, takže pokud bych začala zase platit zálohy, tak i těch 180 dní v pohodě stihnu. Moje otázka zní - vyplatí se mi to vůbec? Jinak totiž budu pobírat RP až do porodu. Kolik by musela být ta záloha na SP a nemocenskou, aby dávky vyšly vyšší, než co dostávám teď (tříletý RP)?
Díky moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těžko říct, zda se to vyplatí, to by se muselo spočítat a faktorů je tam spousta…
Jinak pro PPM cca 7600,– bys musela platit 250,– nemocenské a 3200,– sociální, ale to je teoretická částka, pokud bys všechny měsíce platila stejně, ale tím, že by se ti tam započítalo několik měsíců s jinou částkou, tak to bude jinak.
A kdy máš TP?
Jinak těch 180 dní není do porodu, ale do nástupu na PPM, ale nemusí to být v kuse, takže to stíháš v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani dík! No vypadá to že se to asi nevyplatí. Protože by to muselo vyjít na 7600 ještě s odečtením těch záloh. A takhle mi budou dávat do TP (cca 8.5. 2011) těch 7600 a od porodu ten snížený RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit