Osypaný obličej 2měsíční dítě

231
1.12.14 12:59

Osypaný obličej-2 měs.dítě

Máte někdo zkušenosti s mastičkama a krémama na obličej miminka? Můj syn má osypaný celý obličej, někdy je to vidět víc a někdy je to lepší, ale docela rychle se to po tváři šíří :nevim: Před 14 dny měl jen bradičku a 1 tvář, doktor mi napsal Excipial krém s tim, že je to u dětí normální. Teď má osypaný i čelo a trochu nos. Ty fleky jsou na dotek drsný a hrbolatý, někdy se to loupe a kůže je suchá, tak to promažu a pak mi zase připadá jakoby mokvavá. Krém zřejmě nepomáhá… Zkoušela jsem i dětskej olejíček a Bepanthen a už se bojim experimentovat. :think:
Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být alergická reakce na mojí antikoncepci Evellien(kojim),gynekolog mě ujišťoval, že je nezávadná. Beru jí měsíc, ale vyrážka se malýmu rapidně zhoršila až během posledních 10 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
1.12.14 13:01

@pokymata není spíš atopik? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
1.12.14 13:02

Nevim jak to poznám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
1.12.14 13:06

Taky mi to připadá jak atop. ekzém. Malému to tak taky začínalo, ale až později, když jsme začali s příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.12.14 13:07
@pokymata píše:
Nevim jak to poznám?

no já nevím, ale tohle, co popisuješ, mi přijde fakt atopický ekzem. POdívej se na google -obrázky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
1.12.14 13:09

Moje mala to taky kolem toho 2.mesice mela, ne tedy asi v takove míře, ale jedine co nam pomohlo je fialová rada od weledy-ten krém primo na obličej. Maji v každém DM. Je sice dražší, ale nejlepsi mazu ji tim do ted a zadna vyrážka! Akorat vlastne jak jsme zavedli prikrmy tak trochu zas ano-ale po každém jidle omeju a namazu tou weledou a pecka! Používám i to mleko ba tělo i ten na zadeček. Kůži ma krasne jemnou ️i doktorka chvalila. Kazdy mimco je asi jiny, ale za me tak, treba pomuze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
1.12.14 13:11

Co potnicky? Ja se s druhatkem stydela mezi lidi, jak bylo olezle. Radi se cerny caj, potirat, to nepomohlo. Pak jsem lehce potrela imazol krempastou a efekt byl super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
1.12.14 13:15

Muj byl taky takhle v obliceji osypany ve trech mesicich, novorozenecke akne. Poznala jsem to tak, ze to vysusil cerny caj. Preslo to za mesic-dva samo, nemazala jsem nicim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
1.12.14 13:23

Já s nim asi zajdu na kožní.. Ve středu byl očkovaný 1.hexavakcínou, tak ještě počkám jestli se to nemohlo zhoršit po tom :nevim:
Dilema..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
1.12.14 14:04

@pokymata Moje mala mela v 6ti tydnech po celém obliceji seboreotickou vyrazku. Doktorka ji predepsala masticku, kterou vyrabeli primo v lekarne (silene smrdela). Za par dni bylo po vyrazce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
1.12.14 14:08
@HelcaDE píše:
@pokymata Moje mala mela v 6ti tydnech po celém obliceji seboreotickou vyrazku. Doktorka ji predepsala masticku, kterou vyrabeli primo v lekarne (silene smrdela). Za par dni bylo po vyrazce.

Koukam, ze jsem to nak zmotala. Seborea jsou lupy ve vlasech. Promin..

Ale vyrazku mela a ta masticka ji pomohla. Zajdi za detskou, ta bude vedet co s tim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek