Není na očkování brzy?

110
26.2.12 17:51

otazka ohledne očkování

Ahoj maminky, prosím vas o radu.Ve kterem mesici jste byli na prvnim ockovan hexavakciny a synflorixu nebo prevenaru? My jdeme 1.3 a to mala bude mit 2 mesice a tyden.Nezda se vam to moc brzo? dneska jsem sedla k internetu a zamerila jsem se na to. no jak sem cetla ty vedlejsi ucinky atd. tak mam z toho docela strach. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7213
26.2.12 17:54

urcite je to brzo,ale zalezi na mudre,nase ockuje minimlane po 3 mesici…u nas to bylo konkretne 3 a pul mesice.meli jsme hexu+prevenar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
26.2.12 17:55
Elficek píše:
Ahoj maminky, prosím vas o radu.Ve kterem mesici jste byli na prvnim ockovan hexavakciny a synflorixu nebo prevenaru? My jdeme 1.3 a to mala bude mit 2 mesice a tyden.Nezda se vam to moc brzo? dneska jsem sedla k internetu a zamerila jsem se na to. no jak sem cetla ty vedlejsi ucinky atd. tak mam z toho docela strach. :(

Zdá se mi to brzo. S druhým půjdu rozhodně nejdřív v šestém měsicí (první dítě dostala 1.hexu až v 11.měsíci kvůli nezhojené TBC). Nedala bych nikdy dvě očkování na ráz. Strašný záběr na tělíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
26.2.12 17:55
RadanaH píše:
urcite je to brzo,ale zalezi na mudre,nase ockuje minimlane po 3 mesici…u nas to bylo konkretne 3 a pul mesice.meli jsme hexu+prevenar…

Záleží trochu na doktorovi a hodně na matce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
26.2.12 17:57
jenny.fields píše:
RadanaH píše:
Záleží trochu na doktorovi a hodně na matce :nevim:

jojo,urcite zalezi na matce,kazda si rozmyslim pro a proti ockovani…a jsou mudry co ockuji kolem 2mesice a jsou i co ockuji mnohem pozdeji…

Příspěvek upraven 26.02.12 v 17:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.2.12 17:57

Ahoj, my teda byli na prvním až ve 3,5 měsících…Tak si Dr. promluv, řekni jí, že se ti to zdá moc brzo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
26.2.12 17:58

No ja jsem vubec nevedela ze se to da nejak posunout, sem si myslela ze doktorka vico dela. no ale ted jsem na pochybach, navic ona vazi 4 kila teprve, takze mi to prijde moc brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856

Ja bych sla dyl …zas tak moc to nespecha. Nam to vychazelo na vanoce, tak jsem to jeste odlozila. A nedavala bych vic jak jednu vakcinu najednou, i kdyz nam to doktorka doporucila jako „setrnejsi“, vlastne jsem krom hexy dalsi nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika

Po zrušení očkovania proti TBC sa posunulo očkovanie hexavakcínou na 9. týžden.
Pokiaľ sa ti to zdá skoro, tak ho odlož, ty si matka a za dieťa zodpovedná, nie systém, či štát. Okrem toho, ten stanovuje prvý možný termín očkovania, nie posledný ;)

A aby som zodpovedala otázku, mne sa to zdá jednak skoro a jednak priveľké svinstvo, aby som to nechala napichať do svojich detí…

• Citovat
  • Upravit
14856
26.2.12 17:59
Elficek píše:
No ja jsem vubec nevedela ze se to da nejak posunout, sem si myslela ze doktorka vico dela. no ale ted jsem na pochybach, navic ona vazi 4 kila teprve, takze mi to prijde moc brzo.

ja nevim jak v Cr, ale myslim, ze se to posunout da, max. bude doktorka mrmlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
26.2.12 18:00

Jo a kazdy mluvi o TBC ale mi jsme zadne takove ockovani jeste nemely, a prave ta hexa bude jeji prvni ockovani.tak to fakt nechapu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
26.2.12 18:01

urcite zalezi na domluve…ono neni ani kam tak hrozne spechat :mrgreen: ale myslim ze 2mesicni prdolka ma na vcelicky cas…

jinak najdpu se tu odpurkyne a priznivkyne ockovani…nebo co ockuji zvlast a ty co dohromady…

ja davala hexu a prevenar naraz,prvni ockovani v pohode,jen spavejsi,druhe v pohode,ale dalsi den 39.5stupnu teplota,ale hned to kleslo… a ed mame 3 za sebou a v poradku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
Elficek píše:
Jo a kazdy mluvi o TBC ale mi jsme zadne takove ockovani jeste nemely, a prave ta hexa bude jeji prvni ockovani.tak to fakt nechapu :(

toto očkovanie sa zrušilo pre jeho neúčinnosť a nebezpečnosť (laicky povedané)

• Citovat
  • Upravit

abys splnila vyhlášku, posunout se to může až na 10. měsíc první dávka, poslední pak vyjde na 18. měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.2.12 18:02
proti TBC se už automaticky neočkuje… To vám měli říct v porodnici… Jinak malá měla při prvním očkování už přes 7 kg, ale stejně měla reakci… jestli je doktorka rozumná, tak jí požádej o odložení, pokud ne, tak bych klidně řekla, že je miminko nastydlý, to se pak neočkuje :nevim:
Elficek píše:
Jo a kazdy mluvi o TBC ale mi jsme zadne takove ockovani jeste nemely, a prave ta hexa bude jeji prvni ockovani.tak to fakt nechapu :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek