Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, prosím vas o radu.Ve kterem mesici jste byli na prvnim ockovan hexavakciny a synflorixu nebo prevenaru? My jdeme 1.3 a to mala bude mit 2 mesice a tyden.Nezda se vam to moc brzo? dneska jsem sedla k internetu a zamerila jsem se na to. no jak sem cetla ty vedlejsi ucinky atd. tak mam z toho docela strach. ![]()
urcite je to brzo,ale zalezi na mudre,nase ockuje minimlane po 3 mesici…u nas to bylo konkretne 3 a pul mesice.meli jsme hexu+prevenar…
Elficek píše:
Ahoj maminky, prosím vas o radu.Ve kterem mesici jste byli na prvnim ockovan hexavakciny a synflorixu nebo prevenaru? My jdeme 1.3 a to mala bude mit 2 mesice a tyden.Nezda se vam to moc brzo? dneska jsem sedla k internetu a zamerila jsem se na to. no jak sem cetla ty vedlejsi ucinky atd. tak mam z toho docela strach.
Zdá se mi to brzo. S druhým půjdu rozhodně nejdřív v šestém měsicí (první dítě dostala 1.hexu až v 11.měsíci kvůli nezhojené TBC). Nedala bych nikdy dvě očkování na ráz. Strašný záběr na tělíčko.
RadanaH píše:
urcite je to brzo,ale zalezi na mudre,nase ockuje minimlane po 3 mesici…u nas to bylo konkretne 3 a pul mesice.meli jsme hexu+prevenar…
Záleží trochu na doktorovi a hodně na matce ![]()
jenny.fields píše:RadanaH píše:Záleží trochu na doktorovi a hodně na matce
jojo,urcite zalezi na matce,kazda si rozmyslim pro a proti ockovani…a jsou mudry co ockuji kolem 2mesice a jsou i co ockuji mnohem pozdeji…
Příspěvek upraven 26.02.12 v 17:58
Ahoj, my teda byli na prvním až ve 3,5 měsících…Tak si Dr. promluv, řekni jí, že se ti to zdá moc brzo…
No ja jsem vubec nevedela ze se to da nejak posunout, sem si myslela ze doktorka vico dela. no ale ted jsem na pochybach, navic ona vazi 4 kila teprve, takze mi to prijde moc brzo.
Ja bych sla dyl …zas tak moc to nespecha. Nam to vychazelo na vanoce, tak jsem to jeste odlozila. A nedavala bych vic jak jednu vakcinu najednou, i kdyz nam to doktorka doporucila jako „setrnejsi“, vlastne jsem krom hexy dalsi nedala.
Po zrušení očkovania proti TBC sa posunulo očkovanie hexavakcínou na 9. týžden.
Pokiaľ sa ti to zdá skoro, tak ho odlož, ty si matka a za dieťa zodpovedná, nie systém, či štát. Okrem toho, ten stanovuje prvý možný termín očkovania, nie posledný ![]()
A aby som zodpovedala otázku, mne sa to zdá jednak skoro a jednak priveľké svinstvo, aby som to nechala napichať do svojich detí…
Elficek píše:
No ja jsem vubec nevedela ze se to da nejak posunout, sem si myslela ze doktorka vico dela. no ale ted jsem na pochybach, navic ona vazi 4 kila teprve, takze mi to prijde moc brzo.
ja nevim jak v Cr, ale myslim, ze se to posunout da, max. bude doktorka mrmlat.
Jo a kazdy mluvi o TBC ale mi jsme zadne takove ockovani jeste nemely, a prave ta hexa bude jeji prvni ockovani.tak to fakt nechapu ![]()
urcite zalezi na domluve…ono neni ani kam tak hrozne spechat
ale myslim ze 2mesicni prdolka ma na vcelicky cas…
jinak najdpu se tu odpurkyne a priznivkyne ockovani…nebo co ockuji zvlast a ty co dohromady…
ja davala hexu a prevenar naraz,prvni ockovani v pohode,jen spavejsi,druhe v pohode,ale dalsi den 39.5stupnu teplota,ale hned to kleslo… a ed mame 3 za sebou a v poradku ![]()
Elficek píše:
Jo a kazdy mluvi o TBC ale mi jsme zadne takove ockovani jeste nemely, a prave ta hexa bude jeji prvni ockovani.tak to fakt nechapu
toto očkovanie sa zrušilo pre jeho neúčinnosť a nebezpečnosť (laicky povedané)
abys splnila vyhlášku, posunout se to může až na 10. měsíc první dávka, poslední pak vyjde na 18. měsíc.
Elficek píše:
Jo a kazdy mluvi o TBC ale mi jsme zadne takove ockovani jeste nemely, a prave ta hexa bude jeji prvni ockovani.tak to fakt nechapu