Otázky při druhém pohovoru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Otázky při druhém pohovoru
Ahoj,
prosím mohl by jste mi někdo poradit, na co hlavně se ptát při druhém pohovoru. Ucházím se o práci obchodního zástupce obalových materiálů. Firma není veliká jako např. nějaký pivovar atd. Práci obchodního zástupce jsem nikdy nedělala, ale moc mě láká. Zítra se mám dostavit na další pohovor a tak jsem se chtěla poradit na co se v tomto oboru zaměřit. Otázky ohledně platu, výkonu práce, dovolené jasou mi jasné ale…
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Napadá mě: Řekněte tři Vaše dobré/špatné vlastnosti.
Pracujete ráda v týmu/samostatně?
A u nás se hodně vyptává na poslední zaměstnání - jaké tam byly vztahy mezi kolegy a s nadřízenými. Aby bylo znát, jestli uchazeč umí komunikovat a nedělá dusno ![]()
Každopádně přeju hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju
, ale tím jsem si už prošla. Spíš mě zajímá na co se mám zaměřit já. Já nevím asi něco jako jak probíhá spolupráce OZ atd.? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak to se omlouvám, první pohovor u nás bývá formou Assessment centre a tam se na tohleto nikdo neptá. Řeší se to právě až na tom druhém pohovoru ![]()
S pozicí OZ nemám zkušenost, tak to bohužel neporadím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mili0
ahoj, když já byla kdysi na druhém kole pohovoru, tak už to bylo normální zkoušení - musela jsem jim vypracovat nějaké smlouvy, odpověď na žádost atd… Pak tam náhodou došla jedna zákeřná žádost, když se mnou mluvili, tak mi to dali rovnou k nahlédnutí, jak bych to řešila… Ale taky to nebyla pozice OZ… Takže jestli první kolo bylo „povídání u kafíčka“, tak bych se teď víc zaměřila na to, v jakém oboru firma pracuje a trochu si nastudovala jejich produkty/služby… Držím pěsti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje zkušenost: druhé kolo pohovoru se hodně podobá tomu prvnímu, většinou tam byl účasten někdo navíc ( u mě třeba potencionální přímý nadřízený ), takže se opakovalo to, co bylo v prvním kole a pak se jen „dolaďovala“ konkrétní náplň práce. Na plat a benefity-je lepší, když se o tom první zmíní zaměstnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz jsem delala pohovor na obchodaka, vubec se neresily tyhle obvykle otazky. Potencionalni sef mi popsal bezny den obchodaku, ale vedl to jako debatu s kamaradkou, ktery vypravi, co dela v nove praci. A ja se ho ptala, kdyz mi nejaka informace neprisla srozumitelna nebo kompletni. Jestli mi rozumis. Nakonec mi rekl, ze me bere, protoze s nim komunikuju mile, s usmevem a ve vetach. Slo o OZ v oblasti prodeje farmaceutik pediatrum, takze jine pozadavky nez treba pri prodeji bezesvych trubek. Byl to strasne uvolneny pohovor.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, dlouho jsem pracovala v mezinárodních firmách, ze začátku i na pozici OZ a tradičně u 2.kola se šlo víc na dřeň zda je uchazeč vůbec schopen něco prodat tzn. klasický prodejní pohovor se všemi špeky atd.:-)takže na to bych se určitě zaměřila. Smlouvy, žádosti atd. jak někdo psal není v kompetenci OZ, možná nějaká cenová nabídka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem dělala druhý pohovor u České pojišťovny, tak jsem se celkem zapotila, protože byl přítomný i regionální ředitel a chtěl po mě, abych mu prodala jeho ošklivou tužku, takže tak. Celkově mě zkoušel i z terminologie, čekal, jestli těm slovům porozumím, jestli se chytám, jaká je moje komunikační dovednost, jak umím výrobek/produkt nabídnout, jak umím jednat spontánně na otázky klienta… Nebyl to už pohovor, ale jakoby zkouška z praxe a přímá aplikace mých dovedností
Po hodině jsem vyšla z jeho kanceláře propocená jak čuník, ale s pochvalou, že tak špičkové reakce a prodej tam ještě neměl ![]()
- Citovat
- Upravit
Asi bych se ptala na to, kolik času budeš muset trávit venku, kolik na firmě (u nás v obalech mohla být OZ jen jeden den na firmě, zbytek v luftu). Jestli dostaneš přidělené portfolio zákazníků, nebo si budeš muset tvořit od základu nové (u nás musela tvořit nové). Nic jiného mě teď nenapadá, jen jsem si vzpomněla na bývalou práci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všem vám moc děkuji.
Na prvním pohovoru jsem už prodávala odvíječ pásky, celkem sranda, protože jsem nevěděla, jak se to vůbec jmenuje, ale nakonec spokojenost (název jsem si rychle našla v katalogu výrobků na stole
). Na doma jsem dostala za úkol vypracovat několika-strankovou práci na téma „Co si představujete pod prací OZ a jaký by byl Váš přínos pro naši společnost“ Celkem jsem se zapotila, ale i to dopadlo dobře, no a teď mě čeká zítřejší pohovor a tak jsem malinko narvózní co ještě příjde ![]()
ještě jednou díky a uvidíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mili0 Hodně štěstí. (anonymka, co psala o České pojišťovně). Mimochodem, mám kamaráda, co měl jít na druhý pohovor (ale to byla firma nabízející pozici na hlavní pracovní poměr) a tam mu řekli, že ho úmyslně natahovali a prý po něm chtěli jen podepsat pracovní smlouvu.. vtipálci no. Chudák se z toho mohl nervozitou zbláznit, co ho ještě na druhém pohovoru čeká ![]()
- Citovat
- Upravit