Otázky při druhém pohovoru

8
17.10.13 12:21

Otázky při druhém pohovoru

Ahoj,
prosím mohl by jste mi někdo poradit, na co hlavně se ptát při druhém pohovoru. Ucházím se o práci obchodního zástupce obalových materiálů. Firma není veliká jako např. nějaký pivovar atd. Práci obchodního zástupce jsem nikdy nedělala, ale moc mě láká. Zítra se mám dostavit na další pohovor a tak jsem se chtěla poradit na co se v tomto oboru zaměřit. Otázky ohledně platu, výkonu práce, dovolené jasou mi jasné ale…
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
784
17.10.13 12:26

Napadá mě: Řekněte tři Vaše dobré/špatné vlastnosti.
Pracujete ráda v týmu/samostatně?
A u nás se hodně vyptává na poslední zaměstnání - jaké tam byly vztahy mezi kolegy a s nadřízenými. Aby bylo znát, jestli uchazeč umí komunikovat a nedělá dusno ;-)
Každopádně přeju hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
17.10.13 12:30

Děkuju :mavam:, ale tím jsem si už prošla. Spíš mě zajímá na co se mám zaměřit já. Já nevím asi něco jako jak probíhá spolupráce OZ atd.? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
17.10.13 12:33

Aha, tak to se omlouvám, první pohovor u nás bývá formou Assessment centre a tam se na tohleto nikdo neptá. Řeší se to právě až na tom druhém pohovoru ;)
S pozicí OZ nemám zkušenost, tak to bohužel neporadím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
17.10.13 12:35

To nevadí, i tak moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
17.10.13 12:47

@mili0
ahoj, když já byla kdysi na druhém kole pohovoru, tak už to bylo normální zkoušení - musela jsem jim vypracovat nějaké smlouvy, odpověď na žádost atd… Pak tam náhodou došla jedna zákeřná žádost, když se mnou mluvili, tak mi to dali rovnou k nahlédnutí, jak bych to řešila… Ale taky to nebyla pozice OZ… Takže jestli první kolo bylo „povídání u kafíčka“, tak bych se teď víc zaměřila na to, v jakém oboru firma pracuje a trochu si nastudovala jejich produkty/služby… Držím pěsti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
17.10.13 12:49

Moje zkušenost: druhé kolo pohovoru se hodně podobá tomu prvnímu, většinou tam byl účasten někdo navíc ( u mě třeba potencionální přímý nadřízený ), takže se opakovalo to, co bylo v prvním kole a pak se jen „dolaďovala“ konkrétní náplň práce. Na plat a benefity-je lepší, když se o tom první zmíní zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
17.10.13 13:07

Kdyz jsem delala pohovor na obchodaka, vubec se neresily tyhle obvykle otazky. Potencionalni sef mi popsal bezny den obchodaku, ale vedl to jako debatu s kamaradkou, ktery vypravi, co dela v nove praci. A ja se ho ptala, kdyz mi nejaka informace neprisla srozumitelna nebo kompletni. Jestli mi rozumis. Nakonec mi rekl, ze me bere, protoze s nim komunikuju mile, s usmevem a ve vetach. Slo o OZ v oblasti prodeje farmaceutik pediatrum, takze jine pozadavky nez treba pri prodeji bezesvych trubek. Byl to strasne uvolneny pohovor.

• Citovat
  • Upravit
788
17.10.13 13:10

Ahoj, dlouho jsem pracovala v mezinárodních firmách, ze začátku i na pozici OZ a tradičně u 2.kola se šlo víc na dřeň zda je uchazeč vůbec schopen něco prodat tzn. klasický prodejní pohovor se všemi špeky atd.:-)takže na to bych se určitě zaměřila. Smlouvy, žádosti atd. jak někdo psal není v kompetenci OZ, možná nějaká cenová nabídka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.13 14:34

Když jsem dělala druhý pohovor u České pojišťovny, tak jsem se celkem zapotila, protože byl přítomný i regionální ředitel a chtěl po mě, abych mu prodala jeho ošklivou tužku, takže tak. Celkově mě zkoušel i z terminologie, čekal, jestli těm slovům porozumím, jestli se chytám, jaká je moje komunikační dovednost, jak umím výrobek/produkt nabídnout, jak umím jednat spontánně na otázky klienta… Nebyl to už pohovor, ale jakoby zkouška z praxe a přímá aplikace mých dovedností :mrgreen: Po hodině jsem vyšla z jeho kanceláře propocená jak čuník, ale s pochvalou, že tak špičkové reakce a prodej tam ještě neměl :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7182
17.10.13 14:48

Asi bych se ptala na to, kolik času budeš muset trávit venku, kolik na firmě (u nás v obalech mohla být OZ jen jeden den na firmě, zbytek v luftu). Jestli dostaneš přidělené portfolio zákazníků, nebo si budeš muset tvořit od základu nové (u nás musela tvořit nové). Nic jiného mě teď nenapadá, jen jsem si vzpomněla na bývalou práci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
17.10.13 15:15

Všem vám moc děkuji.
Na prvním pohovoru jsem už prodávala odvíječ pásky, celkem sranda, protože jsem nevěděla, jak se to vůbec jmenuje, ale nakonec spokojenost (název jsem si rychle našla v katalogu výrobků na stole :lol: ). Na doma jsem dostala za úkol vypracovat několika-strankovou práci na téma „Co si představujete pod prací OZ a jaký by byl Váš přínos pro naši společnost“ Celkem jsem se zapotila, ale i to dopadlo dobře, no a teď mě čeká zítřejší pohovor a tak jsem malinko narvózní co ještě příjde :nevim:
ještě jednou díky a uvidíme :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.13 23:55

@mili0 Hodně štěstí. (anonymka, co psala o České pojišťovně). Mimochodem, mám kamaráda, co měl jít na druhý pohovor (ale to byla firma nabízející pozici na hlavní pracovní poměr) a tam mu řekli, že ho úmyslně natahovali a prý po něm chtěli jen podepsat pracovní smlouvu.. vtipálci no. Chudák se z toho mohl nervozitou zbláznit, co ho ještě na druhém pohovoru čeká :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat