Učitelky - jiné uplatnění?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.10.13 06:32

učitelky - jiné uplatnění

Obracím se na vystudované učitelky - jaké jiné uplatnění mimo školství jste našly? V jaké profesi se Vám podařilo najít místo? Jste spokojené? Musely jste kvůli tomu studovat něco nového?
Díky, i za anonymní odpovědi :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10291
17.10.13 06:41

Můžeš dělat co chceš. Já jsem teda teprve takřka dostudovaná, ale normálně pracuju v Moravské zemské knihovně. A jsem teda rozhodnutá na 80 procent, že na ZŠ ani SŠ nepůjdu, to by se mi muselo vyloženě nabídnout. Budu po mateřské usilovat o místo ve školce asi. Jinak v dnešní době lidem hodně stačí jen skutečnost, že máš nějaký titul. Všechno se jde naučit a zpravidla, když měníš místo se vždycky najde něco, co se prostě musíš naučit. Nespokojenost ve školství nebo nemůžeš najít práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.13 06:42

@KKatka23 nemůžu najít místo :,(

• Citovat
  • Upravit
687
17.10.13 06:58

Asi taky záleží, co máš za aprobaci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.10.13 07:05

Záleží na aprobaci, pro který stupeň to máš a pod.. Jeden z mých blízkých má aprobaci pro učitele praktických předmětů, může jít všude od škol (jakákoliv praxe, zahrada atd), až po vychovatele do např pasťáku, děcáku… Známá pro změnu dělá překladatelku - má aprobaci pro jazyky (FJ a ŠJ)… je to víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
17.10.13 07:20

U nás v práci (nadnárodní korporace, Praha) dělají učitelky v zákaznickém servisu apod. Ty, které umí dva jazyky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
17.10.13 07:39

S aprobací chemie, biologie jsem se chytla ve firmě vyrábějící automobilové příslušenství na oddělení reklamací. Důležité bylo, že jsem slušně ovládala excel a naštěstí jim stačila pasivní znalost dvou jazyků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55966
17.10.13 08:07

Mam Cj a Aj. Zivi me anglictina, prodavam letecke dily. Ucila jsem jen rok na materske a doufam, ze nikdy vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
17.10.13 08:10

S jazyky lze překládat, provádět turisty, dělat asistentku či ve firmě se zahraničními styky se starat o kontakty s klienty… znám několik evropských úředniků, jejichž původním povoláním je kantořina - v EU překládají, dělají asistenty, manažery programů zaměřených na vzdělávání ---

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.13 08:14

Mám němčinu a dějepis a FCE…ale jsem po mateřské, dvě malé děti, bydlíme na vesnici a školka je do půl čtvrté…

• Citovat
  • Upravit
2170
17.10.13 08:14

Obdivuji všechny učitelky, nemohla bych to dělat. Děti mám moc ráda ale spíš hlídat. Když mi syn vypráví jak se děti k nim chovají :poblion: Já bych byla si brzo zavřená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55966
17.10.13 08:21
@Anonymní píše:
Mám němčinu a dějepis a FCE…ale jsem po mateřské, dvě malé děti, bydlíme na vesnici a školka je do půl čtvrté…

zaplatis si hlidani, s lepsim platem v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. mišanila
17.10.13 09:27

Příbuzná dělala v obchodním oddělení jedné menší výrobní firmy. Ona má aprobaci první stupeň, ale dodělala si státnice z Angličtiny i Němčiny, což tam potřebovali.
Pak se teda ještě ráda vrátila po mateřské k dětem a zase učí, vedení tam bylo na pěst.

Jinak kámoška z peďáku třeba dělala v marketingu pojišťovny, jiná velmi ambiciózní pracuje nebo pracovala pro British airways (měla aprobaci AJ) na nějaké vedoucí pozici pro východní Evropu, dostudovala si marketing, jednu dobu dělala nějakou asistentku pro nějakou právnickou kancelář v Praze.

• Citovat
  • Upravit
nipe
17.10.13 09:41
@Anonymní píše:

Co to FCE?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.13 10:01
@nipe píše:
Co to FCE?

No, že mám ještě mezinárodní zkoušku z angličtiny…jestli mi to k něčemu pomůže… :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat