Výpověď pro nadbytečnost a otěhotnění
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
výpověď pro nadbytečnost a otěhotnění
Dobrý den,
prosím o radu.
31.8.jsem dostala výpověď pro nadbytečnost §52 - C.
S dvouměsíční výpovědní dobou do 31.10. jelikož mě už ve firmě nepotřebují, jsem nyní už doma s tím, že firma mi platí náhradu mzdy.
Dne 10.10.mi lékař potvrdil těhotenství které bylo počato po výpovědi.
Teď nevím jak to řešit. Budu mít nárok na mateřskou dovolenou? A volbu rodičovské dovolené? Vím že je ochranná doba 180 dní ale zatím nevím jestli se do ní vlezu.
Předem děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@pink3 Já tomuhle moc nerozumím, ale co mě tak napadlo, tak pokud bys chtěla nárok na mateřskou, nesměl by ti ten pracovní poměr skončit dřív, než šest měsíců před porodem (to je ochranná lhůta pro mateřskou). Jenže proběhla fůra změn a nejsem si jistá, jestli už nejsou i nějaká další kriteria. Předpokládám, že 270 dní během dvou let odpracováno máš, takže spíš je teď otázka, jak je to s tou ochrannou lhůtou. To by mohla vědět nejspíš J. a.n. i, tak vydrž, určitě se časem ukáže. Taky můžeš zkusit pohledat. Když si to zadáš do googlu, tak máš i třeba možnost vyhledat diskuze apod., určitě už to někdy někdo řešil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pink3 kdyby si do konce vypovedni doby nadtoupila na rizikove tehotenstvi, tak se ti datum vypovedi bude porad posouvat a nestratis narok na nic. u nas v praci jsme meli to same, kolegyne dostala vypoved pro nadbytecnost, pak otehotnela, byla na rizikovem, pak nastoupila na materskou a ted je na rodicaku a vypoved se ji posouva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky,
v případě že na rizikové nepůjdu tak mi končí výpověď tedy k 31.10. bez ohledu na těhotenství? Nevím jestli mi lékař napíše neschopenku když mi nic není jsem teprve asi v 5.tt.
Mám už z toho hlavu jako balón ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pink3 píše:Řešila jsem úplně to samé, je to takhle : zajdi si co nejdřív ke svému gynekologovi ať ti dá potvrzení do práce, že jsi těhotná, toto potvrzení dones do zaměstnání, a v den v který toto potvrzení odevzdáš se ti výpověď pozastaví a doběhne ti až po ukončení RD (tzn. že když potvrzení do práce doneseš třeba zítra 16.10 výpověď se ti k tomuto dni pozastaví a protože do 30.10 zbude 14dní, tak těchto 14dní ti doběhne až po skončení tebou určené mateřské).
Dobrý den,
prosím o radu.
S dvouměsíční výpovědní dobou do 31.10. jelikož mě už ve firmě nepotřebují, jsem nyní už doma s tím, že firma mi platí náhradu mzdy.
Teď nevím jak to řešit. Budu mít nárok na mateřskou dovolenou? A volbu rodičovské dovolené? Vím že je ochranná doba 180 dní ale zatím nevím jestli se do ní vlezu.
Doufám, že je to pochopitelné?!
Jinak neboj mám to potvrzené z několika ÚP a podobných institucí…:-)
Takže šup šup pro potvrzení! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz nepujdes na rizikove tak vypoved konci 31.10., kolegyne sla na rizikove hlavne kvuli te vypovedi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eela píše:
Kdyz nepujdes na rizikove tak vypoved konci 31.10., kolegyne sla na rizikove hlavne kvuli te vypovedi…
Když přinese do práce potvrzení, tak se jí výpověď pozastaví, takže není nutnost chodit na rizikové…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V pátek jsem do práce donesla papír, že mi bylo prokázáno těhotenství. Převzala si ho vedoucí. Zatím se mi nikdo z práce neozval. Jelikož jsem doma a platí mi náhradu mzdy. Teď nevím, když se mi pozastaví výpověď co do doby nástupu na rodičovskou dovolenou.(zaměstnavatel mi je povinen vzít zpátky na původní místo nebo nadále mi bude platit náhradu mzdy?)
Omlouvám se, že píši takto zmatečně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pink3 píše:
V pátek jsem do práce donesla papír, že mi bylo prokázáno těhotenství. Převzala si ho vedoucí. Zatím se mi nikdo z práce neozval. Jelikož jsem doma a platí mi náhradu mzdy. Teď nevím, když se mi pozastaví výpověď co do doby nástupu na rodičovskou dovolenou.(zaměstnavatel mi je povinen vzít zpátky na původní místo nebo nadále mi bude platit náhradu mzdy?)
Omlouvám se, že píši takto zmatečně.
Musí tě vzít zpět na původní místo… Tak to jsi měla napsat ještě žádost že žádáš o pozastavení výpovědní doby z důvodu těhotenství a měla sis to nechat podepsat od šéfa…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pink3 píše:
Dobrý den,
prosím o radu.
Pak dej vědět jak to dopadlo!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit