Práce recepční - bez zkušeností?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
188
14.10.13 23:45

Práce recepční

Ahoj všem,
jsem absolventka (Bc) a samozřejmě s nedostatečnou praxí nemohu najít práci. Chtěla bych tedy zkusit pro začátek práci v recepci, co jsem tak koukala, tak taky dost vyžadují praxi, ale napadá mě, že bych obepsala třeba všechny hotely v Praze 1 a nějak se jich zeptala, jestli někoho nehledají. Myslíte, že je to špatný nápad, takhle se vnucovat? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
14.10.13 23:50

Není. Co zaměstnavatel, to člověk jiného rázu a jiných požadavků. Zatímco někomu můžeš přijít „vlezlá“ nebo aspoň „takhle se to nedělá“, jinde budou rádi, protože jim třeba zrovna kápneš do noty. :-)
Můj přítel třeba nemá rád, když mu zájemci o práci píšou maily, ale mnohem víc ho zaujme člověk, který se přijde zeptat osobně. Takový člověk má mnohem více prostoru pro to, aby zaujal.

• Citovat
  • Upravit
380
14.10.13 23:52

Lepsi je je obejit. vnucovani to neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.10.13 23:55

Hned na úvod, nepočítej, že budeš bůhvíjak úspěšná. Nevím, jak jsi na tom třeba s jazyky, ale je běžné, že chtějí dva jazyky a nabízejí jen pár korun (kamarádka hledala před dvěma lety, ale ona teda navíc teprv při škole - a trvalo jí celkem dlouho, než ji někde vzali).

Ale oslovovat, obesílat, to je samozřejmě dobrý nápad a nic tím nezkazíš. Nicméně být Tebou, neomezuju se jen na Prahu 1 - i na dvojce atd. je celkem dost hotelů, a naopak nebudou tak snobské a budou víc rodinné, takže se třeba dostaneš i k odpovědnější práci (viz kamarádka, za pár měsíců už spravovala rezervace na ubytování i pronájmy salonků a v podstatě dohlížela na celý chod recepce, což je do budoucna o dost lepší praxe).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
15.10.13 00:58

@leslie01 já se jednou vnutila a dostala práci. Pravda, já měla již 5 let praxi, ale sekretářka mě odmítla, že zrovna nikoho nepotřebují. Nedala jsem se odmítnout, vnutila ji svůj životopis a než jsem odešla, už si mě volal ředitel, že sice místo nemají, ale za 2 měsíce budou a někdo jako já se jim bude hodit. Někdo, kdo se nenechá jen tak odbít a nebojí se jednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
18.5.15 17:25

Ahoj všem,

přestěhovala jsem se a těžko sháněla práci (paradoxně překvalifikovaná na maloměsto a dělat pokladní nebo tak jsem nechtěla), odepsala jsem na práci recepční a ačkoliv nemám zkušenosti hned se toho chytli, volali mi, druhý den jsem se byla podívat a už se pomalu domlouvá smlouva a nástup.
ALE!!! Nemám žádné zkušenosti a nemají žádné uniformy, takže trošku tápu, co pokoupit na sebe, do teď jsem byla spíš typ: kalhoty a triko, takže jsem v tomhle ohledu dost mimo. Máte nějaké osobní zkušenosti, co je dobré nosit, aby na pohled bylo pěkné, slušné a zároveň v tom člověk, který není zvyklý přežil? :lol:

Mějte se krásně a předem díky za rady a pochopení  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35730
18.5.15 17:34

@Basterao Asi je podstatne ceho recepcni. Hotelu, firmy, jake?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
18.5.15 17:36

Co nějaká košile, hezké tričko a na to sáčko, halenka, top? :) a k tomu kalhoty. Občas obměnit nějakou sukní a k tomu halenku? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
18.5.15 17:57

@pikola recepční hotelu čtyři hvězdičky, uniformy nemají a bylo mi řečeno něco slušného ne příliš vyzývavého :D
@kaja00 děkuji, já právě mám trochu problém, že neumím vrstvit, nevím třeba jaké tričko se hodí pod sáčko, aby to nevypadalo blbě, třeba jednobarevné obyčejné tričko a kratší sako je v pořádku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35730
18.5.15 18:04

Nevim co je podle tebe tricko, ale spis bych to videla na kosili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
18.5.15 18:09

@pikola no košile pod sako mi právě nikdy moc implementovat, přijde mi, že to vypadá blbě, ale je to asi o zvyku a holt hledat a zkoušet :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
18.5.15 18:15

Kostymek - kalhoty, sukne, vesticka, sacko. K tomu par halenek a postupne stridat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
18.5.15 18:27

Hele víš co, vyfoť se nahoře bez a přidej fotky oblečení co máš doma a nahrej to sem… mi ti tu poradíme, jak když se oblíkají takový ty papírový panenky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
18.5.15 18:45

@Katchi díky za radu :) a tip kde (v kterém krámě) nejlépe něco takového sehnat, aby to nestálo půl výplaty, kterou ještě nemám :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
18.5.15 18:48

@Basterao ja jsem si pred lety koupila takovy kostymek v Orsay. Je nadcasovy, takze ted po peti letech na materske jsem ho vytahla na pracovni pohovor a stale jsem se v nem citila dobre. Jinak bohuzel neporadim, ja jsem hlavne sportovni typ, takze dziny a triko, tudiz moc nemam prehled, v kterem krame kde co maji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat