Dělám zbytečnou? Vyučování na střední a nezájem dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.10.13 22:16

Dělám zbytečnou

Asi poslední dobou hořím jako papír, protože mi moje práce přijde čím dál zbytečnější. Učím na střední fyziku a matematiku - a v poslední době je čím dál depresivnější práce. Učím budoucí techniky a neustále slyším jen - k čemu mi to budéééé? A co to jéééé? Nejsem špatná kantorka, neúspěšná taky nejsem… Vlastně bych neměla mít depku, jenže ji mám. S prací v mém regionu je to čím dál horší, takže rozhodně neplánuji měnit zaměstnání, to by byl holý nerozum a já nerozumná nejsem.
Nějak ztrácím motivaci, mám chuť tam přijít, odříkat svoje a odejít, ale to nechci. Vysvětluji, opakuji, snažím se - jenže mám pocit, že jen já.

Snad pochopíte, že anonymně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3249
13.10.13 22:19

Zrovna jako bych slyšela naší mamku, kantorka na gymplu, fyzika a počítače, a přesně, to mi k ničemu nebudééé, otrávený ksichty, přitom máti vtipná, s dobrýma nápadama, opravdu oblíbená, ale ty děti jsou rok od roku nějaké jinější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
13.10.13 22:20

Upřímně řečeno když vidím ty dnešní školáky, nedělala bych to ani za sto tisíc měsíčně. Radu pro tebe nemám, jen můj obdiv, snad tě to trochu potěší :-) A jinak mě matika a fyzika na škole bavila :-) ale já byla vždy mimoň :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.13 22:22

Neporadím co s tím, ale plně tě chápu. Občas jsem mívala úplně to samé - obzvlášť s blížícím se koncem šk. roku. Vzbudit dnes o něco zájem je nadlidský úkol.

• Citovat
  • Upravit
1.zizi
13.10.13 22:22

Boze co bych ja dala za nejake dalsi byt zbytecne vedomosti…meli jsme ucitelku na gymplu na fyziku a matematiku a byla uuuzasna…neslo mi to, ale diky ni jsem mela z kazdeho uspechu nesmirnou radost, protoze dokazala pochvalit i za sebemensi pokrok, dokazala nadchnout i ty nejvetsi odpurce techto predmetu…byla vtipna a nebrala to az tak vazne ty predmety, takze asi tak…chce to klid..veeelky hrnek neceho horkeho a uklidujiciho na hodiny :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12658
13.10.13 22:26
@1.zizi píše:
Boze co bych ja dala za nejake dalsi byt zbytecne vedomosti…meli jsme ucitelku na gymplu na fyziku a matematiku a byla uuuzasna…neslo mi to, ale diky ni jsem mela z kazdeho uspechu nesmirnou radost, protoze dokazala pochvalit i za sebemensi pokrok, dokazala nadchnout i ty nejvetsi odpurce techto predmetu…byla vtipna a nebrala to az tak vazne ty predmety, takze asi tak…chce to klid..veeelky hrnek neceho horkeho a uklidujiciho na hodiny :) :kytka:

jako caj s rumem? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
13.10.13 22:27

A já musím říct něco, o čem píšeš, že udělat nechceš. POkud to takhle cítíš, tak změň práci. Takhle totiž vznikají ty staré protivné brécy.
Se třemi dětmi ve školách jsem potkala plno učitelek, které to dělají, protože musí. Protože je po xx letech už vyčerpává mluvit o tom stejném s nadšením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
13.10.13 22:27

Dneska jsem narazila na tohle a nemůžu než se slečnou souhlasit. A to nejsem učitelka. Já bych to dělat nemohla, takže já se vám klaním.
 http://lucieamaliesulovska.blog.idnes.cz/…ucitelu.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
13.10.13 22:28

Pocula som aj od nasich profesoriek zo strednej (matematicky gympel) ze tie deti nejak hlupnu a vyslovene nemaju zaujem.. :-( otazka cim to je, ci je to slabou motivaciou od rodiov, alebo prilis vela podnetmi mimo skoly :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
13.10.13 22:29

@pata308 :nevim: treba by to pomohlo :lol:..ja bych je nechala psat kazdou chvili..oni s eto nestaci naucit a budou si psat tahaky…nevim, jak ostatni, ale ja nez jsem si napsala nejaky tahak, tak uz jsem danou latku umela, takze tahak jsem ani nepotrebovala :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5847
13.10.13 22:31

K cemu mi to budee :mrgreen: znam zrovna dnes jsem nadavala nad matikou co mam ke zkousce na vs co ja bych za to dala kdyby me to nekdo poradne naucil na gymplu jsme meli na matiku a filosofii magora mel vystudovanej matfyz a filosofii tak jsmme treba hodinu probirali jak vzniklo pismeno pi hele a ty znas cele pismeno pi vsechny ty cisla za carkou? Protoze nas ucitel je znal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35322
13.10.13 22:33

Ja nevim, na druhou stranu u nas ve skole je krouzek Veda nas bavi a chodi na nej fakt hodne deti. Moje dite zas zacalo chodit do krouzku Kutilu a pokustonu( jedina holka MMCH) a je nadsena. Uci to nejaky nadseny tatinek do fyziky, chmeie apod.
Ale obecne jsou deti line a nemotivovane, vsechno maji a nemusi se snazit a rodice je v uceni casto nijak nepodporuji.
Ja ale treba nemuzu dite pritahnout ke cteni( ja, ktera chodila do kazdy tyden z knihovny s peti knizkami), pritom ji cteni jde od zacatku, ale nebavi :nevim: Nevim si s tim rady, fakt, a to mame knihovnu nacpanou knizkama, ktere jsem ja milovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi

@aspagi 3.14159265359 :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
356

Ahoj,
je to problém všech učitelek. Já jsem po pěti letech učení měla všeho plné zuby a chtěla odejít. Naštěstí jsem otěhotněla :lol: Teď po třech letech doma se nemůžu dočkat toho, až se zase vrátím :D Navíc si ani nedokážu představit, že bych někdy dělala něco jiného, vůbec mě to neláká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
13.10.13 22:34

Udel pedagogu… :/ rekla bych, ze to tak ma vetsina a bohuzel mas jeste predmety, ktere nejsou dvakrat v kurzu. Ja znam mnoho pedagogu, co jak skoncili, tak udelali velke UF. Nas byvaly cestinar sel do duchodu, byl to vecne napruzely slizoun… pred casem jsem ho potkala, chlapik upraveny, usmevavy, hodne zhubnul… moje teta odesla predcasne do invalidniho duchodu… z uzlicku nervu se stala zase usmevava, vyrovnana zena. Moje mama sla letos na neplacene volno a hlida synovce, najednou je v pohode, chut do zivota… UCitelstvi je hrozne nedocenena prace, kazdy vidi jen 6h smenu, dva mesice prazdnin, ale tu zodpovednost uz nevidi nikdo.

Zkus necim hodiny osvezit, i stredoskolaci si radi hraji ;) ve fyzice jsme meli radi ruzne pokusy, v matice nam ucitelka delala ruzne tajenky, pexeso apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat