Dělám zbytečnou? Vyučování na střední a nezájem dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5847
14.10.13 08:30

@Knihomyš to sami je cvut mam tam brachu sice na architekture ale stejne je to masakr cco maji za matiku taj to moje hlava nechape :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
14.10.13 08:33

@LadyTommy presne ty ucitele co byli prisny na ne jsem nejvíc vzpominala ale meli jsme magora na matiku nechal vyhodit celej rocnik a tak se dva rocbiky sloucili v jeden a na toho fakt nerada vzpominam mimo jine spoluzak co mel u nej z matiky za 3ma dnes matfyz a pocita trhliny v tunelech jako lepsi znamka nez za 3 u nas nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.10.13 07:42

Jinak muj tridni (matikar :D) vzdy tvrdil, ze matematika je gymnastikou mozku :mrgreen: Jako ze i kdyz integral nikdy v zivote nepouzijes, uz jenom snaha to pochopit dela pro mozek to same, co treba beh pro telo :mrgreen:

Ale trochu musim rict, ze ty decka i chapu, skolstvi by potrebovalo reformu jak sul, akorat nikdo jaksi zjevne nevi, jak na to. Vetsinu informaci z ucebnic si clovek vygoogli za 5 vterin, dnesni skoly by se misto uceni faktu mely zamerit na to, jak s tou premirou informaci pracovat…pokud se uci dnes jeste stejnym zpusobem, nez pred 10-15 lety, tak jim je to svym zpusobem opravdu nanic…I kdyz co se tyce treba pravopisu, tam by mozna nebylo spatne se vratit k staremu zpusobu s rakoskou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
17.10.13 21:44

@beruska9 Jo, fajn by bylo naučit lidi myslet. Ale ono je to potřeba provádět na nějakých datech - informacích, které znají. Takže něco se do nich natlačit prostě musí :think:

No, dnes jsme ve škole celý den probírali, jak fungují požární čidla a fyzika je přesně na to, aby to člověk pochopil. Takže bych zakladatelce doporučila na otázku „A k čemu to jéé?“ odpověď „Vy snad nechcete navrhnout revoluční požární nebo zabezpečovací čidlo zařízení? Nebo ho nechcete aspoň umět přečůrat?“

Zabezpečovací jsou prý ještě složitější, ale těm se nejspíš vyhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.10.13 05:19

@Knihomyš : jo neco urcite jo, ja nerikam, ze se te „teorii“ vubec nema venovat, ale jde o tu formu…treba by stacilo pouzivat vic prikladu z realneho zivota a hned by se studenti mene ptali, k cemu jim to jako jeeee…(tim nechci ani nahodou nejak „utocit“ na zakladatelku a vim, ze to neni jednoduche, hlavne u pubertaku…)

Kdyz si vezmu moje zkusenosti - ja byla sprt a chodila jsem i na ruzne nepovinne cvika, kde samozrejme byla trochu jina situace (mala skupina studentu, ktere to opravdu zajimalo), ale prave jsme delali spoustu pokusu (fyzika/chemie) nebo diskutovali (literatura) a z toho jsem si odnesla podstatne vic, nez z beznych hodin.

Nebo kdyz si vybavim statistiku z VS - nastesti jsem trefila ucitele, ktery na to nesel tak, ze na nas sypal vzorce a grafy, ale vzdy popsal nejakou konkretni situaci a pak vysvetlil, jak se to da statisticky popsat/vyresit…a nenutil nas si ty vzorce cpat do hlavy, kdyz to dnes v realu stejne vsechno pocitaji specializovane softwary. Spise se snazil, abychom tomu rozumeli a necpali do tech softwaru nesmysly a umeli pak interpretovat vysledky…takze nejak tak bych to videla.

Ve finale se to asi chce od toho trosku odosobnit, v „bezne“ tride bude asi furt nekdo, kdo to ma cele „na haku,“ at ucitel dela co dela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.10.13 05:33

Jací rodiče, takové děti, to často platí. Co čekáš v zemi, kde je nejčtenější Blesk, nejoblíbenější Ordinace, z neznalosti vlastního jazyka se pomalu dělá přednost a knihy kromě kuchařek čte málokdo. Řada rodičů se ani nenamáhá chodit na třídní schůzky. Vůbec se nedivím některým movitějším rodičům, že své nadané děti dávají do elitních škol, třeba fr. lycea, kde je motivace dětí poněkud jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat