Dělám zbytečnou? Vyučování na střední a nezájem dětí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Radiodiagnostik. ![]()
Odsat tuk odevsad bych potrebovala taky, ale nejsem blazen.
Syndrom vyhoreni mi hrozi taky, zatim vzdoruju dvema ruznymi zamestnanimi( obe z oboru, jen kazde na jinem konci a v jinych podminkach) Nekdy to neni jednoduche.
Ucit bych ale nemohla, na to bych nemela nervy, jedna z mych davnych tuzeb bylo studium cestiny a francouzstiny, ale ucit jsem to nikdy nechtela, tak jsem nakonec zvolila neco praktictejsiho.
Příspěvek upraven 13.10.13 v 23:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syndrom vyhoreni jak vysity…jinak te take obdivuju, ja jsem z rodiny s ucitelskou tradici a delat bych to nemohla, nemam na to nervy. Na stredni uci moje mamka, nevim, jak to dela, ale otravene ksichty ji nevytaceji, spis si stezuje na administrativu a na to, jakou blbou pozici dnes ucitele maji…drz se, pripadne pogoogli o tom syndromu nebo vyhledej odbornika ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aspagi tak ucit se samozrejme musi, uplne zadarmo to nema, ale nemaji duvod je vyhazovat, kdyz i tak maji nouzi o studenty, takze na ne kladou minimalni naroky. A ona ta kamoska je fakt hloupa, verim, ze se neco umi naucit, ale pak kdyz se s ni clovek bavi, tak v hlave nema nic. A to ji tady nechci shazovat, jen mi bohuzel slouzi jako priklad, kam speje nase skolstvi. A pokud chces jeste pobavit, tak vykladala prvni zazitek z hodiny anglictiny, kdyz nastoupila na tu soukromou skolu, matur. nastavbu Rika mi, ze mela nejvic znalosti ze vsech. Tak jsem se ptala, co po nich chteli… a rikala: preklad slov jako treba mic, kniha, dum… a ze to tam spousta lidi nevedela
tak nevim, jak pak takovi lidi zazracne za dva roky odmaturuji, kdyz ani nemaji znalosti, co deti na ZS.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyTommy tak on celkem není zájem o technické obory, což neznamená, že by to byla extra brnkačka. řada škol má styl „vezmem každýho a v prváku se to propleje“, pokud vím, tak to dělá i matfyz, a ten teda nepovažuju za školu pro blbce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyTommy píše:
@aspagi tak ucit se samozrejme musi, uplne zadarmo to nema, ale nemaji duvod je vyhazovat, kdyz i tak maji nouzi o studenty, takze na ne kladou minimalni naroky. A ona ta kamoska je fakt hloupa, verim, ze se neco umi naucit, ale pak kdyz se s ni clovek bavi, tak v hlave nema nic. A to ji tady nechci shazovat, jen mi bohuzel slouzi jako priklad, kam speje nase skolstvi. A pokud chces jeste pobavit, tak vykladala prvni zazitek z hodiny anglictiny, kdyz nastoupila na tu soukromou skolu, matur. nastavbu Rika mi, ze mela nejvic znalosti ze vsech. Tak jsem se ptala, co po nich chteli… a rikala: preklad slov jako treba mic, kniha, dum… a ze to tam spousta lidi nevedelatak nevim, jak pak takovi lidi zazracne za dva roky odmaturuji, kdyz ani nemaji znalosti, co deti na ZS.
Ja zas takhle zirala, kdyz se na pedak na CJ a FJ dostal jeden kluk co prolejzal se ctyrkama a tu skolu DODELAL! Uz to, ze ho vzali, byl malej zazrak. K dokonceni studia mu pomohl delsi pobyt ve Francii a fakt, ze tenkrat bylo uceitelu FJ jak safranu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš to je obor, kde treba berou 10 lidi
jinak tenhle styl co pises, ma CVUT, takhle bojoval expritel… dostat se byla brnkacka, ale pak se pekne zapotil, aby prosel prvakem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste vsuvka - nejvic mi do zivota dali ucitele, kteri byli prisni. Sice jsme na ne nadavali, ale z jejich hodin si pamatuju nejvic, proste nas nutili makat. S ucitelem z cestiny si sice dodnes pisem, ale vetsinu casu jsme prokecali, test byl ve stylu: napis co vis o romantismu, takze jsem si doma opsala sesit a pak delala, ze pisu, v nestrezene chvili jsem vytahla doma pripraveny papir… a dnes vim prd a jak toho lituju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se drž, depku má občas každý. Nerada to říkám, ale svoji úlohu hraje, že matika a fyzika určitě nepatří k nejoblíbenějším předmětům. Já jsem nebyla výjimka. A matikářku jsme na gymplu bombardovali neustále otázkami k čemu to je a ona nám řekla, že pokud nebudeme studovat matiku, že k ničemu, ale to je vlastně problém matiky, že řeší nic. My jsme měli s bývalým jeden oblíbený vtip: Zavřou matikáře, fyzikáře a chemika na 1 rok do místnosti a dají mu tam zásoby jídla a ostatních potřeb na 1 rok a ty zásoby jsou v jakési obří konzervě, za rok je otevřou - fyzikář přecpaný leží na posteli, přišel totiž na nějakou páku, jak tu konzervu otevřít, jdou k chemikovi - chemik taky leží přecpaný na posteli, našel kyselinu jak rozleptat konzervu a když otevřou dveře, kde byl matikář, tak najdou mrtvolu, celá místnost byla popsaná výpočty a nakonec našli dvakrát podtržený výsledek: a tím bylo víko otevřeno:-) Prostě si myslím, že to sebou nese každá práce, já zatím nestihla vyhořet, ale třeba mamka dělá zdravotní sestru cca 30 let a taky už ji to občas leze krkem. Určitě zas bude líp, držím pěsti.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Asi poslední dobou hořím jako papír, protože mi moje práce přijde čím dál zbytečnější. Učím na střední fyziku a matematiku - a v poslední době je čím dál depresivnější práce. Učím budoucí techniky a neustále slyším jen - k čemu mi to budéééé? A co to jéééé? Nejsem špatná kantorka, neúspěšná taky nejsem… Vlastně bych neměla mít depku, jenže ji mám. S prací v mém regionu je to čím dál horší, takže rozhodně neplánuji měnit zaměstnání, to by byl holý nerozum a já nerozumná nejsem.
Nějak ztrácím motivaci, mám chuť tam přijít, odříkat svoje a odejít, ale to nechci. Vysvětluji, opakuji, snažím se - jenže mám pocit, že jen já.Snad pochopíte, že anonymně.
Sice vím, že by to chtělo trochu optimismu, ale musím napsat, že to úplně chápu.
Nejsem učitelka, ale mám celý život silný vztah ke škole a vzdělávání. Na vzorek současného žactva stačí i ZŠ.
Neučila bych za žádný peníz. Setkala jsem se už s více pedagogy, kteří to cítí tak, jako Vy. Přeji hodně sil. ![]()
- Citovat
- Upravit
K matice a fyzice jsem nikdy neprilnula a opravdu 99% prezentovanych informaci mi nikdy k nicemu nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky učím na SŠ, ale odborné předměty, takže se mi ještě občas podaří ve studentech vzbudit jiskřičku zájmu, i když někdy jsou úplně na pěst. Njn, to je přesně v pořadí :nadšení, stagnace, rezignace, frustrace, vyhoření…ale zase, máme prázdniny, myslím, že pro mámu s malýma dětma ideální práce (až odrostou plánuju návrat zpátky do oboru - než zblbnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A já si myslím, že nejsou žáci hloupější, že prostě jen mají co dělat sami se sebou, hormonální změnz, první lásky, první zkušenosti s alkoholem, nejsou už ani děcka ani dospělí a do toho se mají učit sinusoidy a kapilární deprese, vím, že je to těžké, ale oni nereagují kyselým ksichtem na tebe, ale spíš na to všechno, co prožívají…
bylas těhotná? víš co dokáží hormony s dospělou vyrovnanou ženskou
, dokážeš si představit, co ty hormonální pecky dělají s těma dětma? fuj, ještě, že už mám pubertu za sebou ![]()
držím palce, ať zase příjdeš tomu učení na chuť ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo my jsme se takhle ksichtili na fyzikarku a ona nam rikala „pockejte, kolik vas se prihlasi k maturite. kolik z vas pujde na opakovaci kurs“. A mela pravdu. kazdej, kdo mel delat primacky z fyziky si uvedomil, ze bude vyhodnejsi z toho i maturovat, nez se ucit navic treba jeste dejepis ![]()
Jinak tady na emiminu se asi utechy nedockas, protoze tady se povazuje za vrchol a stredobod vseho vzdelani ovladnout pravidla pravopisu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyTommy ty vle tak s tou anglinou mam dost my mame odbornou aj ze zivotni ho prostredi aco ma za vs ze bych prestoupila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit