Dělám zbytečnou? Vyučování na střední a nezájem dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1174
13.10.13 22:37
@Anonymní píše:
Asi poslední dobou hořím jako papír, protože mi moje práce přijde čím dál zbytečnější. Učím na střední fyziku a matematiku - a v poslední době je čím dál depresivnější práce.

Upřímně je mi Vás líto už po přečtení těchto vět. Sama jsem chtěla učit a nesebrala jsem k tomu nikdy odvahu. Mám mnoho chytrých kolegyň v práci, které jsou vystudované učitelky a nedaly to. Myslím, že by mohly být skutečným přínosem pro školství, ale nemají nervy na žactvo. Je to smutný úpadek společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.13 22:38

Já učím jazyky a je to taky čím dál depresivnější práce. Děti jsou čím dál slabší a bez zájmu, to je fakt; taky je fakt, že spousta dnešních středoškoláků by ještě nedávno byli maximálně učni. Pořád vymýšlím, co a jak by se dalo, aby je to bavilo, šiju hodiny na míru každé třídě a oni si nejsou ochotni dotáhnout ani knihy/sešity, pracovat doma na projektu nebo zřídit online slovník… když dojde na učení něčemu novému (ŠVP se naplnit musí, že), tak samé mrčení a křivé papuly.

Ale zas máme ve škole teplo, jsme v suchu, výplata chodí… 8)

• Citovat
  • Upravit
5847
13.10.13 22:39

@1.zizi ty vle mam dost tak to si muzete s tim blaznem podat ruce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
13.10.13 22:39

Mozna je to tim, za nase skola je suchoparna zmet udaju s malo nazornymi priklady a pokusy :nevim: Julca na krouzku postupne probira ruzne veci z ruznych oboru, vsechno maji s nazornymi zajimavymi pokusy. Podobne probihala vyuka na krouzku o prirode. A pani ucitelka je nadsena, protoze uroven v prvouce u ostatnih deti, je pry neuveritelne strasna - deti neumi o prirode skoro nic - bydli ve meste a jsou tak uplne mimo - a muzou za to samozrejme rodice, jak jinak.

Ja dodnes rada vzpominam na krouzek doucovani v cestine - vubec jsem to nepotrebovala, ale hrozne rada jsem tam lustila ty krizovky a hadanky a hrala hry, ktere pro nas ucitelka vymyslela.

Příspěvek upraven 13.10.13 v 22:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
13.10.13 22:41

Já svoji práci miluju, ale občas přijde taková třída, že mám depresi, když vím, že je ten den budu mít :,(
Někdy je to opravdu náročné, kdybych si aspon mohla říct, že za to jsou peníze, slušné peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
13.10.13 22:41
@Anonymní píše:
Já učím jazyky a je to taky čím dál depresivnější práce. Děti jsou čím dál slabší a bez zájmu, to je fakt; taky je fakt, že spousta dnešních středoškoláků by ještě nedávno byli maximálně učni. Pořád vymýšlím, co a jak by se dalo, aby je to bavilo, šiju hodiny na míru každé třídě a oni si nejsou ochotni dotáhnout ani knihy/sešity, pracovat doma na projektu nebo zřídit online slovník… když dojde na učení něčemu novému (ŠVP se naplnit musí, že), tak samé mrčení a křivé papuly.Ale zas máme ve škole teplo, jsme v suchu, výplata chodí… 8)

Jj tata rikal ze dnesni bc. Je jako jejich maturita a protoze je plno soukromych vs titul muze mit skoro kazdej kdo na nej ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
13.10.13 22:43

Jinak obdivuju ucitele jak jsou schopni zapamatovat si vsechna ta jmena mimo jine moje mamka je ucitelka nemciny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
13.10.13 22:43

Na stredni? Nediv se, znas pubertaky? Nevim proc te to tak prekapuje.

• Citovat
  • Upravit
35326
13.10.13 22:45
@aspagi píše:
Jj tata rikal ze dnesni bc. Je jako jejich maturita a protoze je plno soukromych vs titul muze mit skoro kazdej kdo na nej ma

To asi smerujeme nekam k USA - VS kadernicka, popelarska :nevim: :mrgreen: prehanim, ja vim… ale taky to tak citim. Dneska ma stredni a VS( bakalare) skoro kazdej, ale uroven je kolikrat tristni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847

Pro zakladatelku a co treba prednaset na vs? Nevim teda co to obnasi tam to aspon ty lidi doceni tve znalosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi

@aspagi az zije google :lol: :lol:..ale driv jsem si to pamatovala, stejne tak, jako hru na el. kytaru a spooooustu pisnicek… jo driv bylo casu na veci :lol: :lol:…boze ja chci mit zase 17 :mrgreen: :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
14973
13.10.13 22:47

Jinak je to tezke, ucitele uz davno nejsou autoritami jako driv. Ja nikdy nebyla nejaky sigr, ale skoro zadna hodina me nebavila a vecne jsem si pod lavici cetla knizku, casopis… dneska mam v hlave prd a to mam par let po maturite. Ve tride jsem patrila k premiantkam. Mam dojem, ze v dnesni dobe se toho po detech chce sakra malo a jakmile jim ucitele daji ukoly, tak je zle. Referaty se dnes vytisknou na internetu, nikdo nebada v literature… Driv hlavne vzdelani lide neco znamenali, dneska ma vysku kazdy nouma - moje kamoska prolezla zakladku se ctyrkama, ani nevi, kdo to byl Karel Capek, nebo co je to to jiz zminovane PI. Dostala se na obor, na ktery berou lidi z nouze a dnes je bakalar. Nejlepsi je, ze mi ani neni poradne schopna rict, co studuje, protoze si ten nazev neumi zapamatovat (tusim, ze studuje neco enviromentalniho ci co).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.13 22:47
@Anonymní píše:
Já učím jazyky a je to taky čím dál depresivnější práce. Děti jsou čím dál slabší a bez zájmu, to je fakt; taky je fakt, že spousta dnešních středoškoláků by ještě nedávno byli maximálně učni. Pořád vymýšlím, co a jak by se dalo, aby je to bavilo, šiju hodiny na míru každé třídě a oni si nejsou ochotni dotáhnout ani knihy/sešity, pracovat doma na projektu nebo zřídit online slovník… když dojde na učení něčemu novému (ŠVP se naplnit musí, že), tak samé mrčení a křivé papuly.Ale zas máme ve škole teplo, jsme v suchu, výplata chodí… 8)

No jo, znáš to taky. Přitom čím víc cyklů odučím, tím lepší jsem, vím, co zdůraznit, co není tak důležité, jak co vysvětlit a kam hodiny vést. Výplata chodí, ale taky na mě nepůsobí zrovna motivačně.

• Citovat
  • Upravit
1.zizi
13.10.13 22:48

Ja bych hlavne zavedla fyzicke tresty :cert:…bych tem parchantum ty lumparny z hlavy vymlatila :cert: :cert: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5847
13.10.13 22:49

@mroe jj mam kamosku ma ing ekonomie (to je vubec obor :mrgreen: )! A rika mi no ja uz jen donesu zaverecnou praci na korekci chyb dekanovi upozornuji ma soukromou vs a neni schopna psat bez hrubek jinak ja ji rikam hele vis proc nejsou soukrome vs treba stavarna cvut ci medicína? A ona premysli a rekne ne a ja no to je jasny baraky by padaly a lidi umirali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat