Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
a on žije sám? pokud by s ním byl ještě někdo další, tak by to neměl být problém vůbec. (jinak tě chci upozornit na chyby v příspěvku..např. píše se epileptik).
a zažila jsi s ním někdy nějaký záchvat? silná epilepsie -to bych se taky bála, ale nevím, jak to vypadá u slabé. syn je ještě dost malý ![]()
@Saroya Záchvat jsem u něj viděla jednou. Probíhalo to tak, že stál na místě, škubal hlavou a vydával „heky“, trvalo to cca 3-5minut. ![]()
Já nevím co mám dělat, on syna bude chtít, mám mu prostě říct, že mu dám syna až bude větší? To se mu ale nebude líbit. ![]()
asi nejde mu syna nedávat - buď s tvou přítomností, nebo vyžadovat, aby zajistil vše pro synovu bezpečnost. pokud je to tak, že to probíhá takhle v klidu, tak se na to dítě dá i připravit, že se to může stát a nemělo by ho to nijak ohrozit.
@Saroya on za synem samozřejmě chodí, skoro každý víkend, ale to jsou někde mezi lidma, to se tak nebjím.Nebere si ho k sobě (nemá kam zatím).Ale hledá si nový byt aby ho mohl mím u sebe přes noc.Jde mi o ty noci.
@Saroya Jak na to ale syna připravíme? On by vůbec nechápak co se děje. ![]()
jestli má jednou za rok slabý záchvat, kterým neohrožuje sebe ani okolí, tak bych asi nehysterčila…je opravdu malá pravděpodobnost, že by se mu to mělo stát za přítomnosti syna, a pokud by se to opravdu stalo, tak by na něj malý těch prá minut koukal, pak by se tatínek dal dohromady a vysvětlil, že měl bolení, ale už je to dobrý… tohle opravdu není důvod, proč mu dítě nesvěřit
A otce ses ptala, jestli se nebojí a co by dělal, kdyby zrovna měl malého a dostal záchvat?
Já si myslím,že by se mu to dalo nějak vysvětlit a tento typ záchvatů nic není.Já jsem epileptička, mívám záchvaty do bezvědomí,teď čekáme třetí mimi a kdybych se měla obávat každého záchvatu,tak bych seděla v koutě a nevylezla ven.Samozřejmě že mám strach kvůli dětem,ale příroda si to nějak zařídí.V těhotenství jsem měla třeba 3×,teď od loňskýho ledna nic,tak snad to bude dobré.
Buď v klidu a věř mi,že je to v pohodě.
@Etcetera78 píše:
jestli má jednou za rok slabý záchvat, kterým neohrožuje sebe ani okolí, tak bych asi nehysterčila…je opravdu malá pravděpodobnost, že by se mu to mělo stát za přítomnosti syna, a pokud by se to opravdu stalo, tak by na něj malý těch prá minut koukal, pak by se tatínek dal dohromady a vysvětlil, že měl bolení, ale už je to dobrý… tohle opravdu není důvod, proč mu dítě nesvěřitA otce ses ptala, jestli se nebojí a co by dělal, kdyby zrovna měl malého a dostal záchvat?
s tím úplně souhlasím
@Etcetera78 Mluvili jsme o tom, ale on pořád říká, že záchvat nedostane.Ale to přece nemůže vědět ne?! ![]()
Já bych potřebovala radu od někoho kdo má epilepsii, abych věděla jak se v tu chvíli člověk cítí, jestli je schopnej přeba odejít do jiný místnosti aby synovi neublížil.
@Anonymní píše:
@Etcetera78 Mluvili jsme o tom, ale on pořád říká, že záchvat nedostane.Ale to přece nemůže vědět ne?!
Já bych potřebovala radu od někoho kdo má epilepsii, abych věděla jak se v tu chvíli člověk cítí, jestli je schopnej přeba odejít do jiný místnosti aby synovi neublížil.
Epileptických záchvatů je mnoho,bude dobré,kdyby sis o tom přečetla nějakou literaturu,je to docela dost důležité a spoustu věcí pochopíš a nebudeš se tolik bát.Člověk který cítí záchvat to může max oznámit,ale zřejmě se nepřesune.Já o ničem nevím,takže sebou můžu praštit kamkoliv.Opravdu buď v klidu,není to nic,co by tvého syna ohrozilo.Je to táta a nemlže se za svou nemoc stydět.Měla by jsi ho podpořit.
@Jůlinka T. Mockrát děkuju
Mě ješte napadlo, že bych s ním zašla za jeho doktorkou, ta by mi určitě řekla nejlíp jak na to je .
Ex říká, že cítí dopředu, že záchvat dostane.
Ahoj maminky.
Potřebovala bych od vás radu. Mám syna kterému jsou 2,5roku s přítelem jsme se rozešli.Zatím ex přítel chodí za synem a má ho odrána do večera (nepřespává u něj), hledá si nový byt a bude chtítmít syna i přes noc. Nejde o to, že bych nechtěla aby syna měl, ale prostě se bojím, bývalí je epileptic. Nemá nijak sylnou epilepsii, má slabý záchvat tak jednou za rok (+/-). Ale co když bude mít záchvat zrovna když bude syn večer u něj? Prosím má někdo takovou zkušenost? Nebo je tu nějaký epileptic co by mi poradil?
Děkuji