Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@botl píše:
@věrka 24 poslechni Ellusa, má pravdu.A synovi nelži. Nemusíš nic říkat natvrdo, ani všechno, co si myslíš, ale rozhodně nelži.
Snažit se „naladit“ dítě, je taky naprostý nesmysl. Kde se má dítě u táty dobře, není třeba nic ladit a kde ne, tak by
to bylo hnusné vůči dítěti.
Nestačil by psycholog, kterého mi poradí dětská doktorka. Já už jsemu jednoho byla s prostředním synem, ale lhala jsem, že nejde o otce, v té době u násbydlel a já myslela, že když se odstěhuje bude klid. Bohužel není.
@věrka 24 píše:
Nejstarší je dospělí, ale oni nikam nepojedou, s vého otce nenávidí a stýkat se s ním nechtějí. Nejeli by ani s bráškou. Ještě se chci zeptat, otec chce upravit styk podle sebe, jak má čas, můžu požádat soud, aby určil styk on.Otec chce styk jen podle svého volna, mimi to si na syna čas neudělá. Jen vše podle něj.
Pokud by ho měl dostat do péče, tak si bude muset zajistit hlídání.
Ale pokud bude žádat soud o návštěvy například v týdnech, kdy není o víkendu v práci, tak mu soud neřekne, že si to musí zařídit, aby měl čas v jiné týdny.
Jako pokud se matce nelíbí, že se musí přizpůsobovat, tak ať dá dítě do péče otce a žádá o styk ona pouze v době svého volna. Určitě jí bude vyhověno.
Ale o to v tomto případě nejde.
@Sany80s píše:
@Ellusa Pokud má určitou pracovní dobu, tak mu soud neřekne, aby si bral dovolenou.
Tak to prostě nefunguje.
Co je na tom divného.
co je na tom divného? Dostane předem určené přesné dny a svůj čas nechť si přizpůsobí. Neměly by se těm taťkům ještě sypat na cestu, po které kráčí jejich nožky, růžové okvětní lístky?
@Magdaleeena píše:
Né, já myslila, že by mohli případně vypovídat u soudu pro dokreslení okolností
Mno, u vás je tuším i ten problém, že otec, pokud si vzpomínám, si chce určovat styk nejen operativně sám, ale že nedodržuje nic, na čem se ohledně styku týče, odjezd či příjezd plus mínus den, možná i proto je z toho malý tak špatný, že vlastně ani neví, co ho čeká a jak dlouho musí „vydržet“![]()
@věrka 24
pokud je to tak a styk je nezbytný, tak soudně stanovit přesné dny a přesné hodiny.
@Sany80s píše:
@Ellusa Pokud má určitou pracovní dobu, tak mu soud neřekne, aby si bral dovolenou.
Tak to prostě nefunguje.
Co je na tom divného.
@terinka4444 píše:
co je na tom divného? Dostane předem určené přesné dny a svůj čas nechť si přizpůsobí. Neměly by se těm taťkům ještě sypat na cestu, po které kráčí jejich nožky, růžové okvětní lístky?
Já tady nesoudím systém.
Já jen zakladatelce vysvětlila, že pokud otec bude žádat styk v určitých dnech a zdůvodní to pracovní dobou, tak je dost pravděpodobné, že mu bude vyhověno.
Ať se to někomu líbí nebo ne, tak to prostě chodí.
@Magdaleeena píše:
Mno, dobře, ale snad má nějaký rozpis, on není schopen ani se vyjádřit, kdy si vlastně syna vezme.. pak že vrátí večer nebo zítra přiveze pozítří.. Já si to pamatuji, protože mi to přišlo, že to tomu malému dělá schválně, když ví, že se ho bojí a nesnaží se navázat nějaký normální vztah.. @Sany80s
Mám seporadit ještě z dětskou lékařkou, ta pry taky může dát posudek
Určitě se na tomto domluv s tou právničkou, jak jsi o ní psala!!
@věrka 24@věrka 24 píše:
@Sany80s píše:
Já tady nesoudím systém.
Já jen zakladatelce vysvětlila, že pokud otec bude žádat styk v určitých dnech a zdůvodní to pracovní dobou, tak je dost pravděpodobné, že mu bude vyhověno.
Ať se to někomu líbí nebo ne, tak to prostě chodí.
to nemáš pravdu, protože volno se mění, že? A rozsudky jsou na delší dobu, rozhodně nikdo neřekne matce, dávejte mu ho, když má volno a řekne si. Od toho je to dohoda, že to musí vyhovovat oběma a musí se dohodnout, ne že jeden určuje a druhý skáče. Není-li možná dohoda, jdou pevně dané dny, a rodič nechť se přizpůsobí.
@věrka 24 píše:
Ja radím s každým co to jde. Posudek od dětské, učitelky ve škole, školního poradce, školní psycholožky… Všech co máš možnost sehnat.
Ale myslím, že i tak bude mít chlap povolen styk, jen by ho měl mít s dohledem.
@Ellusa píše:
Určitě toto chtěj a též i dětí. Zkušený psycholog je schopen poznat, zda děti mluví za sebe, nebo zda z nich mluvíš ty. Navíc pokud se děti shodnou, tak těžko může někdo říkat, že jsi je zmanipulovala všechny tři, už to samo o sobě je nepravděpodobné. Navíc z toho, jak vystupuješ zde, nemám ani pocit, že bys nějaké manipulace v tomto směru byla schopná, což by měl být psycholog též schopen zjistit. A i kdyby (!!) náhodou někdo k závěru o manipulaci došel a rozhodl v chlapcův neprospěch, tak se odvolej. To dítě tě má za svou jedinou jistotu, a pokud mu budeš lhát, tak se to na vašem vztahu dříve či později projeví.
V pondělí zajdu za dětskou lékařkou a požádám jí o pomoc. Chtěla jsem požádat i linku bezpečí, já vím, že to co nám dělal je týrání, ale nevím, moc se mi o tom mluvit nechce. Já jsem doufala, že to všechno rozvodem skončí. Nevím, co si najde až mi nebude moct ubližovat přes dítě. Úplně se hrozím, co bude pak. Děkuji všemza rady a odpovědi
@věrka 24 píše:
V pondělí zajdu za dětskou lékařkou a požádám jí o pomoc. Chtěla jsem požádat i linku bezpečí, já vím, že to co nám dělal je týrání, ale nevím, moc se mi o tom mluvit nechce. Já jsem doufala, že to všechno rozvodem skončí. Nevím, co si najde až mi nebude moct ubližovat přes dítě. Úplně se hrozím, co bude pak. Děkuji všemza rady a odpovědi
A co kdybys prostě dítěti řekla - teď jdeš k tátovi. Tečka. Pokud nedokážeš šestileté dítě vést k tomu, aby dělalo, co se po něm chce, tak je chyba na tvé straně - čímž neříkám, že není i na straně otce. Jenom nevím, jak chceš dítě vychovávat, když se mu třeba nebude chtít do školy. To ho taky necháš doma?
Takže buď prokaž, že otec dítěti ubližuje a jak, nebo musíš být schopna dítě otci předat.